DIY (Do It Yourself – Csináld magad) felsők – akár Karácsonyra is
2012. december 05. írta: frü

DIY (Do It Yourself – Csináld magad) felsők – akár Karácsonyra is

Nemrég teljesen véletlenül megláttam egy képet, amin egy lány egy egyedileg kivágott pólóban edzett. Annyira megtetszett az ötlet, hogy november ide vagy oda, összeszedtem néhány egyszerű DIY pólóötletet. Fantasztikus dolgokat lehet ugyanis kihozni egy-egy kinőtt vagy épp túlméretes pólóból. Ragadjatok tehát ollót, és engedjétek el a fantáziátokat! 

DIY-Workout-Top-copy-520x704.jpg

Tank T-shirt – a hipsterek álma

DIY-Front-and-Back-520x434.jpg

Ezt a legegyszerűbb elkészíteni, egyszerűen vágni, majd csavarni kell.  Először nyisszantsd le a póló nyakát és az ujjait. A nyakrészt úgy vágd le, mintha trikót fazont készítenél. Ezt követően vágj le egy kisebb csíkot a póló aljából, amit a trikó két pántjára tekersz majd. Minél távolabb esnek egymástól a pántok, amiket összetekersz, annál szűkebb lesz majd a póló. Az utolsó lépésként pedig féloldalasan vágd le a póló alját. Bővebb angol nyelvű leírást találtok a Rabbit Food oldalán: http://rabbitfoodformybunnyteeth.com/diy-workout-shirt/

Halálfej nem csak Halloweenra

diy-vest.jpg

Ehhez szükséged lesz jelölő filcre, vagy krétára (utóbbi azért jó, mert bármikor ki tudod mosni a felsőből), egy ollóra, esetleg sniccerre vagy modellező késre, amivel a kijelölt területet ki tudod vágni, illetve jól jöhet valami karton, amit a minta kivágásakor a póló közé teszel, nehogy olyan területeket is kivágj, amit nem szeretnél. A műveletet nem kell túlbonyolítani: nem számít, ha nem vágsz pontosan, a szakadásoktól csak még hátborzongatóbb lesz a ruha. 

Inspirációk további pólókivágásokhoz

image-thumb42.jpg

IMG_3734_1.jpg
daniela-tabois-diy-cut-out-back-t-shirt-4_1.jpg

boatpeople_diy-cut-out-tee.jpg

 skull-cut-out-tee.jpg

 

 Egy kis fonás 

Szintén nagyon egyszerűen elkészíthető a képen látható keresztpántos megoldás. Először távolítsd el a póló nyakát, majd ezután úgy vágd le a póló ujját, hogy egy nagyobbat kanyarítasz egésze a póló hátáig, de ne vágd le a teljesen, mert az ebből megmaradt anyagot kell majd három részre vágnod, hogy összevonva bele tudd fűzni majd a póló hátába vágott kis résbe. Egy kis képes segítség DIY-hoz: http://chicisimo.com/fashion/outfit/diy-upcycled-t-shirt/

diy-upcycled-t-shirt.jpg

Ha már tapasztalatot szereztél a fonott kivágás elkészítésében, íme néhány bonyolultabb ötlet:

braided-back-tshirt-surgery-600x400.jpg

TIPP:

Mielőtt nekivágnátok a vagdosásnak, gondoljátok át, hogy pontosan mit szeretnétek, ha kell, jelöljétek ki azt a területet, amit biztosan le szeretnétek vágni. Ha bizonytalanok vagytok, ehhez a jelöléshez használhattok kartonlapot is, amire előzetesen már lerajzoltátok és körbevágtátok az adott mintát. Eleinte inkább vágjatok kisebbet, abból ugyanis még lehet nagyobb rést csinálni, de a nagyobb vágásból kisebbet csak igen macerásan. Először éppen az ilyen kockázatok miatt érdemes egy olyan pólóval kezdeni a munkát, amit kevésbé sajnáltok.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr784921917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása