Agymenők - The Big Bang Theory 5. évad
2013. szeptember 25. írta: redbandita

Agymenők - The Big Bang Theory 5. évad

Az előző évadról írt cikkemben is megjegyeztem, hogy talán az volt az első olyan, ami kérdéseket hagyott maga után. Nem is egyet... Szinte minden főbb karakter életében maradt valami lezáratlan dolog, de szerencsére a kérdések nagy részére már az évad első epizódjában választ kapunk. Ez az ötödik év sokak számára mérföldkő volt, de talán Wolowitz életébe hozza a legnagyobb változást. A jó hír azonban, hogy a sorozat mit sem változott, nekem továbbra is az egyik kedvencem és szerencsére semmit sem vesztett a humorból, amiért szeretjük a szereplőket és magát a Big Bang Theoryt. Vigyázat! Spoiler veszély!

518ENF1ahxL.jpg

Az évad 24 részből állt, csakúgy mint az előző. Eredetileg 2011 ősze és 2012 májusa között sugározták. Ahogyan az előző években is a sorozatot több díjra is jelölték. 2011-ben pl. Sheldon azaz Jim Parsons Golden Globe-al és Emmyvel is gazdagodott, ahogyan az előző évadok alatt is.

Dr. Sheldon Cooper (Jim Parsons)

Sheldon kibékülni látszik ősi ellenségével, Will Wheaton-al, olyannyira még együtt is buliznak. Sheldon és Amy kapcsolata még mindig tart, sőt már Sheldon anyukája, Mary Cooper is megismerkedik a lánnyal mikor a városba jön. Ám ez a látogatás nem úgy sül el, ahogyan Sheldon szeretné.... Egyébként Sheldonnak rá kell döbbennie újra és újra, hogy a lányokkal csak a baj van és Amy tudós létére is csak egy sebezhető, érző szívű hölgy, akit néha meg kell ölelni, néha vigasztalni kell stbstb. Sheldonnak fura érzései támadnak mikor úgy fest valaki le akarja csapni Amy-t a kezéről.

rs_62894ab61a29dc0f9d4.jpg

Sheldon találkozhat egy nagy példaképével, sőt a tanulmányát is megmutathatja, Stephen Hawkingnak, aki egyébként saját magát alakítja a sorozatban.

rs_209df3e53d0a8aa02c5.jpg

Dr. Leonard Hofstadter (Johnny Galecky)

Leonard-öt megviseli Prya hazaköltözése, de megpróbálják a távkapcsolatot. Az is felzaklatja a fiút, hogy Raj és Penny... A távkapcsolat nem könnyű, ezzel Leonard-nek is szembe kell néznie, pl. mikor egy ráhajt a képregényboltban. Csak a csókig jutnak el, de mikor ezt bevallja Priya-nak, a lány is előjön egy vallomással. A szakítás ezúttal annyira nem viseli meg Leonard-öt, baráti randira mennek Pennyvel, de szerintem még a vak is látja, hogy ebből még lesz valami... A fiú végül összeszedi minden bátorságát és randira hívja egykori barátnőjét, ám ezúttal új alapokra helyezik a dolgokat. De Leonard megint elbaltáz valamit...

86896ea1957ed17de30.jpg

Howard Wolowitz (Simon Helberg)

Howard megpróbálja élete két legfontosabb hölgyét közelebb hozni egymáshoz: Bernadettet és a mamáját, akit megjegyzem még mindig nem láttunk. Ám Howard nem számít rá, hogy talán Bernadette nem is különbözik annyira a mamától. Howardot felkeresi a NASA egy visszautasíthatatlan ajánlattal, Bernadette-nek vegyes érzései vannak a dologgal kapcsolatban. Végül persze helyes döntést hoz, ezzel pedig valóra válik Howard legnagyobb álma. De felmerülnek más problémák is pl. a gyerekről vagy a házassági szerződésről vallott nézeteik. Wolowitz megkezdi a felkészülést az űrutazásra, és rá kell döbbennie, hogy ez nem is olyan leányálom. A fiúk megrendezik Howard legénybúcsúját, amin készül egy nagyon érdekes videó, ami másnap persze a Youtube-on landol. Kiderül, hogy Howardnak korábban kell indulnia a NASA-hoz, mint gondolták, ami az esküvőre is hatással van.

rs_7181b8ded6c1abc5fc5.jpg

Dr. Rajesh Koothrappali (Kunal Nayar)

Raj elmeséli Pennynek mi is történt azon a bizonyos éjszakán, de megkéri a lányt, hogy ez maradjon kettőjük között. Penny és Howard talán megtalálták Raj számára az igazi nőt, de az indiai srác még ezt is képes elbaltázni. Olyannyira magányos, hogy valamiféle beteges érzelmi kapcsolatba kerül egy bizonyos Sirivel.

3651197ee67209be593.jpg

Penny (Kaley Cuoco)

Az egyik nagy lezáratlan dolog Penny és Raj együtt töltött éjszakája, ami az egész bandát egy picit meghökkenti. Főleg persze Leonard-öt, aki bár valamiféle távkapcsolatban él Prya-val mégsem hagyja hidegen a dolog. Talán mégis Pennyt kavarja fel leginkább a dolog, még az is felvetődik, hogy hazaköltözik. Hála az égnek Penny végül marad, én nagyon kedvelem a szőke pincérlányt, és nagyon szurkolok, hogy Leonard-el újra egymásra találjanak, ami most talán beválhat. Nagyon remélem.

95996f9e050d636b164.jpg

Bernadette Rostenkowski (Melissa Rauch)

Mivel Bernadett és Howard kapcsolata egyre szorosabb, a lánynak muszáj szembenéznie Mrs. Wolowitz-al, ami nem könnyű, de szerintem Bernie egész jól vizsgázik. Amikor megtudja, hogy Howardot talán több hónapra is nélkülöznie kell, ráadásul egy nagyon veszélyes dolog kedvéért akkor egy kicsit megzakkan és megpróbálja megfúrni a dolgot. Egy véletlen folytán kerül szóba Bernadette és Howard között a gyerek téma és kiderül, hogy nagyon nincsenek közös nevezőn... A lányok megszervezik Bernie lánybúcsúját, ahol Amy nagyon elemében van, de persze furcsábbnál furcsább dolgokat talál ki.

rs_3656f3dcfc34205787b.jpg

Amy Farrah Fowler (Mayim Bialik)

Amynek újra és újra szembesülnie kell azzal, hogy mennyire nehéz is Sheldonnal járni. De arra még ő sem számít, hogy ez újdonsült legjobb barátnőjével is problémát okozhat. Amy rettentően izgatott Bernadette és Howard közelgő esküvője miatt, hiszen egész életében arra vágyott, hogy koszorúslány legyen. Ahogyan tőle megszokhattuk ezt is egy picit(?) túllihegi, amivel kezd a lányok agyára menni. Amy megtudja, hogy nélküle mentek el ruhát próbálni, és nagyon megharagszik, Sheldon a maga módján próbálja vigasztalni.

5529f4feb2b51e8262e.jpg

Barry Kripke (John Ross Bowie)

Én még mindig nem kedvelem Kripke-t és nagyon örülök, hogy csak néha néha tűnik fel, most pl. Sheldonnal kell megmérkőznie.

2409d54ee47db0daff3.jpg

Stuart (Kevin Sussmann)

Stuart számomra egyre idegesítőbb karakter az állandó önsajnálatával, különösen mérges voltam rá mikor randira hívta Amy-t, aki egyébként el is megy vele, leginkább azért, hogy megvizsgálja Sheldon reakcióját.

571b3538534f6f22bc8.jpg

Képek forrása: http://the-big-bang-theory.com/

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr535531071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása