A pap - Háború a vámpírok ellen - Priest [2011]
2012. szeptember 21. írta: redbandita

A pap - Háború a vámpírok ellen - Priest [2011]

Szinte hihetetlen, de a 2000-es években is tudott olyan film készülni, ahol a vámpíroknak közel s távol semmi köze Edward Cullenhez, vagy Stefan Salvatoréhoz, de még Penge-hez, vagy Lestathoz, Selene-hez sem hasonlatosak. Undorító, ocsmány lények, akiknek nincs emberi külseje, lelke meg aztán végképp nincs. Bár van kivétel, Black Heat (Karl Urban), aki korábban ember volt, csak a Királynő átváltoztatta. A film egyébként Min-Woo Hyung képregénye alapján készült. Itt egyértelműen a vámpírok a rosszak, és őket kell levadászni. A pap egyébként itt nem azonos a misékről ismert személlyel, a papok (arcukon hatalmas tetoválással) kiképzett harcosok, akik a vámpírokkal harcolnak.

Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott

A-pap-Haboru-a-vampirok-ellen-magyar-plakat.jpg

Háború dúlt a vámpírok és az emberek között, amíg az Egyház vezetésével az emberek győzelmet arattak a vérszívók felett. A vámpírokat rezervátumba kényszerítették, míg az emberek a védett városban húzzák meg magukat. A körülményekhez képest (a város úgy néz ki, mint a lepukkant Gottham City) az emberek nyugalomban és békében élni, mert úgy gondolják a vérszívók már nem jelentenek veszélyt rájuk. Az Egyház is biztos a dolgában, így a papokat is elküldték már. Ők azonban teljesen száműzötten élnek, senki nem akarja alkalmazni őket, leginkább azért, mert a harcon kívül máshoz nem igazán értenek. Az emberek egy kicsit félnek tőlük és talán meg is vetik őket.

199984_galeria_a_pap_haboru_vampirok_ellen11.original.jpg

A vámpírok azonban mégsem tűntek el nyomtalanul, hiszen akkor miről is szólna ez a film.... A védett város mentén lévő kisvárost megtámadja egy csapatnyi vámpír. Megismerünk egy családot, ahol az apa fegyvert fog a szinte teljesen reménytelen helyzetben, hogy mentse a családját, az anya egy rejtekhelyre küldi a tinikorú lányukat, és bár a szülők mindent megtesznek, a vámpírok magukkal viszik a lányt. Az apa a helyi seriffel (Cam Gigadent) üzen testvérének, aki az egyik legprofibb pap (Paul Bettany), hogy mentse meg a lányt.

pap12.jpg

Amikor a Jerikóban élő pap megtudja a serifftől, hogy egy vámpírhorda lemészárolta határvidéken élő családját, akkor bosszút esküszik. Még sikerül beszélni a testvérével, ám a sógornője már halott, a lány pedig szőrén szálán eltűnt. Az Egyház vezetőihez fordul segítségért, sőt elmondja nekik, hogy a vámpírok nem haltak ki. Ám a vezetők nem hisznek neki, és határozottan megtiltják neki, hogy bármit is tegyen. Amikor a pap megszegi ezt a tiltást, akkor az Egyháza kitagadja.

Priest-movie.jpg

Felettesei tiltása ellenére a Pap az unokahúga után indul. Nincs is egyedül a harcban, a seriff, aki egyben a lány, Lucy (Lily Collins) szerelme is mindenben segíti a papot. Csatlakozik még hozzájuk egy papnő (Maggie Q) is, aki bár próbálja leplezni, hiszen az ő szakmájában senkinek sem lehetnek érzelmei, de szerelmes a papba.

A kis csapatnak nagyon kell igyekezni, hogy még azelőtt megtalálják Lucy mielőtt vámpírrá változtatják. Útközben rengeteg titokra fény derül, bár ezek közül van olyan, ami sejthető elég korán. Mindezek ellenére egy nagyon izgalmas, látványos film, amit csak ajánlani tudok a vámpír filmek szerelmeseinek. Twilight rajongóknak NEM ajánlom!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr64790311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása