Kresley Cole - Vámpíréhség (Halhatatlanok alkonyat után 1.)
2013. október 14. írta: redbandita

Kresley Cole - Vámpíréhség (Halhatatlanok alkonyat után 1.)

Először is leszögezném, hogy a sorozat címében szereplő alkonyatnak semmi köze sincs a Meyer-féle Alkonyathoz, de ami ennél fontosabb, hogy a történetben szereplő vámpírok sem csillognak a fényben, és nem is olyan cukipofák, mint Cullen-ék. Szerencsére. Ha hasonlítani kéne valamihez, akkor inkább a Ward-féle Fekete tőr testvériséghez tudnám, már ami az erotikus stílust illeti, a sztori azonban teljesen más. Cole ezen sorozatának eddig nyolc kötete jelent meg Magyarországon, a második címe, Vámpírszerető.

vampirehseg.jpg

Azt mindenképp pozitívumként éltem meg, hogy többféle természetfeletti lénnyel is megismerkedhetünk Cole könyvében, és a világ melyet kitalált nagyon jól fel van építve, teljesen érthető és nyomon követhető szabályokkal teli. Gondolom, hogy minden egyes kötettel egy picit jobban megismerjük majd a vérfarkasok, vámpírok, valkűrök világát. Mint minden ilyen jellegű sorozatban, itt is az erotika dominál, de nem olyan értelemben, mint a most divatos erotikus könyvekben, hanem a nyers, néhol kicsit agresszív szexualitás. Talán éppen ezért emlékeztet a Ward-féle Fekete tőr testvériségre, no meg azért is, mert itt is minden kötetben egy egy szereplőt ismerünk meg jobban, aki persze halálosan beleszeret valaki hozzá nem illőbe. Elsőként itt van nekünk a nagyon öreg, nagyon agresszív vérfarkas, Lachlain, és a fiatal valkűr, Emma.

A sztoriról

A vámpír horda 150 évnyi pokoli kínzása után, Lachlain, a vérfarkas klán királya kiszabadul fogvatartói kezéből. ezzel indul a sztori, amiből már azért sejthető, hogy bizony lesznek itt bőven harcos, véres, bosszúállós jelenetek. De nincs is ezzel baj, hiszen részben ezért is szeretjük az ilyen könyveket, nem?

Lachlain bizonytalan, tele gyűlölettel mégis megtalálja társát egy finom és törékeny vámpírban, aki után már 1200 éve vágyódik. Emmaline Troy a félénk, mindentől óvott félig vámpír félig valkűr nő életében először (még csak 70 éves) utazik Párizsba, nagynénjei féltő védelme elől, hogy információt gyűjtsön szüleiről. A dühödt farkas elrabolja és egyik pillanatban gyengéden viselkedik vele, ám amikor ráébred, hogy vámpír, őrjöngeni kezd…

A férfi sok idő után tér haza és magával vonszolja újdonsült szerelmét, ám a többi vérfarkas nem igazán örül Emmának, hiszen a vámpírok és a vérfarkasok itt is ellenségek. De ez persze Lachlaint nem igazán érdekli, hiszen sok száz év után végre megtalálta a Nagy Őt, és most azzal van elfoglalva, hogy megkaparintsa mindenestül.

Ám a lány óriási veszélyben van és egyáltalán nem biztos, hogy Lachlain egyedül is megtudja védeni, főleg, hogy mint majdnem minden ilyen női szereplő Emma is szeret meggondolatlan döntéseket hozni. Vajon a többi valkűr (azaz a nagynénik) segítenek egy ősi ellenségnek, egy vérfarkasnak?

A szereplők

A két főszereplőn kívül egyébként rengeteg mellékszereplőt megismerünk, én főleg a vérfarkasokat és a valkűr nagynéniket bírtam, nagyon remélem, hogy a következő kötetekben belőlük kapunk majd picit többet.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr785563100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása