Spin off: The Originals - 1x01-1x03
2013. október 24. írta: Szilvásgombóc

Spin off: The Originals - 1x01-1x03

Az Amerikában ősszel indult sorozatok közül ez az egyik kedvencem. A Vámpírnaplók spin off-ja, a the Originals már most jobban tetszik. Ennek két oka van, nem kell látni Elena és Stefan szenvedését. A sok Elena és Stefan fan biztos csúnyán néz most, de én nagyon nem bírom őket. Ellenben imádom Klaus (Joseph Morgan) és Caroline évődését (szerintem sokkal jobban összeillenének, mint Tylerrel), na és persze ott van Damon az abszolút kedvenc. Az Originals akkor lehetne jobb, ha belevennék Carolinet és Damont, előbbire nagyobb esély van, mint az utóbbira. Addig is szorgosan várom a folytatást a Vámpírnaplókból is.

179101_405153766258652_606948392_n.jpg

Most kedden ment le a negyedik rész szóval, aki eddig nem nézte az nem maradt le túl sok mindenről. Megéri nézni, csavaros, lendületes és közben nincs az Elena és Stefan féle szenvedés. A CW új sorozata az Eredetinek nevezett ősi első vámpírok történetével foglalkozik. A helyszín nem Mystic Falls, hanem a nyüzsgő New Orleans, mely az éjszakai életéről híres. Itt kezdtek új életet építeni maguknak az Eredetiek. Klaus, Elijah (Daniel Gillies) és Rebekah (Claire Holt). Rebekah már akkoriban is a szerelmet kereste, Elijah pedig a család összetartásán és a zabolátlan, lobbanékony, önfejű Kalus kordában tartásán fáradozott. Klaus csak úgy mint most is a magányát és a szeretet iránti vágyát kegyetlenségével leplezi. Klaus évszázadokkal ezelőtt magához fogadott egy szegény kisfiút, akit nagyon sokáig nem változtatott át. Fiaként szerette. Ő Marcel (Charles Michael Davis) New Orleans jelenlegi ura. Mindent Klaustól tanult és az évaszázadok alatt tökélyre fejlesztette. Ő lett a város rettegett ura. New Orleans nem csak a vámpírok, hanem a boszorkányok városa is. Marcel a markában tartja őket, nem varázsolhatnak. Aki mégis megteszi az halállal fizet.

00696360598.jpg

Klaus visszatér New Orleansba, mait még családja segített felépíteni, ráébred, hogy mindig is ez volt az otthona. Visszavágyik ide. Vissza akarja kapni városát. Elijah kíváncsi vajon miként boldogul testvére, így ő is a városba látogat. Hayley (Phoebe Tonkin) a vérfarkas lány is éppen ebben a városban van, családja történetét kutatja, amikor egy Sophie Deveraux (Daniella Pineda) nevű boszorkány hatalmába kerül. A Sophie vezette koven a vérfarkaslányt és titkát akarja felhasználni, hogy megszabaduljanak Marceltől. Ehhez pedig segítségre van szükségük. Az Eredetiek segítségére. Elijah, amint tudomást szerez Hayley titkáról azonnal kötélnek áll és igyekszik Kalust is meggyőzni. Ugyanis Hayley várnadós, Klaus a vámpír-vérfarkas hibrid gyermekét várja. Felcsillan a remény, hogy újra család legyenek. Ezért pedig tenni kell, persze Klaus és testvérének módszerei különböznek nem kicsit.

00694750dfe.jpg

Természetesen idő közben befut Rebekah is, ezzel pedig az egyik szerelmi háromszög van kialakulóban. Ugyanis Rebekah és Marcel (még Marcel ember korában) szerették egymást, de szerelmük nem teljesedhetett be. Kalus húgát évtizedekre koporsóba dugta, Marcelt pedig átváltoztatta.

0069864065d.jpg

Rebekahnak még mindig vannak érzései Marcel iránt, aki érdeklődni kezd egy ember iránt. Cami (Leah Pipes) egy pultos egy helyi kocsmában és fogalma sincsen milyen lények élnek körülötte és mi zajlik éppen. De persze az sejthető, hogy ez a világ nem marad sokáig rejtve előtte.

006986202ea.jpg

Cami nem csak Marcel érdeklődését keltette fel. Klausét is. Arra nem esküdnék meg, hogy Klaus szerelmes lenne, de az fix, hogy vonzódik hozzá. Ugyanakkor persze ki is használja, hogy Marcel érdeklődik a lány iránt. Ezzel pedig itt a második háromszög, Marcel, Klaus és Cami között.

00696450ac8.jpg

Egyszóval nem éppen egyszerű a helyzet. Mindenki felhasznál mindenkit, családtagot, barátot, ártatlanokat. A harc megkezdődött, de még nem esett szó Marcel csodafegyveréről, Davinaról (Danielle Campbell). Egy fiatal és hatalmas boszorkányról, aki megérzi ha valaki mágiát használ, és legnagyobb célja pedig kideríteni, hogyan lehet megölni egy Eredetit. Ehhez pedig megvan a kísérleti nyula, Elijah.

00699480d38.jpg

Csak a fő szálakat spoilereztem le, rengetek apró kis részlet van amitől még inkább összeáll a nagy kép. És még rengeteg minden derül majd ki. Már most elég kuszák a szálak, pedig még csak a negyedik résznél tartunk. Kíváncsi vagyok, hogy Klaus Caroline iránti érzelmei hogyan alakulnak majd, gondolok itt mindkét sorozatra. Vajon a spin off-ban is helyet kap? És csak remélni tudom, hogy a Vámpírnaplókból nem tűnik el Klaus, hanem oda is visszaügyeskedik.

A keddi negyedik rész promója:

A jövő heti rész előzetese, csak hogy Ti is kellően várjátok a jövő keddet :)

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr85569617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása