X-Faktor 2012. 11. 10 - Beindul a buli? - Az ötödik élő show
2012. november 11. írta: redbandita

X-Faktor 2012. 11. 10 - Beindul a buli? - Az ötödik élő show

Eddig (legalábbis ebben az évadban) mindig rossz véleményt kellett írnom a műsorról, vagy legalábbis az élő showkról, de ez most egy fokkal talán jobb volt. Már már elérte az eddigi szezonok leggyengébb adásának szintjét, és úgy látszik már annak is örülnünk kell. Még az extra produkció is jobb volt, mint az elmúlt hetekben, hiszen egy egykori X, Muri Enikő lépett színpadra, nem is akárhogy! 

1037337_1352577904_960x570_000000.jpg

RTL Klub

Először hagy gratuláljak innen is Ördög Nórának, aki mostmár nem titkolja, hogy kisbabát vár, mondjuk lassacskán nem is tudná, hiszen a média hetek óta cikkezik róla, és egyre jobban látszódott is. Elmondása szerint még igyekszik végigvinni a műsort, amit én is remélek, mert ha Istenes Bencét teszik a helyére, akkor már tényleg nézhetetlenné válik a hazai X-Faktor.

Elsőként Szabó Dávid lépett színpadra, akit én imádok, de most hagy tegyek egy kis kitérőt. Geszti múlthéten azzal támadta Zámbó Krisztiánt, hogy ne éljen vissza azzal, hogy ő Jimmy fia, azaz ne énekeljen olyan dalt, hogy Dancing with my father. Dávid az Operett Színházból jött az X-Faktorba, és az elmúlt hetekben arról nyilatkozott, arról beszélt, hogy itt nem színészi tehetségét akarja villogtatni. Kérdem én, hogy akkor ő neki miért nem mondja Geszti, hogy a kisfilmjében ne az Operett színházas kollégái nyilatkozzanak... Érdekes... Na ne értsétek félre ez nálam egyáltalán nem von le Dávid tehetségéből, se esti produkciójából, csak jó lenne, ha Geszti saját maga is betartana olyasmit, amit másoknak a szemére vet. Dávid egyébként Alexander Rybak - Fairytale című dalát hozta magával. 

Dávid után az éppen emlegetett Zámbó Krisztián lépett színpadra, méghozzá Bon Jovi - Keep the Faith dalával, amit elmondása szerint nem akart elénekelni és szinte a sírógörcs kerülgette, amikor Ildikó ezt a slágert adta neki. Pedig Krisztián az eddigi legjobb produkcióját nyújtotta, és végre felszabadultnak tűnt a színpadon.

Harmadikként Csobot Adél következett, akit (gondolom ez eddig is kiderült) én nem nagyon kedvelek, de most végre ténylegesen is énektudásával próbálta felhívni magára a figyelmet, nem pedig a falatnyi ruhákkal, vagy az idióta ripacs énjével. Most egy igazi húsvér énekesnő állt előttünk, Adél bárcsak mindig ilyen lennél! Egyébként a lány The Bangles - Eternal flame című dalával készült az estére.

Adél után Stone következett, aki a múlt héten elég nehéz helyzetbe került, hiszen nemcsak párbajozott, de Ildikó másik versenyzője volt az ellenfele, és a műsor végén Ildikó öt küldte haza. Ezután nyilván egy kicsit nehéz lehetett a közös munka, bár mindketten azt hangoztatták, hogy nem volt az. Stone produkciója talán egy hajszállal volt jobb az eddigieknél, de szerintem még mindig nem idevaló.

Antal Timi megint jött, énekelt, és bár még nem győzött, de minden alkalommal egyre közelebb kerül hozzá. Ugyan a mentorok közül néhányan egy kicsit megdorgálták, de ez nekem olyan mondvacsinált dolognak tűnt. A pöttöm énekesnő ezúttal egy Kell Crackson dallal jött, a Behind the hazel eyes cíművel. Én alapból is nagyon szeretem ezt a dalt, de Timinek is nagyon jól állt, és mostanra nem meglepő módon remekül elő is adta. 

Aztán a párbajhős, Fehér Zoli következett, aki a múlt hetet kivéve mindig párbajozott. Zoli a múltkor élő adásban kérte meg újra kislánya édesanyjának kezét, a héten pedig ismét feleségül vette a hölgyet. De ez sem hozott túl sok szerencsét Zolinak, aki ezúttal nem túl jó versenyprodukcióval állt a mentorok elé. Zoli Rácz Gergő - Bennünk a világ! című slágerét énekelte, szerintem nem túl jól.

Oláh Gergő hetek óta fel fel robbantja az X-Faktor színpadát, most is hasonló történt. Gergővel nagy dolog történt a héten, mivel oly sok hét után haza látogathatott a családjához, talán ez töltötte őt fel megint energiával. A srác egyébként Alex Clare - Too close című dalával készült az élő showra. Nekem először furcsa volt a remekül táncoló Gergőt üldögélve látni, de neki valahogy ez is jól áll. Mit gondoltok?

Végül az egyetlen csapat, a három lányból álló, Like következett, akik Kocsis Tibor - Janicsák Veca - Ez az a percével álltak a nézők elé. Igazából láttam már jobb produkciót a csajoktól, de ez is tetszett, szinte biztos vagyok benne, hogy a Like az eddigi összes hazai X-Faktorban induló csapatnál továbbjut majd a versenyben.

Az extra produkció ezúttal egy régebbi X-Faktor fellépése volt, Muri Enikő érkezett, legújabb slágerét hallhattuk, ami szerintem nagyon jól sikerült (annak ellenére, hogy nem igazán kedveltem őt a tavalyi mezőnyben) és külön ki kell emelnem a látványvilágot, amit kitaláltak a dalhoz. Nagyon jó volt, végre, mert hetek óta furcsa előadásokat láthattunk.

Mostmár úgy látszik sosem lesz közös produkció, így ezután már csak az eredményhirdetés volt hátra. Végül a Like, Stone és Fehér Zoli maradtak, és elképesztő, de reklám következett. Csodálom a versenyzőket és a mentorokat, hogy ilyenkor nem lesznek rosszul az idegességtől.... Végül párbajoznia kellett Stonenak és Fehér Zolinak. Egyikőjüktől sem áll már távol a dolog. Elsőként Fehér Zoli érkezett.

Majd Stone.

A mentorok végül 3-1 arányban Fehér Zolit küldték haza, arra hivatkozva, hogy a közönség biztos nem kedveli őt, ha már ennyiszer kellett párbajoznia. Hát ilyen alapon jövőhéten Stone megy haza, nem?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr544903820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása