20. Titanic Filmfesztivál  [2013]
2013. március 26. írta: lámadémon

20. Titanic Filmfesztivál [2013]

titanic_2013_ad_1920x1080.jpgIdén 20. Alkalommal kerül megrendezésre a Titanic filmfesztivál, április 5-től 13-áig tart. A szervezők szerint idén erős és színvonalas szemezgetés történt a filmpalettáról. Műfajban és nemzetiségben is változatos a felhozatalt ígérnek. Leginkább azonban a cseh és az ír filmek lesznek láthatók. A szervezők minden évben törekednek, hogy kiegyensúlyozott legyen a filmek aránya hangulatukat tekintve, idén azonban szerencsésebbek ők is, és mi nézők is, mert több alkotás kerül levetítésre, ami a humor vonalát erősíti. Az úgynevezett napos oldalon több alkotás lesz, mint az megszokott volt eddig (idén 10).

Hol is lesz látható?

Ebben az évben több helyszínen folyik a fesztivál, a mozik közösen vetítik a fesztivál filmjeit. Az összes cseh alkotás az Urániában lesz látható, de szerencsére a sorból nem maradtak ki: Toldi, Puskin, Örökmozgó, A38 sem.

  uránia.jpg  toldimozi.jpg

puskin.jpg      OMOZ_1.jpg

a38_logo2.jpg

Nézhetünk, mint a moziban, de mit is?

Nagy vonalakban mit is láthatunk: 74 alkotást, (61 egész estés nagyfilm és 13 rövidfilm). A fesztivál nyitófilmje a The Master. Továbbá lesz 3 nemzetközi filmpremier is : Csendesek; a Hogyan kövessünk vadidegeneket?; és az Elbocsátó szép szavak.

Hullámtörők díj

A 9. alkalommal díjazzák a nagyjátékfilmeket, idén tíz alkotás van versenyben. A zsűriben Jiři Menzel-a zsűri elnöke, Morgan Bushe (ír producer), és Hajdu Szabolcs (rendező).

Jegyvásárlás:

Március 28. és április 4. között a helyszínen, 900 Ft-os áron később pedig 1100 Ft.

További hírek és a részletes program itt:

http://www.titanicfilmfest.hu/2013/hirek

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr825174430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása