Túlélés tippek (20) – az élethez
2012. november 15. írta: .loretta

Túlélés tippek (20) – az élethez

Nem is igazán magyaráznám túl, íme néhány ötlet a mindennapok megkönnyítéséhez!

real-life-survival-guide.bmp

 1. Fordított vállfák

Tedd a szekrényedbe úgy a ruháidat, hogy a vállfát belülről akaszd be. Amikor felveszed a rajta lógó ruhádat, fordítsd meg. Ha egy év múlva is vannak olyan vállfák, amik belülről vannak felakasztva, akkor érdemes újragondolnod a ruhadarab sorsát. Például vidd el ide: <link>

 2. Agyfagyás

Túl sok jégkrém, jégkocka? Ha a nyelveddel nyomod a szájpadlásod, gyorsabban befejeződik az agyfagyás. Ugyanez a technika alkalmazható tüsszentés ellen is.

 3.Sötétben látás mestersége

Ha éjszaka fel kell kelned, pipilni, vagy bármilyen okból és felkapcsolod a villanyt, kisüti a szemed. Amikor lekapcsolod, nem találsz vissza az ágyadba. Megoldás? Az egyik szemedet végig tartsd csukva (takard el a kezeddel), így amikor lekapcsolod a villanyt és kinyitod a másik szemed, az még mindig a sötéthez van szokva, és lábtáji fájdalmak és hangos zörejek nélkül visszabotorkálhatsz a takaród alá.

 4. Egyenesen a földszintre

Késésben vagy, és a lift sem segít a helyzeteden azzal, hogy majd’ minden emeleten megáll? Ha egyszerre nyomod meg a számot, ahová mennél, és az ajtócsukó gombot, egyenesen oda mész, ahová szeretnél, megállás nélkül.

 5. Like

Valaki nem kedvel, és ez zavar téged? Kérd kölcsön a tollát. Ez egy nagyszerű pszichológiai trükk, hogy jobban megkedveljen. Próbáld ki!

 6. Kóla

A kóla a legjobb háztartási tisztítószer. Ablaktisztításra, vízkőoldásra tökéletes. És olcsóbb is. Viszont amennyiben nem akarsz rovarinváziót, választ a diétásat! J

 7. Szemeteszsák

Tedd a szemeteszsákot a szemetes aljára, az épp használatban lévő zsák alá. Így, amikor cserélned kell, mindig kéznél lesz.

 8. Elempara

Épp vasárnap délután van és lemerült a távirányítóban lévő elem? Pont nincs akkora otthon, de van kisebb? Pótold a fennmaradó részt alufóliával! ;)

 9. Világos légfrissítés

Cseppents egyet az illataromádból a villanykörtére, így amikor felkapcsolod, a melegtől párologni fog az illat a helyiségben!

 10. Befőttesüveg

Nem nyílik? Nincs egy életrevaló fiatalember a környezetben. Gyilkold le! Döfj egy kést a tetejébe, és máris tiéd a tartalma!

 11. Hagyma

Ne sírj a hagymapucolás miatt, hanem tedd be a hagymát 10-20 percre a fagyasztóba, mielőtt szeleteled. És mosolyogj!

 12. Tojás

Tojást főzöl? Tegyél a vízbe egy teáskanál szódabikarbónát, és biztos lehetsz benne, hogy könnyen lejön a majd a héja.

 13. Turmixtisztítás

Ahelyett, hogy szétvagdosod a kis késekkel az ujjaid végét, nyomj egy kis mosogatószert a gépbe, engedd fel félig vízzel, és turmixold össze. Aztán öblíts!

 14. Cipőbetörés 5 perc alatt

Új cipő? Sebtapaszok? Ehelyett vedd fel az új cipődet egy vastag zoknival, és kezd el hajszárítózni a kényes helyeken. Vedd fel zokni nélkül, ha még mindig érzed, hogy feszít, csináld újra.

 15. Hideg sör, gyorsan?

Csavarj egy nedves szalvétát az üveg köré és így tedd a fagyasztóba. 15 perc múlva jéghideg lesz, de elég 5 perc is, hogy üdítően hűs legyen.

 16. Jégkrém

Húzz a pálcikás jégkrémed aljára egy muffinpapírt, és az olvadó jégkrém nem a kezedre csöpög!

 17. Leejtett fülbevaló

Húzz egy harisnyát a porszívó csövére, és kezdj el porszívózni, ahol leejtetted. A fülbevaló majd fennakad a csövön!

 18. Nem vizes jeges kávé

Fagyassz le kávéból jégkockákat, így amikor jegeskávét kívánsz, ezzel hűtheted, és nem lesz felvizezve! Nyumnyum!

 19. Egyforma kulcsok

Körömlakkal kend le a fejüket, így meg tudod különböztetni a kapukulcsot, a garázsajtóétól. A piros a bejárati ajtó?

 20. Égés

Ha nem akarod megégetni magad, miközben meggyújtasz egy nehezebben elérhető mécsest: használj spagettit. Gyújtsd meg a végét, és segítségével eléred a kanócot!

Ti is tudtok hasonló trükköket? Kommentben várjuk őket!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr104903448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása