Supernatural - 7. évad 13 - 23. rész
2012. november 10. írta: Szilvásgombóc

Supernatural - 7. évad 13 - 23. rész

Elvesztették Castielt és most Bobbyt is, Samnek és Deannek sok mindennel kell megküzdenie és még koránt sem tartunk az évad végénél. Az évad vége pedig további meglepetéseket tartogat.

supernatural_season_7_hd_by_inickeon-d4bdbrh.jpg

713. Slice Girls
Dean és Sam egy újabb ügyön kezd dolgozni, megcsonkolt férfi holttestek nyomát követik. A halott férfi testébe furcsa jelet véstek. Nyomozás során Sam az interneten keres nyomokat, míg Dean egy helyi bárban megismerkedik egy nővel. Sam információkat gyűjt, Dean Lydiaval tölti az éjszakát, mindeközben meggyilkolnak még egy férfit.

Dean mindig magánál hordja Bobby laposüvegét, de sajnos Lydianal hagyja. Másnap átmegy érte és nagyon furcsa dologra lesz figyelmes. Beszélő kisbabára, olyan egy éves forma gyerkőcre, Emmara. Akiből percekkel később már idősebb öt-hat éves kislány lett.  A halott férfi testére vésett jel az Amazonok jele, akik a férfiakat kizárólag a szaporodásra használják, aztán megcsonkítják és megölik őket. Itt fonódik össze a két szál, Dean éjszakai kalandja és a meggyilkolt férfiak este.


714. Plucky's Pennywhistle Magical Menagerie
Szörny a szekrényben, lehet mégsem csak mese?! Mindenkinek meg van, a maga mumusa legyen az polip, bohóc, unikornis vagy esetleg egy robot. Sam és Dean Kansas-ig követik a nyomokat, amik egy helyi étteremláncig vezetnek. A gyerekek egyenesen imádják ezt a helyet, játékok, bohócok és jelmezes alakok. Sőt, még rajzolni is lehet! Minden gyerek lerajzolhatja mitől fél a legjobban. A rajzok pedig olykor életre kelnek. Ez a nyomozás Sam rémálma, minden tele van bohócokkal. Igen, még egy vadász is félhet valamitől.


715. Repo Man
Menjünk vissza az időben 4 évet, ekkor Sam és Dean még Lillyt után nyomoztak. A megszállott Jeffrey-t sikerült megmenteniük. Most, 4 ével később ismét Idahoban vannak. Csakúgy, mint annak idején most is kegyetlenül meggyilkolt nők hullái kerülnek elő. Sam és Dean meglátogatják Jeffrey-t, hogy elmondják neki, hogy az a démon, aki megszállta visszatért.

Dean vigyáz Jeffrey-re, amíg Sam igyekszik megmenteni a következő kiszemelt áldozatot. De ezúttal Sam sincsen egyedül, az ő díszkísérete nem más, mint Lucifer. Ezúttal nem Lucifer okozza a legnagyobb problémát. Jeffrey mindent elkövet annak érdekében, hogy visszakapja démonját, csakhogy már a démon nem akarja őt.


716. Out With The Old
Irina tehetséges balerina, aki egyedül szeret gyakorolni.Így nincs ott vele senki, hogy megmentse amikor a cipője átveszi felette az uralmat, és szó szerint letáncolja a lábát. Egy antik kereskedő jóvoltából a cipő mellett számos elátkozott tárgy is gazdára talál. Sam és Dean igyekszik az összes régi kacatot összegyűjteni mielőtt bárkinek is baja eshetne. De nem mindig tudják megakadályozni, hogy az átok bekövetkezzen.

Letudják a gyűjtögetést, de ezzel még nincs vége. Dean felfedezi egy új cég Joyce (testében?!) felvásárolja a városka kisebb cégeit. Joyce asszisztense felismeri Samet, most végre megtudják miért is jöttek a Leviatánok. Megtalálni a rák ellenszerét, és segíteni az embereken. Valóban?

Sam és Dean elindulnak Frankhez, de csak a felforgatott, véres lakókocsit találják.

717. Born-Again Identity
Sam teljesen ki van készülve, hallucinál. Lucifer szó szerint az őrületbe és egyenesen egy autó elé kergeti. Samet a kórházból egyenesen a zárt osztályra viszik, Lucifer itt kedvére játszhat vele. Dean megoldást keres, hogy mielőbb meggyógyítsa és megszabadítsa Lucifertől. És kibe botlik?! Casstielbe! Ó bocs, Emanuelbe, akinek különleges képessége van. Dean Emanuellel úton Sam felé az intézetbe Megbe botlanak. Eközben Sam megismerkedik Marinnel, ő szintén hangokat hall. Halott testvérét, aki arra buzdítja, hogy végezzen magával.

Cass visszatért! (már ha ezt annak lehet nevezni...) Casstiel próbál segíteni, de nem igazán megy, már nincs lelke amit vissza lehetne állítani. Csak egy megoldás van, Casstiel átveszi Sam terhét. 


718. Party On, Garth
Fiatalok kempingeznek az erdőben, éjszaka rémtörténeteket mesélnek, amikor valami furcsa zajra lesznek figyelmesek. Pontosabban csak az egyikük, a többiek azt hiszik, hogy csak szórakozik, egészen addig, míg holtan nem találják. Ez az ügy nem a Winchester testvéreké, hanem Garthé, aki hamarosan arra kényszerül, hogy Dean és testvére segítségét kérje.


Shojo, egy japán alkohol szellem, csak azok láthatják, akik be vannak rúgva. Így meglehetősen nehézkes lesz levadászni. A harc során Garth kevéssé van segítségükre, de valami láthatatlan erő segít nekik. Számos dolog van, ami Deant arra készteti, hogy higgyen abban, hogy öreg társuk velük van.

719. Of Grave Importance
Annie, Bobby egy régi barátja, Dean és Sam segítségét akarja kérni egy ügy kapcsán, de a megbeszélt találkozóra már nem érkezik meg. Ez felkelti a fiúk érdeklődését. Bobby igyekszik a nyomukban maradni, de csak akkor tudja követni őket, ha a laposüveg Deannél van. Ki tudja ebben a szellemekkel teli öreg házban Bobby és Annie jobban boldogulnak, mint a Winchester testvérek. A házban ragadt Annie nagy bajban van, ugyanis a szellem nem csak a házba tévedő embereket gyilkolja meg, de az ott ragadt szellemeket is kínozza.

Az epizód végén végre Bobby és a fiúk szemtől szemben állnak egymással. De egyikük számára sem olyan az élmény mint várták. Mindannyian csalódottak.

720. The Girl with the Dungeons and Dragons Tattoo
Megpróbálják feltörni Frank merevlemezét Frank ezen tárolt minden infót a Winchester testvérekkel és a kutatásaikkal kapcsolatban. Charlie feltöri a merevlemezt és mindent megtud Dickről és a Leviatánokról. Szóval, hogy mentse Samet, Deant és saját magát nincs más hátra, mint letörölni Frank merevlemezét, majd betörni Dick irodájába és feltörni az e-mailjeit.
Közben Dick leállíttatta az ásatásokat, valószínűleg megtalálta, amit keresett. Nincsen sok idejük, hogy megelőzzék Dicket és megszerezzék a csomagot.



721. Reading is Fundamental
Sam és Dean egy ősrégi követ loptak el Dick orra elől, ezt szeretnék feltörni. Ezzel egy időben Kevinnel, az egyetemi felvételijére készülő diákkal furcsa dolog történik, és Cass is magához tér (úgy látszik). Elég furcsa egybeesés...
Sam és Dean amint tudomást szereznek Cass ébredéséről azonnal odautaznak. Cass nem a régi, közelről sem, de már egy fokkal „használhatóbb” megállapítja, hogy a táblán Isten szavait olvashatják. Mialatt Dean és Cass megpróbálnak szót érteni egymással (egy társasjáték keretein belül), addig kiderül, hogy Kevin egy próféta, aki el tudja olvasni Isten írását, a Leviatánokról.

Az angyalok a Prófétát akarják, Sam és Dean Isten szavát akarják megérteni, Crowley pedig Castielt. Végül Kevin biztonságban hazakerül. Csak azzal nem számolnak, hogy a leviatán úti az angyalt.

722. There Will Be Blood
A leviatánok megöléséhez a bukott emberiség királyának, egy bukott angyal és egy Alfa vére. Így Dean és Sam ellátogatnak az utolsó Alfához, hogy a segítségét/vérét kérjék. De úgy fest Dick megelőzte őket, és szövetséget kötött a vámpír Alfával. Mindeközben Bobby veszélyes játékba kezd.

723. Survival of the Fittest
Elérkeztünk az évadzáró részhez.
A Winchesterek utolsó reménye Crowley, aki épp Dick irodájában van. Dick nagyon kecsegtető ajánlatot ad Crowleynak cserébe, ha átveri a rá vadászó Winchester testvéreket. Crowley átadja Samnek és Deannek az utolsó összetevőt, most már csak az a kérdés, hogy kiket akar inkább holtan látni őket vagy Dicket.

Dean és Sam a Dick elleni harcra készülnek, de közben egy szomorú kötelességnek is eleget kell tenniük. El kell engedniük Bobbyt mielőtt egy bosszúszomjas irányíthatatlan szellemmé válik. Azzal, hogy Bobby már nem segíthet nekik, még nagyobb szükségük van Cassre. Talán jobban, mint valaha.
Crowley valóban a saját vérét adta Deannek és Samnek, így végezhettek Dickkel. De a következményekkel nem számoltak, hogy Hugicámat idézzem, "visszanyal a fagyi"...

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr994900349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása