Murder – A gyilkos tárlat 2012 Budapest
2012. november 26. írta: frü

Murder – A gyilkos tárlat 2012 Budapest

A Vörösmarty téri Üvegpalotában kalandozva megnéztük mi is, hogy mit tudhat ez az interaktív kiállítás. Vigyázzatok, spoiler következik!

3826_162253903919051_863752587_n.jpg

Először is kezdeném az elején. Mindenképp kínosnak gondolom, hogy egy ilyen kaliberű kiállításra nem lehet (még) elővételben jegyet venni, hogy elejét vegyük a több órás sorbanállásnak. Ezért azoknak, akik hétvégén mennek, mindenképp azt javaslom, hogy időben érkezzenek, és tárazzanak be forralt borral, meg egy cuki bundabugyival, mert előfordulhat, hogy sokat kell várni (nagyon). Azt is jó, ha tudjátok, hogy 16 év alatt nem fognak beengedni, akkor sem, ha toporzékolva hisztizel és szídod mindenkinek az édesanyját (megtörtént eset alapján).

Hogy felfedjem a feszült várakozás okait, íme a menetrend: nagyjából 15-20 percenként engednek be max. 10 főt, akik először a bejáratnál várakoznak, majd a két ajtó között, ezt követően a liftnél, és végül pedig közvetlenül a bejáratnál. Szerény tapasztalataim azt mondatják velem, hogy egy 5 max. 6 fős csapat sokkal kényelmesebben elfért volna, és az atmoszférát is kevésbé vágja tönkre néhány ismeretlen gyökér poénja, de akkor nem másfél órát álltunk volna sorban, hanem minimum hármat, így inkább nem panaszkodom.

A várakozásra egyébként azért van szükség, mert összesen 23 szobát járnak végig a csoportok, ahol egy fülhallgatón keresztül kapják az infót és a hangeffektek, a további látványvilágról nem is beszélve. A kiállítás a kötött programrendnek megfelelően kb. 1 óra 5-10 perc alatt végigjárható, kivéve, ha valakit hamarabb kidobnak a díszlet tapogatásáért, esetleg pánikrohamot kap és maga is serial killer lesz. Kismamák ne menjenek, mert a tárlatvezető kishölgy szerint ők mindig hánynak, ez pedig árt a díszletnek.

Anélkül, hogy lelőnék minden poént, annyit azért elárulhatok, hogy a történelem legemlékezetesebb gyilkosai kerülnek bemutatásra, mind külön teremben, egyedi díszlettel, saját sztorival, és saját effektekkel. Számomra tartogatott újdonságokat a kiállítás, de biztos vagyok benne, hogy sokaknak semmi újat nem tudtak mondani. Egyszer mindenképp érdemes megnéznie ezt azoknak, akiket egy kicsit is érdekel ez a téma.  Másrészt a kiállítás előtt és/vagy után arra is lehetőségünk nyílik, hogy méregdrága ajándékokat vegyünk drága szeretteinknek a Vörösmarty vásárban.

Murder.png

A tárlat egy utazás olyan emberek elméjébe, akik sokszor mintapolgárok voltak, barátok, férjek, köztiszteletben álló személyek, vagy épp az adott kor hírhedt zsarnokai. Kit az élvezet, kit pedig a szükség vitt rá a kegyetlen cselekedetekre, volt, akit elkaptak, és voltak olyanok, akik sosem kerültek rendőrkézre. A legendák felelevenednek.

"Mi, sorozatgyilkosok vagyunk a fiaitok, mi vagyunk a férjeitek, ott vagyunk mindenhol.” – Ted Bundy.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr554926630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása