How I Met Your Mother- 9. évad előtti összefoglaló
2013. szeptember 24. írta: lámadémon

How I Met Your Mother- 9. évad előtti összefoglaló

how-i-met-your-mother-11540-1920x1080.jpgIdén utolsó évadát kezdi el az 5 fiatalnak már egyáltalán nem mondható amerikai. A kezdetben még vidám szórakoztató és fordulatos sorozat mára vontatottá és erőltetetté vált. Ugyan kevésbé vicces és már a legtöbb poén a lerágott csont kategóriába esik kénytelen kelletlen nézem, mert hűséges típus vagyok. Hiszen ha a vészhelyzetet is végignéztem ez is menni fog. Írtam egy kis összefoglalót honnan hova is jutottak a karakterek!

Ugyan már senkit nem érdekel, hogy ki lesz Ted felesége, vagyis hogy hogyan találkoztak, mert már mindent tudunk. A nyolcadik évad utolsó részében már a lepel is lehullt a nagy talányról, hogy ki fogja megformálni. Nos tehát az örök kérdés hogy How I met your mother azaz= hogyan találkoztam anyátokkal már réges- rég itt a válasz. Robin és Barney esküvőjén, ahol ő volt a bazz gitáros. Így köszi, az utolsó évadot CBS! :P

la-et-st-how-i-met-your-mother-finally-reveals-001.jpg

Tehát e tekintetben nem sok váratlan fordulatra számíthatunk. De mivel aktív, és (kezdetben) lelkes fogyasztója voltam a műsornak gondoltam áttekintem ezt a 8 évadot. De ezt SPOILER nélkül nem lehet így csak saját felelősségre olvassátok!

 himym-s06-01_1.jpg

Alapsztori: Az idős Ted látszólag elmeséli gyerekeinek, hogyan találkozott anyjukkal, de inkább saját és haverjai kalandjait meséli. Ted az örök optimista, akit legjobb barátai (Lily és Marshall) eljegyzése arra sarkall, hogy megtalálja az igazit és rögvest kövesse is példájukat. Úgy tűnhet, hogy teljesen alkalmas arra, hogy megállapodjon, és meg is találja a megfelelő lányt, Robint, akivel csak egy probléma, hogy nem hisz a házasságban, és nem tervez gyerekeket. És persze mindennek a savát és borsát Barney adja meg, aki csajozik ott és úgy, ahogy csak lehet, mindenféle szégyenteljes eszközt bevetve. Így össze is állt a csapat, akik idejük nagy részét a bárban töltik, ahol minden móka és kacagás. Tednek ez alatt az idő alatt számtalanszor törik össze a szívét, és még ennél is több csajt szed fel. (A képen csak a komolyabbak!)

csajok_jó.jpg

SPOILER

Honnan hova jutunk el 9 évad alatt?

ted.jpgTed (Josh Radnor) - vidám és örök optimista építészből, egy szánalmas egyedülálló férfi lesz, akinek egyetlen egy rögeszméje, hogy megtalálja a nagy Őt, az igazit, szikrával, konfettivel, szívecskékkel lassítással és az amerikai filmben megszokott nyálas dolgokkal együtt. Kezdő építészből saját vállalkozást irányító főnök majd egyetemi tanár lesz. Sikerül szétköltöznie Barátaitól és önállóan élni, bár ő az, aki a legkevésbé halad a családi élet felé.

 

Lilly.jpg

Lilly (Alyson Hannigan) - Kezdetben kiegyensúlyozott óvónő egy cuki vőlegénnyel. A sorozat végére, kiderül róla hogy (magyar szóval) boltkóros vagy vásárlásmániás, egy gyermek édesanyja és művészeti tanácsadója egy milliomosnak. Szép karrier egy óvónőnek.

marshall.jpg

Marshall (Jason Segel) - Puhány romantikus abszolút hisz a mesékben, a jetiben a szörnyekben az UFO-k ban és mindenben ami megfoghatatlan, ehhez mérten egy környezetvédelmi jogász. Végül talán ő változik a legkevesebbet, mert sem a puhányságból sem pedig az ügyvédi karakterből nem lép ki.

robin.png

Robin (Cobie Smulders) - Televíziós feltörekvő riporter, akinek legnagyobb és legcsúfabb titka, hogy kanadai tini-popsztár volt és nem titkoltan fegyvermániás. Ugyan a sorozatban végighúzódik, hogy Ted számára a legmegfelelőbb férfi, pedig ellentétei egymásnak minden tekintetben, mégsem ő lesz az IGAZI. Mindent ellenez gyerek, család, jó barátok jöhetnek, de csak mértékkel. Erre a sorozat vége az ő esküvőjével csúcsosodik ki. Gratulálok!

barney-stinson.jpg

Barney (Neil Patrick Harris)– Tagadhatatlanul ő viszi a hátán a sorozatot. Újdonságot hozott a sit-comok világába: a végtelen számú elmélettel, csajozós figurával és mérhetetlen nagy egóval. Vállaltan és büszkén agglegény, aki mindezt kiélvezi az utolsó cseppig. És itt mondanám el, hogy ott fordult rossz irányba a sorozat, mikor ez a karakter hosszú párkapcsolatokba bonyolódott.

mother.jpg

 

 

 

MOTHER- (Cristin Milioti) És végül, de nem utolsó sorban, az Anya, akiről azon kívül, hogy gitározik, bolond dalokat ír és van, egy elhagyott sárga esernyője nem sokat tudunk. Majd talán ebben az évadban.

Nos, remélem, hogy búcsúzóul minden szálat elvarrnak és a „mindenki megtalálta az igazit örömködés” közepette jut néhány perc a humorra is, és az írók összeszedték magukat. Belátom nem sikerült túl pozitívra kis írásom, de sokan gondolják úgy, hogy nem hogy ez az utolsó, hanem a legutóbbi 4 évad csak rontott egy alapjában humoros és a Jóbarátok-hoz csak egészen picit hasonlító sorozaton. Én sem gondolom ezt másképp, de hát most már végig kell nézni, nagy reményeim azonban már nincsenek.

2296403.jpg

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr285530531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása