Halloween hetünk alkalmából, próbálunk minél változatosabb témákat feldolgozni, így került szóba a fincsi sütőtök is. Tegnap csináltam életem első sütőtökkrémlevesét, és a konyha is köszöni jól van, ahogy ezt a "kedves" blogtársaim megkérdőjelezték! :) Üdv. nekik, és lássuk a fincsi receptet! (A képek telefonnal készültek, nem vállalok felelősséget.)
A recept egyszerű, gyorsnak nem mondanám, de nem macera és annál fincsibb.
1. lépés: Vegyél egy tököt, vagdosd szét (én azért vágtam 4 darabra, mert így fért bele a tepsibe), és kanalazd ki a magját.
2. Lépés: Tedd be a sütőbe és süsd meg.
3. lépés: Amíg megsül, nézd meg a kedvenc filmed.
4. lépés: Bökdösd meg villával, hogy elég puha-e. Ha nem, akkor nézz meg még egy részt a kedvenc sorozatodból.
5. Lépés: Fogj egy vöröshagymát, meg egy fokhagymát, és apróra kockázva olajon pirítsd meg.
6. lépés: Ha elég puha a tök, kanalazd ki a belsejét egy turmixgépbe (miután picit kihűlt), és egy kis vízzel felöntve turmixold össze a hagymával.
7. lépés: Tedd vissza főni, tedd hozzá a fűszereket (bors, szerecsendió, só, fahéj, és a pikánsaknak egy kis csípős!)
(én tettem bele egy kis balzsamecetet, hogy ne legyen olyan édes, de aki a sütőtök édes ízét szereti, az tegyen bele mézet helyette!)
8. lépés: Főzd össze egy 5-10 perc alatt, adj hozzá tejszínt.
9. lépés: Jó étvágyat!
10. lépés: Mosogass! (Vagy fogd rá a nyuszira!)
(A palacsintasütő még múltkorról maradt!)
Pirított zsemlekockával, vagy tökmaggal tálalva isteni. Diétásoknak is.
XOXO: Loretta