Charlaine Harris - Lidércfény (True Blood 5.)
2013. április 02. írta: redbandita

Charlaine Harris - Lidércfény (True Blood 5.)

Mo9780.jpgstanra elég valószínűnek tartom, hogy Bill már nem lesz igazi főszereplője ennek a könyvsorozatnak, mivel ebben a részben sem szerepel sokkal többet, mint Sookie többi rajongója. Amit határozottan sajnálok, bár az talán még rosszabb, hogy Eric is kevesebb szerephez jutott, mint a negyedik kötetben. De továbbra is azt kell mondanom, hogy a True Blood könyv sorozat ezen kötete sem okozott több vagy kevesebb csalódást, mint az előzőek. Nagyjából azt kapja az ember, amire számít, ezért is került fel a Lidércfény az idei Várólista csökkentésemre. Továbbá éppen ezért várakozik már rám a Halottnak a csók, illetve a Hetedik harapás.

Azt azért már itt a cikk elején le kell szögeznem, hogy Sookie legalább olyan idegesítő, mint amikor megismertük az első kötetben. vagy ez lehetséges akkor még rosszabb, mint akkoriban. Mondom ezt én, de a férfiak nem így gondolják, hiszen Sookie "hercegeinek" száma egyre csak növekszik, ahogyan a természet feletti lények is sokasodnak a kis városban és környékén. Sookinak kezdetben csak Bill a vámpír udvarolt, majd csatlakozott Eric azaz Bill hááát főnöke. Azóta az udvarlók száma egyre növekszik ott van még Alcide a vérfarkas, Sam, Sookie főnöke, aki egyben alakváltó is, vagy Calvin Norris a vérpárduc és most még csatlakozni látszik egy vértigris is. Jó mi? Díszes kis társaság ez, annyi bizonyos, hogy Sookie nagyon népszerű a természet feletti lények, főleg férfiak körében. Ám annál népszerűtlenebb a nők körében, gondoljunk csak Debbie Peltre, Alcide egykori jegyesére...

Azt hiszem talán szerencse is, hogy ennyi természet feletti lény érdeklődik Sookie iránt, ha pl. arra gondolunk, hogy hányszor kerül már életveszélybe. Nincs ez egyébként másként ebben a kötetben sem, Sookie most is minimum kétszer jár a halál közelében.

De talán ne szaladjunk ennyire előre, ott fejeződött be ugye az előző rész, hogy Eric visszanyerte emlékezetét, de ezzel el is veszítette azokat amiket abban a bizonyos néhány hétben szerzett, amikor Sookienál lakott. A lány pedig úgy dönt nem köti az orráról, nem akar még inkább függni tőle. Persze Ericet nem hagyja nyugodni, mert érzi, hogy valami van... Mi persze tudjuk, hogy két fontos dolog is van: az egyik, hogy eltettek valakit közösen láb alól, a másik, hogy háááát összeszűrték a levet.

Megtörténik Jason első átalakulása, és a srác egész jól viseli a dolgot: nincs letörve, nem szomorú és új barátnője, Crystal Norris mellett végre jó útra kezd térni. Csakhogy a Stackhouse-ok mint tudjuk könnyen bajba keverednek, Jasonnek is sikerül ez. Ismét. Gyilkossággal is megvádolják, továbbá, hogy rálőtt több alakváltóra is. Ami nem alaptalan tekintve, hogy a környék alakváltóira valaki tényleg lövöldöz, még Calvin Norrist is kórházba szállítják elég súlyos sérülésekkel, de Sam sem ússza meg épp bőrrel...

Sookienak is sikerül (nem is egyszer) bajba kerülni: valaki rágyújtja a házat, rálőnek és majdnem rátámad egy csapatnyi vérfarkas. Természetesen mindet megússza, hiszen vannak a sorozatnak további kötetei is, de persze minden alkalommal segítségre szorul, így egyre több természet feletti lény lekötelezettje már... Ami higgyétek el nem túl jó dolog, mert mindenki be akarja rajtani hajtani az adósságát előbb vagy utóbb...

Én merem állítani, hogy akinek tetszett a True Blood eddigi kötetei annak ez is fog, én biztos, hogy elolvasom majd a további részeket is, mert egyre inkább érdekel milyen lényekről tudunk majd még meg új infókat, vagy egyáltalán a létezésüket, valamint az is érdekel, hogy végül kit választ Sookie, ki lesz neki a nagy Ő.... Csak remélni merem, hogy a következő kötetben majd a tündérek is több szerephez jutnak, úgy mint az előző kötetben az alakváltók, vagy a mostaniban a vérfarkasok.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr915190351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása