A kis hableány 3 - A kezdet kezdete [2008]
2013. március 22. írta: redbandita

A kis hableány 3 - A kezdet kezdete [2008]

Jöjjön most egy újabb gyöngyszem abból a bizonyos Disney projektből, megint egy Disney hercegnő sztorija következik, méghozzá a tenger mélyéről! Nyolc évvel azután, hogy megismertük Ariel lányának sztoriját, és közel 18 évvel az eredeti film bemutatója után a Disney úgy döntött bemutatja nekünk Ariel gyerekkorát. Csak úgy, mint a Kis hableány 2 ez is csak DVD-n jelent meg és megismerhettük Ariel édesanyját, és az egykor vidám Atlantika történetét. Persze ez a film közel s távol nem olyan jól, mint a klasszikus mese, de mivel én elfogult vagy Ariellel szemben, ezért nekem ez is tetszett. Mondjuk Triton király most sem lett szimpibb, ti kedvelitek?

Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető

A_kis_hableany-A_kezdet_kezdete_mesefilm.mlap.hu.jpg

Képzeljétek el a fent említett Triton királyt fiatalon, barna szakállal, vidáman dalolászva, táncikálva (vagy inkább úszkálva, tekintve, hogy víz alatt vagyunk), életvidáman. Megvan? Nehéz is elképzelni, hiszen a klasszikus mesében Triton király egy mogorva alak, akinek semmi sem tetszik, és akinek nagyon nehéz megfelelni, főleg, ha az ember lánya egy kicsit makacsabb, önfejűbb az átlagnál, azaz olyan, mint Ariel! A Kis hableány harmadik részében az ifjú Triton királyt ismerjük meg, aki boldogan élt imádott feleségével és tündéri, pici lánykáival. Atlantika egy nagyon vidám, zenétől hangos hely volt. Ám egy napon minden megváltozott.

2942459925_53f3735337_z.jpg

Athena királynőt halálos baleset érte, ami a király szívét tőből lefagyasztotta, és innentől datálódik a mogorva Triton király, aki még a zenét is betiltotta a birodalmában. Sőt!. Aki bármi ritmust játszik azt azonnal börtönbe vetik. Ariel és a többi hableány már alig emlékszik azokra az időkre, amikor még a békés és boldog család együtt mókázott a tenger mélyén.

Ez már nagyon rég volt, azóta a hableányok felnőttek és szinte már el is felejtették azokat a boldog, békés, és főleg zenében gazdag időket. Jelenleg próbálnak mindenben apjuk kedvében járni, és szót fogadni a nevelőjüknek, Marina-nak, aki legalább nem áll rokonságban Ursula-val, de legalább olyan gonosz. Marina nem igazán a királyi posztra vágyik, bár gondolom az ellen se lenne kifogása, ő azonban megelégedne Sebastian állásával is, azaz ha ő lenne a királyi tanácsos, a király "jobbkeze".

24mvz3c.png

De mint tudjuk Sebastian igyekszik mindent jól csinálni, a király elvárása szerint, esze ágában sincs kirúgatni magát ebből a remek állásból. Nem számol a tini korú, vörös hajú hableánnyal, aki szinte bárhol és bármikor képes bajba keveredni. Ariel megismerkedik Ficánkával, aki nem igazán akar vele barátkozni, mikor kiderül, hogy ki is ő... De aztán Ariel kitartó barátkozása(?) meghozza gyümölcsét, és az új barátok egy nagyon titkos és zenében gazdag helyen találják magukat.

Persze Ariel nagyon jól érzi itt magát, de veszélyes ez, hiszen ő maga a király lánya, és a király nem tűri a zenét, mint mondtam akár börtön is fenyegeti azt, aki megszegi ezt a törvényt. Vajon megbízhatnak e a klub törzstagjai a királylányban? És mi van, ha Ariel véletlenül bukik le? Hiszen a nővéreinek feltűnik a magában dúdolászó lány, aki az éjszakai mulatozás miatt nappal folyton álmos, bágyatag. Ők is elakarnak menni a titkos klubba, de hogy lehet titok az, amit ilyen sokan tudnak!?

film_SecretDeLaPetiteSirene_08.jpg

Nyilván sehogy. De akkor mi lesz a klubbal? És az ott eddig békésen zenélő halakkal? Nyilván nem mondhatom el, de annyit mondhatok, hogy aki szerette az első részt, annak vélhetően ez is tetszeni fog. Érdemes megnézni, ha gyerekként szívesen ellátogattál volna Atlantika városába, hiszen most az egész történet ott játszódik és egészen jó betekintést lehet kapni a sellők birodalmába.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr435159456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása