Premierfilmek az 50. héten
2012. december 14. írta: redbandita

Premierfilmek az 50. héten

A múlt heti elképesztő mennyiségű premier után, most csekélyebb számú film került a hazai mozikba:

  • A hobbit - Váratlan utazás
  • Börni az eszelős temetős
  • Életem szerelme
  • Alpok

nUXai1TIEZOL7KbW.jpg

A hobbit - Váratlan utazás (The Hobbit: An Unexpected Journey)

Hatvan évvel járunk A Gyűrűk Ura történetének kezdete előtt. A békésen éldegélő Zsákos Bilbó (Martin Freeman) akaratlan kalandba kényszerül: Szürke Gandalf (Ian McKellen) tűnik elő a semmiből, s szervezi be őt egy váratlan utazásba, melynek során tizenhárom törppel és azok legendás vezetőjével, Tölgypajzsos Thorinnal együtt kell visszakövetelniük az elveszett Törp Királyságot, Erebort a rettegett sárkánytól, Smaugtól. Utazásuk temérdek veszélyes földön át vezet, találkoznak koboldokkal, orkokkal, halálos vargokkal, óriáspókokkal, alakváltókkal és mágusokkal. S noha végső céljuk a keletre fekvő Magányos Hegyet övező sivár vidék, előbb ki kell menekülniük a kobold alagutakból, ahol Bilbó találkozik azzal a lénnyel, aki örökre megváltoztatja az életét - Gollammal. Itt, a földalatti tó partján, egyedül Gollammal, a szerény Bilbó nem csak arra jön rá, hogy bátorsága és furfangja még őt magát is meglepi, egyszersmind megszállottjává válik Gollam "drágaszágának", a titokzatos gyűrűnek, amely kiszámíthatatlan és hasznos tulajdonságokkal bír. Egy kicsiny aranygyűrű, amely egész Középfölde sorsára hatással lesz, és amelyről Bilbó ekkor még semmit sem tud.

Alpok (Alps)

Egy társaság olyan vállalkozásba kezd, amely elvesztett családtagok pótlására küld dublőrt, így a családok könnyebben képesek túllépni a tragédián. Az Alpokhoz csatlakozik egy ápolónő is, és benne van egy ritmikus gimnasztikával foglalkozó tornászlány is. Szerepük az egyszerű fizikai helyettesítés mellett lényegesen többrétű és szimbolikusabb: jelenlétükkel árnyaltabb képet kapunk napjaink társadalmáról, a kapcsolatok pszichológiai vetületéről.

Börni az eszelős temetős (Bernie)

Jack Black játssza a főszerepet a Bernie fekete komédiában, egy temetkezési vállalkozót alakít, aki kinyír egy gazdag özvegyet és vígan költi a pénzét.

Életem szerelme (La chance de ma vie)

A francia vígjáték főszereplője Julien Monnier, a harmincas éveiben járó párterapeuta, aki minden, vele kapcsolatba lépő lányra szerencsétlenséget hoz. Így jár Joannával is, de a lány megérti: a bosszantó kellemetlenségek ellenére, vagy éppen azok hozományaként, megtalálta az igazi szerelmet és a sikerhez vezető utat a karrierjében.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr505085131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása