Grace Klinika 8X04-8X07
2013. március 17. írta: redbandita

Grace Klinika 8X04-8X07

Meredithék még mindig nem kapták vissza a kislányukat, hát ebből én azt vontam le, hogy nem csak nálunk bonyolult egy örökbefogadási ügy és azt is, hogy a bürokrácia mindent megnehezít... Az (egykori) Főnöktől megörökölt kísérlet Baileynek nem megy túl jól, még az is lehet, hogy az egész romba dől, Miranda kénytelen Meredith segítségére szorulni. Mark továbblép, Lexie féltékeny, Karev megmutatja egy új oldalát, szóval mindenki körül zajlanak az események. Eddig jó kis évadnak tűnik ez...

greys-anatomy-5_510.jpg

8X04 Pasik a pácban - What Is it About Man

Owen (Kevin McKidd) nehezen birkózik meg a vezetői feladatokkal, sokkal szívesebben töltené az idejét a műtőben, mint az irodában a papírok között. Feszültté teszi ez a (számára) hasztalan időtöltés, ehhez a seregben sem volt hozzászokva. Mikor érdekes eset jön, ő akkor is az íróasztala fölé görnyedve írogat alá papírokat, már kezdi érteni, hogy Derek miért adta vissza anno az állást. Egyre feszültebbé válik és amikor egy beteg balhét csinál, sőt rátámad Kepnerre (Sarah Drew), akkor fogja és orrba gyűri. Nagyon vicces jelenet, és évadok óta az első szimpatikus lépése az új főnöknek.

Arizona (Jessica Capshaw) és Callie (Sara Ramirez), így Markra marad a szülői feladatok elvégzése, ami nem is olyan könnyű. Főleg, hogy a két óránként hívogatja Markot, aki egy óvatlan pillanatban hibát vét, így kénytelena  picit orvoshoz vinni.

Derek (Patrick Dempsey) a háza építkezésébe menekül a szakmai és magánéleti válság elől, hogy ne kelljen se az elveszett kísérletre, se feleségére, se Zolára gondolnia. Végül több kollégája is követi őt, és lassan egy egész brigád dolgozik már a házon, de lehet, hogy a suszternek a kaptafánál kéne maradni :P  Bailey haragszik Meredith-re, őt okolja Webber (James Pickens Jr.) lemondásáért, és még csak véletlenül sem könnyíti meg Owen dolgát, hát még mindig ő az egyik legviccesebb karakter szerintem.

8X05 Orvosdinasztia - Love, Loss And Legacy

Avery (Jesse Williams) különösen nehéz helyzetbe kerül a klinikán, amikor édesanyja (Debbie Allen) egy rendkívüli esethez keres orvosokat. Miért rendkívüli? Mert ilyen műtétet még soha nem végzett senki, egy férfi hímvesszőjét operálják vissza, aki korábban daganat miatt vesztette el... A profizmusáról híres doktornő alaposan kiosztja a személyzetet, különösen Sloant, akit kezdetben lenéz a plasztikai sebészet miatt.Amíg persze a nagyszájú Mark ki nem áll magáért, és a plasztikai sebészetért. Egyébként Avery is szépen helyt áll főnöke mellett, pedig mint tudjuk nincsenek túl jóban.

Jackson a biztonság kedvéért még a városból is elküldi Lexie-t, attól tartva, hogy anyja elüldözi mellőle. Egyébként csak nekem tűnt fel, hogy idegesítő kisGrey ebben az évadban még nem is szerepelt?? A kis Zola súlyos állapotban kerül a kórházba, ám a gyámhivatal miatt nem szólhatnak Meredithnek és Dereknek. Ezt Karev (Justin Chambers) egyáltalán nem tartja jónak, és Christinának (Sandra Oh) beszámol a dologról, végül pedig Mernek és Sheperdnek is elmondják, akik még csak meg sem látogathatják a kislányt. Nagy szemétség...

Bailey (Chandra Wilson) szakít Eli nővérrel (Daniel Sunjata), igazából azért, mert nem tervez vele komoly jövőt, hogy miért azt nem indokolja. Feltűnik Bailey exe is, Ben (Jason George) az altató orvos, akinek nem igazán tetszik Bailey új kapcsolata... Miranda úgy véli nem ért a férfiak nyelvén.

 

8X06 Pókerarc - Poker Face

Meredith és Derek látszólag kibékültek, akárcsak tükörképeik, Cristina és Owen. Az igazság azonban az, hogy mind a négyen elhallgatják sérelmeiket a békesség kedvéért. Utóbbiak hogy is mondjam szexterápiát folytatnak, amiből rengeteg kínos helyzet keletkezik, de ez nekünk csak jó, mert sokat kuncoghatunk. Webber már kevesebbet, hiszen sokszor ő nyit rá a párocskára. Mer és Derek arra jutnak, hogy házasságuk akkor menthető meg, ha nem dolgoznak együtt, és nem is beszélnek a munkáról.

Callie eközben féltékeny. Kire? Nem fogjátok elhinni, de Markra. Hogy miért? Nos Mark és Arizona elválaszthatatlanok lettek, egyfolytában együtt lógnak: shoppingolnak, főznek, vagy receptekről diskurálnak. Callie-nél végül betelik a pohár és visszaszerzi a feleségét.

Owen új rendszert vezet be, amely segítségével azonnal értesül arról, hogyha az ötödévesek elveszítenek egy beteget, és ha valaki öt beteget elveszít, akkor megnézheti magát. Christina taktikája a visszahúzódás, ami eddig egyáltalán nem jellemezte, rizikómentes műtéteket vállal, Karev azonban már háromnál tart... Meredith még durvábban nyomja, mert ő nem is műt, hanem a szülészeten segít, immáron rózsaszínben nyomja.

Bailey átveszi Webber kísérletét Avery és April segítségével, ám hamarosan zsákutcába jutnak és úgy tűnik az egész kísérletnek annyi... Webber titokban Meredith-től kér segítséget, ám ha ez kiderül...

Lexie (Chyler Leigh) első szereplése az évadban, ő lesz Derek új segítője, de ez egyelőre egyikőjüknek sem túl jó, vajon sokáig tart majd!?

 

8X07 Csapatépítés - Put Me In, Coach

A klinika dolgozói csapatversenyre készülnek, ám egyikük sem egy nagy szám, ha baseballozni kell, sőőőőt :). Ez nekünk sok vicces pillanatot hoz, de Owennek, mint az új igazgatónak és egyben új edzőnek is, sok bosszúságot. maga mellé fogadja Teddy férjét (Scott Foley), de vajon segít e ez a csapaton.

Marknak új nője van, aki egy másik kórház orvosa, jelenleg pedig a másik csapat egyik játékosa. Lexie nagyon fúj a nőcire, majd egy véletlen baleset során meg is sebesíti. Averynek is feltűnik a lány különös viselkedése, de őt most inkább az érdekli, hogy végre jó a viszonya Markkal.

Karev mindent elkövet, hogy Meredith és Derek visszakapják Zoét, még a bírót is megkörnyékezi az ügy érdekében.

Úgy néz, ki hogy Christina megtanulta a leckét, immár tud ő is csapatban dolgozni, így Teddy (Kim Raver) megjutalmazza őt, írhat egy listát álmai műtéteiről, amiket később igyekeznek megvalósítani.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr1005139653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása