Hell on Wheels - 201 - Viva La Mexico
2012. augusztus 19. írta: enbee

Hell on Wheels - 201 - Viva La Mexico

A Hell on Wheels első évadának utolsó epizódja óta eltelt egy kis idő, bár azt nem tudjuk, hogy konkrétan mennyi. Az biztos, hogy a nem látott hetek, hónapok alatt a főszereplők élete megváltozott, ráadásul nem is kicsit. Egyeseknek jobb lett, másoknak rosszabb. Ahogyan az már a való életben is lenni szokott...

hell_on_wheels_s2.jpg

Miután Bohannan maga mögött hagyta a vasutat, csatlakozott egy déliekből álló csoporthoz, akik történetesen Durant pénzszállító járatának kifosztásából élnek. Cullennek persze van nagyobb terve a jövőre nézve: a zsákmányolt pénzből Mexikóban szándékozik földet venni magának, hogy farmerként új életet kezdjen. A számításai akkor dőlnek dugába, amikor az éppen aktuális vonaton Elam a fegyveres kísérő... Bohannan eljátsza, hogy Elam megfutamította őt, de a társai morgolódnak ellene, és a következő akciónál ki is teszik a szűrét a bandából. Bohannan a katonák őrizete alá kerül, és az útja egyenesen a kivégzőosztag felé vezet.

Elam nem véletlenül került ám arra a vonatra. Mióta Bohannan elhagyta Hell on Wheelst, a mobil település elindult lefelé a lejtőn. Oké, ennek nem csak Bohannan, hanem a Svéd hiánya is az oka. Amióta nincsen a kemény kezű norvég "felelős beosztásban", elharapódzott az erőszak és az embereken eluralkodott a tunyaság. A McGinnes testvérek próbálják kihasználni a helyzetet, de ésszel nem mindig lehet megoldani az adódó helyzeteket, és izom tekintetében az írek nincsenek éppen eleresztve. Sean egyébként egyre nyíltabban próbál bevágódni Ruth-nál, de elég nyilvánvaló, hogy esélye sincsen a lánynál.

Nagyon elkanyarodtunk Elamtől. A fekete munkás nem mást tűzött ki célul, mint hogy kvázi seriff lehessen belőle, és ezzel az ötletével Doc-ot is megkeresi. A helyzet súlyosságát tökéletesen jelzi, hogy Hell on Wheels ura komolyan fontolóra veszi az "ajánlatot". Kár, hogy Elamnek nincsen kivel megünnepelnie a felemelkedőben lévő karrierjét, lévén Eva immár Mrs. Toole néven tengeti békés napjait egy nebraskai kisvárosban, aminek történetesen Durant a neve. Nem elfelejteni, ez még fontos lehet, tudván, hogy a következő résznek "Durant, Nebraska" lesz a címe. Ilyen nevű város egyébként nincsen az államban, de az országban három is található belőle: egy-egy Iowában, Mississippiben és Oklahomában. Az iowai Thomas Durantról kapta a nevét.

Lily eddig kimaradt a szórásból, és nem okkal. Na nem mintha az izgalmas részt akartam volna a végére hagyni, mert ha így lenne, akkor az özveggyel kezdtem volna a beszámolót... Lily Bellel ugyanis az évad premierben szinte semmi sem történik. Az asszony immár Durant társa a vasút építésben, ám az emberek nem veszik túl komolyan őt, és ez - érthető módon - bosszantja. Megfontoltságával, és a Roberttől "megörökölt" tudásával idővel tekintélyt fog szerezni, ha ezen az úton halad, csak kérdés, hogy lesz-e türelme kivárni? Duranttal egyébként nagy döntés előtt állnak: a vasút haladjon egyenesen át a folyón, a rövidebb, ergo gyorsabb úton, vagy Robert terveit követve kerüljék ki az előttük elterülő területet, amelyet a sziúk szent vidékként tisztelnek? Ha csak Lily-n múlna a döntés, ő biztosan elkerülné az indiánokkal való újbóli találkozást. Majd kiderül, hogy mi lesz. Ha az építkezés az újonnan megszokott lassú tempóban halad, akkor még van idő bőven döntést hozni.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr334720323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása