Penge - Szentháromság - Blade -Trinity [2004]
2012. szeptember 23. írta: redbandita

Penge - Szentháromság - Blade -Trinity [2004]

Én már nem is lovagolnék tovább Wesley Snipes jelenlegi tartózkodási helyén, szerintem éppen eleget írtam erről az első két rész bemutatásakor. Azt gondolom, hogy ez nem befolyásolja azt, hogy ez a film méltón tette fel a koronát a Penge trilógiára. Különösen jó döntés volt a rendezőtől, David S. Govertől, hogy egyfajta vérfrissítésként Penge mellé adott két új karaktert. A rosszfiúk táborában is feltűnik egy ismerős arc, méghozzá a Szökés című sorozat sztárja. Itt ő maga Drakula, vajon mit szólna ehhez a kisöcsi, Michael Scofield?

Tizennyolc éven aluliak számára nem ajánlott

penge_szentharomsag_poszter.jpg

Amikor egy filmnek sokadik folytatása készül el, akkor mindig benne van a pakliban, hogy elmarad az elődei mögött. Főleg, ha olyan sikeres, mint a Penge volt anno. Igazából tény és való, hogy nekem is az első rész tetszett a legjobban, de ez a harmadik is élvezhető. Ryan Reynolds pedig különösen nagyon jól eltalált szereplője a filmnek. Oké lebuktam... Nyilván a felsőteste is emel a megítélésén, de szerintem Hannibal King karaktere nagyon jól áll neki. A kedvencem az a jelenet, amikor vallatni próbálják, de ő nemhogy nem törik meg, de viccelődik az egész kínzás alatt.

blade-trinity-2004-99-g.jpg

De talán ne szaladjunk ennyire előre. Penge az elmúlt éveket azzal töltötte, hogy leszámoljon egy csomó vámpírral, ám az FBI szerint, ő csak egy őrült sorozat gyilkos. Az ügynökök nem hisznek a vámpírok létezésében, és az különösen nem tetszik nekik, hogy Penge embereket is megöl. Azt nem tudják csak, hogy akiket a Fénybenjáró megöl, azok mind a vámpírok rabszolgái. Az FBI kiadja a körözést a félig vámpír, félig ember után, sőt el is kapják őt. Ám itt nem ér véget a történet, két személy megszökteti Penget. Hannibal King és Abigail (Jessica Biel) azok, akik persze nem ok nélkül szöktetik meg Penget. A segítségét kérik egy vámpírbanda elkapásához, akik vélhetően felébresztettek egy ősi vámpírt Drake-et (Drakulát). Na ezt a bizonyos Drake-t alakítja Dominic Purcell a Szökésből.

Blade-trinity-drake.jpg

A vámpírok terve az, hogy Drake vérének segítségével ők is bírják a napfényt, mondhatni, hogy Fényben járókká váljanak. Na ezt nyilván nem hagyhatja a mi jó öreg Pengénk! De egyedül nem boldogul, így szövetséget köt a kis csapattal. Abigailról egyébként kiderül, hogy Penge egyik jó ismerősének a lánya. Hannibalról pedig, hogy anno vámpír volt. Na ezek közül egyik sem könnyíti meg az együttműködést.

penge_szentharomsag_05_nagy.jpg

De Penge egyedül nem bír elbánni ennyi vámpírral és különösen fejtörést okoz neki a világ legelső vérszívójának legyőzése, így kénytelen elfogadni a vámpírvadász banda segítségét. Eközben Whistler (újból elveszíti) és a vadászok csapata is csökken. Egy kislányt pedig túszul ejtenek a vámpírok, Abigail minden vágya, hogy még időben megmentse a lányt. A baj (többek között) az, hogy Hannibalt is elkapták, így a csapat létszáma egyre fogy. Ám Penge-ék segítségére lehet egy olyan vírus, ami megöl minden vámpírt. Bár benne van a pakliban, hogy a szer a Fénybenjáró életét is kioltja.

Izgalmas, látványos, ahogy azt az eddigi Penge filmektől is megszokhattuk. Akinek tetszettek az előző részek, annak vélhetően ez is fog.

Többször felröppent a hír egy esetleges negyedik részről, ám ez idáig nem készült el. Snipes korábban azt nyilatkozta, hogyha elé állnak egy ütős forgatókönyvvel, akkor ő biztosan igent mondd. Ám az a hír is felröppent már, hogy a negyedik rész egy előzményfilm lesz, méghozzá az első részben megismert Frost történetét mesélné el.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr734797417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása