X-Faktor 11.17 - Hál'Istennek túl vagyunk a felén - A hatodik élő show
2012. november 18. írta: redbandita

X-Faktor 11.17 - Hál'Istennek túl vagyunk a felén - A hatodik élő show

Azt kell mondjam, hogy ennél az évadnál az a jellemző, hogy egy gyengécske, egy erős, egy gyengécske, egy erős. Hogy ez mit jelent? Ilyen sorrendben esnek ki a versenyzők. Amikor szó éri a ház elejét, akkor kikerül a műsorból egy gyenge énekes, de minden második héten valamilyen furcsa oknál fogva egy jó és erős hangú versenyző kerül a levesbe. Hogy lehet ez? Akiknek hazamenni kéne már, azoknak még csak párbajozni se kell, a jók meg elbúcsúznak??? Hogy van ez?

1040251_1353183497_960x570_000000.jpg

@RTL Klub

A műsort az első széria győztese, Vastag Csaba nyitotta és ekkor már kezdtem reménykedni, hogy a múlt heti felszálló ágban lévő műsor eléri vagy legalább megközelíti az első két évad színvonalát. Csaba elénekelte legújabb slágerét (Ugye, érzed?) és jól is sikerült, ahogyan azt tőle megszokhattuk.

Aztán elindult a show és Nóra már előre beharangozta, hogy LESZ közös produkció, ami most valami extraként lett jellemezve, pedig anno ez még természetes volt.

Elsőként a Like lányok léptek a színpadra és tök jól elindították a műsort, mert a Jóbarátok nagysikerű főcímdalával (Rembrandts - I'll be there for you) érkeztek, ráadásul tök jópofa és vidám koreográfiát is kitaláltak hozzá. A mentoroknak is tetszett, bár hozzátették, hogy a lányok talán egy picit többet törődtek most a show elemekkel, mint az énekhangok pontos eltalálásával.

A lányokat a múlt héten (is) párbajozó Stone követte, akiben látok némi kis fejlődést, de továbbra is azt gondolom, hogy nagyon kilóg a mezőnyből és nem jó értelemben. Nem popsztár alkat, nem X-Faktor, ráadásul sorban hullanak ki a tehetséges fiatalok, őt meg továbbjuttatják... Hogy van ez? Én még mindig egysíkúnak látom, bár egy fokkal talán lazább, mint az első négy adásban, de mostmár illene hazamenni. Most Vastag Tamás dalát énekelte a Soha még-et, egy kicsit más stílusban, rockosítva.

Szabó Dávid elméletileg azért jött, hogy kilépjen az Operett Színház bűvköréből, de a múlt héten kisfilmjében egykori kollégái nyilatkoztak, most meg egy Bereczki dallal érkezett, a Kerek egésszel, ami bárhogyan is kedvelem Dávidot nem passzolt hozzá. Eleve nagyon nehéz Bereczki Zoltán után előadni egy dalt, pláne egy olyan valakinek, aki évekig élt az árnyékában a színház berkeiben belül. Szerintem ez nem volt jó választás Geszti Pétertől, és nekem úgy tűnt, hogy Dávid sem érzi túl jól magát benne. A mentorok tetszését sem nyerte el annyira, mint korábban.

Ekkora pont kezdtem elveszteni a hitemet abban, hogy lesz még ez az idei X-Faktor is olyan színvonalú, mint az előzőek. Ám ekkor jött az egyik kedvencem, Antal Timi és leénekelte a hajamat a fejemről. Libabőrözés megtörtént. A pici lányban annyi hang van, hogy azt a fél magyar énekesi pályán tevékenykedő tábor megirigyelné. Elképesztő. Brutál. Ja és még Malek Kőszív Mikit is megríkatta, ami már nem semmi! Le a kalappal előtted, Timi, csak így tovább! A kis vöröshajú lány amúgy Leona Lewis - Over the rainbow átdolgozásával érkezett.

A múlt héten még felszálló ágban lévő Zámbó Krisztián most nekem annyira nem tetszett. Megint be volt feszülve, úgy tűnt alig várja már, hogy ledarálja azt a két percet és mehessen le a színpadról. Krisztián Gáspár Laci - Hagyd meg nekem a dalt című slágerét adta elő, és a mentorok ugyan egy kicsit megdicsérték, de meg is dorgálták amiatt, hogy még mindig nem úgy teljesít, ahogy azt elvárnák tőle, és ahogy anno az első próbán tette. Szedd már össze magad, Krisztián! Ha nem megy akkor pedig adj helyet a többi versenyzőnek...

Itt ismét elveszettem a lelkesedésemet amit úgy tűnt Timi felélesztett bennem. Csobot Adél pedig még rátett egy lapáttal, amikor egy szomorú, dühös szakítós Zséda dalt elénekelt, mint valami kis rózsaszín popsláger. A Fekete rúzs szövegét egyébként Geszti Péter írta pont, így neki ez egyből feltűnt, és egyébként Ildikó és Feró is hasonló véleményen volt.

A másik kedvencem, Oláh Gergő még egy kis színt tudott adni az estének, Stevie Wonder - I wish című dalát hozta el nekünk és most végre táncolt is, ami a múlt héten ugye elmaradt. Hát az biztos, hogy Gergőben megvan az X, ezt már senki sem vitatja el tőle. A mentorok is csak annyit tudtak belekötni, hogy szívesen megnéznének már tőle valami mást stílust is.

Aztán jött még egy sztárfellépő, a Neo, akik We are all heroes című slágerüket hozták el az X-Faktor színpadára.

Végül egy közös produkció következett, ami csak az első héten volt, és azóta valahogy elmaradt. Most az énekesek Daniel Merriweather - Change című dalával készültek.

Az eredményhirdetést nem úszhattuk meg most se, és már megint megmagyarázhatatlan eredmény született. Három énekes maradt a színpadon: Csobot Adél, a Like és Szabó Dávid. Adél végül továbbjutott. A párbajt pedig Dávid kezdte, és az eddigi talán legjobb produkcióját nyújtotta.

A Like sem adta fel, a három csajszi is mindent beleadott. Le a kalappal előttük is.

Ám a mentorok végül úgy döntöttek, hogy a Likenak kell hazamenni, így Nagy Feró elvesztette utolsó versenyzőit is.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr334915096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása