Télapu 2 - Veszélyben a karácsony - The Santa Clause 2 [2002]
2013. december 25. írta: redbandita

Télapu 2 - Veszélyben a karácsony - The Santa Clause 2 [2002]

Nyolc évvel azután, hogy Tim Allen belebújt a nagy piros köpenybe, újra találkoztunk vele, de ezúttal majdnem elveszíti hőn szeretett munkáját. Kiderül, hogy meg kell nősülni nagyon rövid időn belül különben elveszíti posztját. De hogyan ismerkedjen az ember nagy fehér szakállal, hatalmas pocakkal és ráadásul ilyen furcsa foglalkozással?!

b0a091710b2d837c1cc948ae023100fdb2d406d6.jpg

Elég furcsa a történet, és a műanyag arcú télapó meg a serege inkább ijesztő mintsem jópofa, de akinek nagyon tetszett az első rész, az tegyen egy próbát! Akinek viszont nem az ne is próbálkozzon! Tim Allen rajongóknak (ha vannak ilyenek), na nekik ínyére lehet, de másoknak nem igazán merném ajánlani. Tipikus olyan mozi, aminek talán nem kellett volna folytatást készíteni.

Scott Calvinre (Tim Allen) már alig lehet ráismerni, annyira jól magára öltötte a piros ruhás, duci mikulás szerepét. Ám a szerződésében van egy titkos záradék, ami egész idáig rejtve maradt még a manók elől is. A Télapónak ugyanis karácsonyig meg kell nősülnie, pedig még barátnője sincsen. Jó, mi? Csajozni pedig nem könnyű, pláne ideális feleséget találni, főleg, ha az ember folyton pirosban jár, hatalmas pocakja van és nagy ősz szakálla meg haja.

Ám szerencsére Scott dolgát valamelyest megkönnyíti, hogy egyre inkább visszaemberesedik, ha mondhatok ilyet, azaz teste elnyeri régi formáját. Csakhogy a varázsereje is egyre csökken, és ha végleg elfogy, akkor nem mehet többet vissza az Északi-sarkra sem.

188788_galeria_telapu2_05.jpg

Ha mindez nem volna elég, akkor Scottnak be kell költöznie exneje (Wendy Crewson), és annak új(?) férje (Judge Reinhold) házába, akiknek amúgy már van egy nagyon jópofa kislányuk, Lucy (Liliana Murry) is. No meg persze ott van Charlie (Eric Lloyd) is, a Télapó fia, aki már kamaszodik és egyúttal felkerült a rosszak listájára is.

Az Északi-sarkon addig helyettesítik a Télapót, hogy a manók ne gyanakodjanak, ám a műanyagból legyártott Mikulás kicsit túllő a célon, szénnel akarja megajándékozni a gyerekeket, katonai rezsimet vezet műanyag katonák segítségével. Még a manók vezetőjét, a jó öreg, Bernardot (David Krumholtz) is hűvösre küldi.

santa2.jpg

Télapó erről mit sem sejtve próbál nőt, pontosabban feleségét találni magának, de ez nem is olyan egyszerű vállalkozás. Főleg úgy, hogy közben egyfolytában fia iskolájába kell járnia, ahol az igazgatónő egy szigorú nőszemély (Elisabeth Mitchell) és nagyon nem nézi jó szemmel Charlie falfirkáit és különböző csínytevéseit.

A filmet családi estékre, így az ünnepek idejéree ajánlom, de ha van otthon vagy a TVben más lehetőség is, akkor azzal lehet, hogy jobban jártok!

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr795708059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tibi5000 · http://sport-kiraly.blog.hu/ 2014.01.05. 20:53:21

Úh, az utolsó mondat nem valami bizalomgerjesztő. :D
süti beállítások módosítása