Touch - Érintés Új sorozat az RTL II-n
2013. október 12. írta: Szilvásgombóc

Touch - Érintés Új sorozat az RTL II-n

Jobban várom, mint a Bansheet vártam. Több olyan színész is szerepel benne, akiket nagyon szeretek. Ott van rögtön a főszereplő Kiefer Sutherland (az apukáját is egyenesen imádom) és Danny Glover, a Halálos fegyverek óta tart a szerelem. A Fűrészben is nagyon szerettem. A főszereplő beteg kisfiút alakító David Mazouz pedig irtó cuki, a szerepe nagyon nehéz hiszen egy szót sem szól a beteg kisfiú. Szóval le a kalappal!

touch-serie-poster-470x255.jpg

120px-16_icon_A_(Hungary).svg.pngTizenhat éven felüliek számára nem ajánlott.

Az RTL II vasárnap 23:00 kor kezdi majd a sugárzást, korhatáros besorolást eddig nem találtam hozzá, így a késő kezdés miatt én önhatalmúlag a tizenhatos karikát adtam neki. A két felnőtt főszereplőt nem hinném, hogy be kell mutatni bárkinek is. David Mazouz pedig már több sorozatban is feltűnt, például a Gyilkos elmékben, vagy akár a Hivatalban.

TOUCH_C7_B2_3_LYv2_509.jpg@fox.com

Az alaptörténet a következő. Martin Bohm (Kiefer Sutherland) fia, Jake (David Mazouz) születése óta beteg. Egészen pontosan autista, ami az ő esetében abban nyilvánul meg, hogy születése óta egyetlen szó sem hagyta el a száját. Ellenben a matek nagyon megy neki, de nem a hagyományos értelemben. Bonyolult számtani egyenletekkel meghatározza az embereket, eseményeket. Számokkal kommunikál, amit Martin nehezen vesz csak észre. Az özvegy apa nehezen boldogul különleges csemetéjével, így a gyermekvédelem "felajánlja segítségét". Elrendelnek egy vizsgálatot, melynek célja kideríteni, hogy Jaket speciális otthonba kell-e vinni. Ám az ellenőrzés hamar más vágányra tér, amikor Clea Hopkins (Gugu Mbatha-Raw) ráébred mit is tud Jake. Elhatározza segíti Jaket és Martint, együtt járnak a végére mit is jelentenek a számok.

Több film is foglakozott már az autizmussal, gondoljunk csak az Esőemberre vagy éppen a Kód neve Merkúrra. Sorozattal azonban még nem találkoztam, de persze javítsatok ki, ha tévedek. Az viszont érdekes, hogy az autista főszereplő mindegyikben a számokkal vagy éppen a kódokkal van közelebbi "barátságban", emlékezetes jelent például az Esőemberben a fogpiszkálós jelenet.

Tehát akkor holnap RTL II 23:00. Pilot után jövök.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr765555150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása