X-Faktor 12.01. - Nagy kő hullott lesz a szívemről - A nyolcadik élő show
2012. december 02. írta: redbandita

X-Faktor 12.01. - Nagy kő hullott lesz a szívemről - A nyolcadik élő show

Elnézést a rossz szóvicc miatt, de el kell áruljam, hogy nekem nem igazán fog hiányozni a ma kiesett versenyző, mert szerintem a legjobb négy között már nem lett volna helye. Az énekesek már két számmal rukkoltak elő, és az est végére már csak két mentor versenyzői maradtak meg. A következő napokban Malek Miklós és Geszti Péter mérhetik össze erejüket/tudásukat/zenei tehetségüket és mindent, ami ahhoz kellhet, hogy lányaikat vagy fiaikat a döntőbe juttassák vagy akár a célba. Gesztinek igaza volt, hogy a versenyben maradt négy fiatal mindegyike nagyon jó, így már csak az fog számítani ki tudja jobban mozgósítani a rajongóit, a szavazókat. Én mondjuk egy Antal Timi, Oláh Gergő döntőnek örülnék a legjobban. Ti?

459987_10151294953477147_470711866_o.jpgRTL Klub

Elsőként Oláh Gergő lépett a színpadra, ami eléggé meg is zavarta őt és a dalának első pár sorát nem tudta olyan profin előadni, ahogy azt már megszokhattuk tőle. De aztán gatyába rázta magát és megint nagyon jól teljesített. Gergő egyébként egy általam nagyon kedvelt dallal érkezett, Bruno Mars & Cee Lo Green - The Other Side-jával. 

Aztán Csobot Adél következett, aki Malek Miklós édesanyjának örökzöldjével állt a közönség és a mentorok elé, Toldy Mária - Például Te című slágerével. Én továbbra sem szimpatizálok Adéllal, de szerintem ez a produkciója nagyon jól sikerült. Szórakoztató volt. Adélnak nagyon jól állnak a régi idők nagy slágerei, ezért mindenképp jó választás volt Mikitől ez a dal.

Harmadikként Stone jött, aki ugyanúgy viselkedett, mint az első adás óta bármikor. Én semmilyen változást, vagy fejlődést nem látok rajta, bár ez nyilván nem egyszerű dolog 50 felett. Jött, elénekelte a dalát, aztán lement a színpadról. Ennyi. A mentoroknak továbbra sem igazán tetszik a férfi előadása. Stone most Charlie - Mindenki valakié-vel érkezett.

Szabó Dávid megint egy ritmusos, temperamentumos dallal lépett a színpadra, hiába írom minden héten, hogy ne erőltessék neki ezt a vonalat. Sokkal jobban állnak neki, és szerintem sokkal jobban is szereti a lírai, lassú, érzelmes dalokat. Dávid a héten egy előadás erejéig visszament az Operett színházba, hogy az 500. Rómeó és Júliában eljátssza Mercutio szerepét.

Antal Timi megint fantasztikus volt, én már hetek óta nagy rajongója vagyok a pici lánynak. Timi nagyon bátor volt, mert egy népdallal állt a publikum elé. Timi el is mondta, hogy sokáig harcolt Mikivel, hogy ezt elénekelhesse, de aztán Miklós beadta a derekát és rábólintott a Csík zenekar Ez a vonat, ha elindult, hadd menjen című dalára.

Mivel már csak kevesen vannak, ezért mindenkinek két dallal kellett készülni. A sorrend ugyanaz volt, így a második kört is Gergő kezdte, aki Bereményi Géza - Nagy utazásával érkezett a színpadra. Valami elképesztőt énekelt, pedig nem volt egyszerű dolga Presser Gábor után elénekelni ezt a dalt. Csak így tovább, Gergő!

Csobot Adél másodszorra is egy szórakoztató dallal érkezett, Kylie Minogue - The Loco-motion című nagy slágerével, de mintha erre nem készült volna olyan jól fel, mint az elsőre. Nekem ez annyira nem tetszett és a mentorokat sem teljesen győzte meg.

Stone egy angol dallal készült, a Scorpions - Send Me an Angel-el, amivel csak az volt a probléma, hogy a férfi nem tud angolul és állítólag emiatt feszült meg annyira, hogy elég furcsára, és talán egy picit uncsira is sikeredett. A mentorok megdicsérték, hogy ilyen sokáig menetelt a versenyben, de elég erősen érzékeltették, hogy ideje hazamenni.

Mindig azt gondolom, hogy a pici lány, Timi már nem tud újat, vagy még jobbat mutatni magából, mint amennyit és amit eddig. De tévedek, Timinek minden stílus jól áll és mindenben a tökéleteset hozza. Nem lehetett egyszerű egy népdal után ráhangolódni egy Beyonce dalra, ami még meg is volt bolondítva egy kis Crazy-vel. Nagyon jó volt. Gratula!

Végül Dávid zárta a sort, aki a latin ritmusok után, egy lírai dallal (Demjén Ferenc - Hogyan tudnék élni nélküled?) állt színpadra. A különbséget, hogy úgy mondjam zongorázni lehet. nem is értem, hogy geszti miért erőltetni a populáris, bulis, pörgős dalokat, mikor Dávidnak ezek a lírai, érzelmes dalok állnak a legeslegjobban.

Kicsit furcsa, de a közös dal két Megasztáros, Kökény Attila & Bencsik Tamara - Állítsd meg az időt! című slágere volta.

Azt este sztárfellépője, az első széria versenyzője, Wolf Kati volt, aki egy lélegzetelállító produkcióval adta elő Az, aki voltam című dalát. Nagyon jó és látványos, hogy úgy mondjam színvonalas volt, és Kati ruháját is ki kell emelni, mert káprázatosan tündökölt benne.

Jó dalok ide vagy oda, el kellett dönteni ki menjen haza. Végül a párbajt Stone (negyedszer) és Szabó Dávid (másodszor) vívta. Elsőként Stone lépett a színpadra.

Majd Dávid következett.

A mentorok végül (nagy megkönnyebbülésemre) Stonet küldték haza, így a következő adások biztos, hogy magas színvonalt fognak hozni. Hajrá Srácok!

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr234945078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása