Superbad - avagy miért ciki a szex? [2007]
2013. március 04. írta: redbandita

Superbad - avagy miért ciki a szex? [2007]

Húúú ennyire uncsi és figyelmemet nehezen lekötő filmet már elég rég láttam... Mondjuk fel voltam rá készülve, hogy nagy hülyeség lesz, de mivel pár hete útjára indítottam egy Emma Stone filmjeit feldolgozó projektet, így kénytelen voltam rávenni magam. Itt megjegyezném, hogy nem túl sok szerep jutott neki, de talán jobb is, hogy nem azonosítjuk a nevét ezzel a filmmel. Akik Emma mellett feltűnnek, mintegy főszereplőként az Jonah Hill, Michael Cera, Seth Rogen stb. Na a lényeg, hogy túljutottam rajta és lassan, de biztosan haladok Emma legújabb filmje felé, a Gengszterosztaghoz. A következő megnézendő filmem a Meztelen dobos lesz, bár szerintem abban is egy nyúlfarknyi szerep jutott a vörös démonnak.

Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott

superbad2_large.jpg

Először talán arról érdemes beszélni miért ciki ez a film, ha már azt nem tudjuk meg honnan jött ez a magyar cím, hiszen a film eredeti címe mindössze Superbad, másrészt nem igazán derül ki miért a ciki a szex. Max hogy miért ciki elhízott tininek, vagy okostojásnak, lúzernek lenni. De ezt meg eddig is tudtuk már, hiszen megannyi filmben láttuk már.

superbad_cast-10531.jpg

Tulajdonképpen a Superbad semmi újdonságot nem hoz a többi hasonló jellegű filmhez képest, sőt talán alul is múlja azokat. Nem vált és ezután sem fog olyan kultusszá nőni, mint az Amerikai Pite, vagy a Buliszervíz, vagy megannyi tinik szexuális életével foglalkozó műremek.

Az egyik főszereplő Jonah Hill, aki itt még jó kövéren szerepel, szerintem a világ egyik legidegesítőbb tinijét alakítja, vagy legalábbis szeretném azt hinni, hogy a tinik ennyire nem bénák, mint Seth. Egyébként Hollywood ezután kezdte felkapni a srácot, és ezután már komolyabb szerepeket is rá bíztak, majd mindenki meglepődött, amikor a lesoványodott Hill-t látta viszont a Pénzcsináló című filmben Brad Pitt oldalán. Aztán jött a szintén kissé rosszul sikerült Bébisintér, majd "stepupfiú", Channing Tatum oldalán a 21 Jump Street, majd 2012-ben a Kertvárosi kommandó, ahol olyan nevettetők mellett állta meg a helyét, mint Vince Vaughn, vagy Ben Stiller. A Superbadben egy (szerintem) vérciki szexéhes kamaszt alakít, aki még a legjobb barátja édesanyjára is be van indulva. De leginkább az Emma Stone által megformált Julest fektetné le szívesen. Persze ennek kb semmi esélye, hiszen Seth egy elhízott és nagyon furcsa fiú, Jules pedig szép, okos, vicces és a suli egy legmenőbb csaja. Ám egy iskolai feladat miatt egy csapatba kerülnek, főzőcskézés közben pedig Jules meghívja a srácot egy buliba, Seth pedig előadja, hogy ő majd mennyi piát tud magával vinni a hamis személyije segítségével.

superbad05.png

Na innentől kezdődik meg az ámokfutás és a két barátjával, Evan-nel (Michael Cera) és Fogell-el (Christopher Mintz Plasse) mindent (de tényleg mindent) megpróbálnak, hogy sörrel és vodkával felszerelkezve eljussanak életük első bulijába és végre elveszítsék a szüzességüket. Cera egyébként leginkább a Juno-ból és a Scott Pilgrim a világ ellen című filmekből lehet ismerős....

A sztori nem sok kb. annyi, hogy a három barát együtt próbál meg egyikük hamis személyije segítségével piához jutni, ami ugye Amerikában 21 év alatt elég nehéz. Az este folyamán azonban szétválnak útjaik. Seth és Evan elmenekül amikor két rendőr vezeti el egy boltból barátjukat. Az egyik rendőr Seth Rogen, akit szintén nagy nevettetőként ismerünk, itt egy kissé bolond rendőrt alakít, akinek amúgy a társa se százas.

superbad.jpg

Nem tudom, hogy pontosan kinek tudnám jó szívvel ajánlani ezt a filmet, talán Jonah hill vagy Seth Rogen rajongóknak, vagy akik nagyon szeretik az ehhez hasonló filmeket... Én szívesen kihagytam volna.

Emma Stone egyébként így festett a film premierjén:

SuperbadAP1005119.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr375110584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása