Dexter 7X01 'Are You...?'
2012. október 03. írta: redbandita

Dexter 7X01 'Are You...?'

A Dexterre is jellemző, hogy az évad utolsó része sok lezáratlan dolgot hagy maga után. Így volt ez a hatodik évad végén is, amikor a legnagyobb fejtörést az okozta Dexternek, hogy Debra tetten érte. szerintem az egyértelmű volt, hogy nem úgy fog folytatódni a dolog, hogy Dexter lebukik, mindent bevall, majd börtönbe kerül. Hiszen már régóta köztudott, hogy a Showtime és Michael C. Hall még két évadot biztosan elkészít. De az számomra is kérdés volt, hogy Dexter hogyan magyarázza ki magát a félreérthetetlen helyzetből. A sorozat készítő jó sok szálon elindították az első részt, és egyre több ember szegődik Dexter nyomába. Vajon tényleg lebukik és sittre kerül?

dexter-season7-banner.jpg

A hatodik évad ugyebár úgy zárult, hogy Dexter (Michael C. Hall) végre elkapta Travis Marshallt (Colin Hanks), és annak rendje és módja szerint meg akarta ölni. A templom oltárához fóliázza, ahogyan azt teszi az első gyilkossága óta. Ám amikor szíven szúrja a férfit, akkor lép a templomba Debra (Jennifer Carpenter) is. Meglátja mit tesz a bátyja, és először nem hisz a szemének, de aztán kénytelen... Dexter magyarázni kezdi, hogy Rita halála óta egy kicsit meg van zavarodva, és amikor a helyszínre ment, Travis megzavarta őt és rátámadt. Ekkor részben önvédelemből, részben dühből leszúrta őt. Debra kötelességének érzi, hogy hívja a rendőrséget, de dexter ezt nem akarja, mert akkor mindent elveszíthet. Azt javasolja, hogy tüntessék fel öngyilkosságnak a dolgot, a húga pedig belemegy.

michael-c-hall-jennifer-carpenter-dexter-season-7-02-500x331.jpeg

Másnap Debrat és Dexter a helyszínre hívják és már már úgy tűnik, hogy a rendőrség elhiszi, hogy Travis öngyilkos lett, mintegy utolsó élőkép bemutatásaként. Ám Dexter zsebéből kicsúszik valami, ami most bizonyítékként kerül a rendőrségre, és az egyik nyomozót feltűnően érdekli ez a tárgy. Debra sem nyugodt teljesen, sőt feldereng neki, hogy anno ő is ilyen módon volt rögzítve a Hűtőkocsis gyilkos asztalára. Többször kérdőre vonja Dexter, aki egyre kevésbé tud válaszolni a kérdésekre, pedig hazudozásból bizony van gyakorlata.

Premiere-51.jpg

Eközben gyilkosság történik, az egyik nyomozó, MIke (Billy Brown) igazából véletlenül éri tetten a gyilkost. Segíteni akar neki, de amikor a férfi lelepleződik, akkor a bűnöző rálő. Minden gyilkossági nyomozó ezen az ügyön dolgozik, Batista (David Zayas) és Quinn (Desmond Harrington) megpróbálják félretenni a köztük lévő konfliktusokat és minden erejükkel megakarják találni a férfit. Dexter talál egy ujjlenyomatot és nagy nehezen beazonosítja a tettest, persze szokásához híven nem szól a többieknek, hanem saját kezébe veszi az ügyet.

Arra a nyomozók is rájönnek, hogy a gyilkos egy sztriptíztáncos nőt ölt meg, aki egy bárban dolgozott. A rendőrök kimennek a helyszínre, de a lányok nem akarnak beszélni, és a manager sem. Az már látszik, hogy itt valami nagy maffiaügy van a háttérben, aminek a kibontása vélhetően az egész évadon át tartani fog.

Az epizód vége tovább borzolja a kedélyeket, ugyanis Deb végül összerakja a puzzle darabkákat. Na Dexter ebből, hogy tudod kidumálni magad? Én remélem, hogy sikerül, mert továbbra is azt gondolom, hogy Dexterre minden nagyobb városnak szüksége lenne. Meg kell jegyeznem, hogy a halott sztriptíz táncosnőt Calista Flockhart alakítja, az Ally Mcbeal sztárja, és Harrison Ford felelsége.

A következő rész tartalmából:

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr34818011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása