Agymenők - The Big Bang Theory 2. évad
2013. augusztus 19. írta: redbandita

Agymenők - The Big Bang Theory 2. évad

Nemrégiben számoltam be Nektek, vagy ismételtem át az első évadról alkotott véleményem, ami alapján egyértelmű volt, hogy a másodikat is mielőbb meg kell néznem. Imádom ezt a sorozatot, szerintem az egyik legviccesebb széria, amiben nagyon jól eltalált karakterek kaptak szerepet. Továbbra is úgy gondoltam, hogy az egyes főhősök szemszögéből írnám le milyen fontosabb események történnek ebben az évadban. De vigyázat spolierveszély!

the-big-bang-theory_2-1366209953.jpg

Dr. Sheldon Cooper (Jim Parsons)

Jelentősebb esemény nem történik Sheldonnal ebben az évadban, habár nála azt hiszem az is nagy dolog, hogy Pennyvel egyre inkább összebarátkozik, már legalábbis a maga módján. Ez odáig fajul, hogy még karácsonyi ajándékot is választ neki, ami talán ennél is meglepőbb, hogy megöleli! A nők egyébként imitt amott még a mi abszolút érzelemmentes Sheldonunk életébe is bekavarnak pl. az egyik tanítványa, Ramona. De erről egy kicsit lentebb részletesebben. Aztán ott van még neki Stephanie is, aki orvos és mellesleg néhány rész erejéig Leonard barátnője, a kapcsolat megmentéséért talán Sheldon többet tesz, mint maga Leonard, hiszen mint arra ebben az évadban is rájöhetünk, Sheldon bizony hipochonder is. Persze Penny is ad okot bőven fejtörésre okot pl. az egyik részben véletlenül összefestékezi Sheldon szeretett helyét a kanapén. Tragikus! Viszont Leonard teljesen flúgos, abszolút idegesítő gyerekpszichiáter anyjával nagyon is jól összebarátkozik. Emlékeztek? Az évad vége felé Sheldon élete egyik legfontosabb és legnagyobb kalandja elé néz: elutazhat három hónapra az Északi-sarkra!

83532e5e5dadf35d1232.jpg

Dr. Leonard Hofstadter (Johnny Galecky)

Azt hiszem ez az évad elég fontos Leonard karakterét illetően, hiszen bár a randija Pennyvel nem túl jól sül el, mégis lesz barátnője! Ami óriási dolog, tekintve, hogy mekkora kocka, nem igaz? Habár Stephaniet eredetileg Howard ismeri meg, a lány nem mutat érdeklődést iránta, annál inkább Leonard iránt. A dolgok elég jól mennek, Leonard hősként tekint Stephanie-ra, hogy nemcsak elviseli Sheldont, hanem még segíteni is próbál neki, talán mondhatjuk, hogy meg is kedveli. Ám Leonardnak rá kell döbbennie, hogy a lány túl sok mindenben megakarja őt változtatni, sőt már lassan szinte velük lakik. Ráadásul penny iránti érzései sem múltak el, ez is nyilvánvaló... Nem igazán marad más választás, mint a szakítás. Talán fontos esemény még Leonard életében, hogy meglátogatja őt édesanyja, akivel finoman szólva nem túl bensőséges a kapcsolata. Megjegyzem, ezt abszolút meg is értem.

rs_8969908b10fa1e3ded9583.jpg

Howard Wolowitz (Simon Helberg)

Miután Stephanie-val nem jön össze Howard-nak, pedig mindent bevet, még nagy bajba is sodorja magát (Mars jármű incidens), randizgatni kezd az általam továbbra sem kedvelt Leslie Winkle-el, aki kezdetben ajándékok és jó lehetőségek tömkelegével fizeti meg a fiú szexuális szolgálatait. Igen, jól olvastátok! De aztán szakít Howarddal, ami nagyon összetöri a továbbra is rendkívül hááááát érdekesen öltözködő Howard-ot. A fiúk vigaszképpen Vegasba viszik és még egy prostit is intéznek neki. Ettől a kis incidenstől eltekintve Wolowitz, az Wolowitz, ő sosem adja fel a csajozást! Ha kell TV szerelőként lopódzik modellek közé, ha kell melléjük ül a vonaton stbstb.

9795866629db02d558acc9.jpg

Dr. Rajesh Koothrappali (becenevén Raj)

Raj életében nem történik különösebb változás, még mindig egy szót se tud szólni nők között, maximum, ha alkoholt iszik. Megismeri azonban a 15 perc hírnevet, amikor a People magazin hasábjaira kerül, ez elég rosszul érinti a többieket. Nem irigykednek rá, inkább nehezen viselek a pöffeszkedő, teljesen elszállt Raj-ot. Egyébként nem tudom ti hogy vagytok vele, de szerintem Raj már kezd túl nőiesen viselkedni, nekem már annyira nem tetszik a karaktere.

rs_413229fa7b6fa3a1b9f984.jpg

Penny (Kaley Cuoco)

Mivel nem akarja, hogy Leonard rájöjjön mennyire iskolázatlan bekamuzik neki egy felnőttképzést, de nagy hibát követ el, mert titkát megosztja Sheldonnal, aki szegény bármennyire próbálkozik, nem tudja megtartani a titkot. Nem csak emiatt, de Penny és Leonard kapcsolata (vagy mije...) gyorsan véget ér, bár össze össze kavarodnak és érezhető, hogy itt még lennie kell valaminek. Penny ebben az évadban is hibát hibára halmoz, már ami a pasik kiválasztását illeti. Amikor rájön, hogy leonard milyen sokat jelent neki, akkor a srác bejelenti, hogy mindannyian három hónapra az Északi-sarkra mennek.

rs_8571745b23dfd91355d251.jpg

Leslie Winkle (Sara Gilbert)

Én továbbra sem szeretem, bár talán kevésbé bunkó, mint az első évadban. A legfőbb bajom vele, hogy míg Sheldon általában akaratán kívül nagyképű, arrogáns, lekezelő addig Leslie szánt szándékkal. Neki igazából a lételeme a beszólogatás, a gúnyolódás, de nem vicces formában, hanem bántóan. Leonard után Howardot is behálózza (vagy olyasmi), majd csúnyán eldobja.

Ramona Nowitzki (Riki Lindhome)

Sheldon egyik előadása után Ramona megszólítja az ebédlőben és szinte felajánlja szolgálatait. De persze ebből Sheldon mit se vesz észre, a kis hölgy teljesen rátelepszik Shellyre, mindentől eltiltja, mindent megcsinál helyette, állítólag azért, hogy Sheldon csak a tudománynak élhessen, semmire ne menjen el feleslegesen az ideje. Hátborzongatóan őrült a kiscsaj. Ti bírtátok?

403857abd5bc4f0b35bd73.jpg

Stephanie Barnett (Sara Rue)

Howard-al ismerkedik össze, de igazából csak a Mars járgányt akarja megnézni, de amikor az tönkremegy, akkor már minden figyelme Leonard-ra összpontosul. Egy ideig járnak is, de a csaj tipikus "fojtogató" azaz megmondja Leonardnak, hogy mit viseljen, hova menjenek, mit csináljanak stbstb. Észrevétlenül teljesen rátelepszik a fiúra, így el is veszíti.

9668483a53462cc72f8ad1.jpg

Dr. David Underhill (Michael Trucco)

Vendégoktatóként érkezik az egyetemre, és Leonard nagyon szimpatizál vele, mindaddig míg be nem mutatja a jóképű és okos (szintén) fizikust Pennynek, aki persze szokásához híven kb. azonnal beleszeret és hirtelen nagy érdeklődést mutat a fizika iránt. Leonard, Leonard...

71117677ab0dac18ca3a5d.jpg

Barry Kripke (John Ross Bowie)

A fiúk munkatársa az egyetemen, fúúúú én nagyon rühellem. Sheldon az egyik részben megpróbál összebarátkozni vele egy robot kedvéért.

Bewerly Hofstadter (Christine Baranski)

Leonard anyja, és ő is őrült tudós. Fiával szinte semmilyen kapcsolata nincs, ahogy más emberekkel se. De Sheldonnal meglepően jól összebarátkoznak.

rs_253132ebbb8d9bafd38af4.jpg

Alicia (Valerie Azlynn)

Új lány a házban, Sheldonék fölé költözik. Gyönyörű lány és nagyon kedves, túúúúl kedves és ez persze a fiúknak nagyon tetszik, szinte loholó kiskutyaként minden füttyszavára ugranak. Ez nagyon nem tetszik Pennynek, két dudás egy csárdában...

rs_80950d5f4ce906eaadb7e.jpg

Stuart (Kevin Sussman)

A képregényboltos. Kezdetben csak néha néha tűnik fel, de a következő évadokban majd egyre többet. Még Pennyt is randira hívja, ami nem túl jól sül el hála Leonard-nek.

rs_943775e452d697b5437cc2.jpg

A képek nagy részét a hivatalos oldalról szedtem össze, ahol további mindenféle érdekességet is meg lehet nézni.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr855460400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása