S. C. Stephens - Esztelen (Esztelenül 1.)
2013. október 17. írta: redbandita

S. C. Stephens - Esztelen (Esztelenül 1.)

Jó ideje hallom, hogy a vámpír könyvek divatja leágazóban van és átveszik a helyüket az erotikus regények, mint a Szürke árnyalata trilógia, vagy a Crossfire sorozat. Az Esztelenül is ezekhez hasonul, igazából nem sok újat mutat, legalábbis számomra. Nem mondom, hogy olvashatatlan, de mondjuk azt sem, hogy letehetetlen, és sajnos azt sem hinném, hogy olyan műremek lenne, amit érdemes újra és újra kézbe venni. Na talán ez az egyik nagy előnye az ebooknak, hogy ha elolvastad, akkor te döntöd el, hogy letörlöd vagy megtartod és nem foglal helyet a könyves polcon. Ja egyébként az sem mellékes, hogy pl. ez egy 600 oldalas könyv, aminek igencsak van súlya, de ebook-ként könnyedén magaddal viheted bárhova, anélkül, hogy izomlázad lenne mire hazaérsz.

stephens-s-c-esztelen-0.jpg

Nagyon sok idegesítő női karakterrel találkoztam már, mint Bella Swan, Sookie Stachouse, de olyannal, mint Kiera még nem. Nemhogy idegesítő, egyenesen utálható, azt érzi az ember sok jelenetnél, hogy legszívesebben jól felpofozná, vagy kupán vágná ezzel a 600 oldalas könyvvel. De mi is a baj vele? Ha leszámítom, azt, hogy állandóan sír, hisztizik és hogy a legnagyobb problémája, hogy nem tud két szívdöglesztő pasi közül választani, akkor ott marad az, hogy úgy viselkedik, mint egy 16 éves szűz kislány, aki már egy ízesebb poéntól is elvörösödik, miközben szinte rezzenéstelen arccal bújik egyik pasi után a másikhoz. Szó szerint.

Kiera és Denny immáron két éve boldog párt alkotnak, sülve főve együtt vannak, így a lánynak természetes, hogy addigi életét feladva, a családját hátra hagyva költözik Dennyvel másik városba, és kezdenek önálló felnőtt(?) életet. Mivel nincs pénzük saját lakásra, ezért a srác egy gyerekkori barátjához költöznek, Kellan-hoz. Talán már ebből is kitalálható, hogy hamarosan egy szerelmi háromszög alakul ki, de azt még el kell árulnom, hogy a történet is nagyjából ennyi. Három ember (bár főleg Kiera és Kellan) szenvedése, és pityogása...

Ami talán megmenti mégis ezt a regényt, az a két férfi főhős, no meg a mellékszereplők, akik szerintem mind jól felépített karakterek. Denny és Kellan szöges ellentétei egymásnak, tulajdonképpen annyi közös van bennük, hogy mindketten imádják Kierát. Denny a "jófiú", jó állással, tervekkel a jövőre nézve, kedves, jól néz ki és még főzni is tud. Egy főnyeremény. De talán éppen ettől válik egy picit unalmassá. Kellan ehhez képest "rossz fiú", egy rockbanda énekese, falja az életet és a nőket, borzalmas a múltja, és persze elképesztő a külseje.

Tulajdonképpen nem meglepő, hogy Kiera beleszeret, sőt az ágyába is bebújik. A baj inkább azzal van, hogy sunnyog, hazudozik, nem tud dönteni, mindkét fiút hülyíti és végül mindkettőnek össze is töri a szívét. Lehet, hogy a címnek találóbb lett volna az Eszetlen és akkor az önmagában Kierára utalna...

A mellékszerplők közül szerintem érdemes odafigyelni, Annára, Kiera pasifaló és rendkívül szókimondó nővérére, Jennyre, aki tényleg mindig megpróbál segíteni Kierának, olyan, mint egy "jótündérkeresztanya" és Griffinre, aki leginkább az Amerikai Pite Stiflerjére hasonlít.

Mindenesetre egy olvasást megér a könyv, és ez tényleg olyan, amit érdemes ebooként olvasni a fentebb említett pozitívumok miatt. ha úgy döntesz érdekel S. C. Stephens regénye akkor a BookandWalk-nál akár meg is vásárolhatod.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr995575369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása