Hell on Wheels - 110 - God of Chaos
2012. január 19. írta: enbee

Hell on Wheels - 110 - God of Chaos

Hát csak eljutottunk az első évad végéhez! Oké, tudom, kicsit előre szaladtam: először nézzük meg, hogy mi történt a God of Chaos-ban. Tovább!

hell_on_wheels.jpg

Veszélyben van Durant terve! Na nem a vasúttal, hanem Lily-vel kapcsolatban. Amióta rávezették rájött, hogy az asszony mekkora segítség lenne számára a karrierjében, azóta majdhogy nem ez lett a top priorja, nem pedig a vasút, ami azért nagy dolog! Na és hogy miért van veszélyben a Lily-projekt? Hát persze, hogy Bohannan miatt. A vak, és Thomas is láthatja, hogy a két özvegy a szemét nem bírja levenni egymásról, és minden alkalmat megragad, hogy egymás társaságában lehessen, ez pedig az öregnek - természetesen - nem tetszik. Megsúgja hát Bohannannak Durant, hogy a Svéd felhívta az igazságszolgáltatás figyelmét Cullenre, és az ő kis vendettájára, és ezért most rendőrbírók vannak úton a városba. Csak hogy félre kalkulált az öreg, mert Bohannan nem kezd el fejvesztve menekülni, inkább a városban marad, és segít Lily-nek a famunkával. Durantnak nagyon úgy tűnik, hogy más módszerhez kell folyamodnia, ha meg akar szabadulni Bohannantól.

Az ugye nem titok, hogy a Svédnek Bohannan az első pillanattól fogva szálka a szemében. Előkeríti hát azt a katonát, akire Cullen vadászik, és ráveszi, hogy tegyen tanúvallomást a városba érkező marshalloknak. Csak hát Durant, az új megszabadulós terve miatt, elmeséli a munkavezetőjének, hogy kit hozott a Svéd a városba, és a jó öreg Doc számításai ezúttal be is jönnek, mert Bohannan egyből a Svédhez megy, hogy elkapja az őrmestert. Egy kis kergetőzés után össze is csap a két férfi, és igaz, hogy a katona váltig állítja, hogy ő ártatlan, és ezt bizonyítani is tudja, Bohannan tojik rá. Igen, az őrmester meghal. És igen, amikor Bohannan rájön, hogy a férfi tényleg ártatlan volt, akkor ő is megzuhan egy kicsit, és más opció nem lévén, maga mögött hagyja a várost - és Lily-t. A végén még Durant nyer?!

Bohannan nagy pajtija, Elam szerencséje is kifogyóban van. Az előző részben Evának gyakorlatilag megkérte a kezét, és a lány ettől egyből a hetedik mennyországban érezte magát, és az új életet kezdte tervezgetni. A Hell on Wheels helyén épülésnek induló igazi városban letelepednének Elammal, összeházasodnának, családot alapítanának. Most viszont úgy tűnik, hogy Elamnak más célok lebegtek a szeme előtt, amikor a nagy vallomást tette. Semmi házasság, semmi megállapodás. Minden maradna a régiben, csak Eva nem fogadna kuncsaftokat. Hát a két jövőkép nagyon nem ugyan az... De nyugalom hölgyeim, Eva a sarkára áll, és elküldi Elamot! A férfi meg persze ezerrel féltékenykedik, amikor Eva a hozzá hasonló tervekkel rendelkező, megjavult Mr. Toole-lal táncolgat a vendégek tiszteletére megrendezett bálon. Na így jár az, aki nem akarja megvenni a tehenet!

Na hát nagyjából ennyi lenne az utolsó rész. Pofás dolog, hogy a készítők viszonylag jól lezárták a sztorit, és akár vége is lehetne a történetnek, de lehet folytatni is. Meglepő módon az Eva-Elam duó éppen elég "romantikus" adalékot nyújtottak a Hell on Wheelshez ahhoz, hogy ne csöpögjön szét az egész sorozat, de nagyon nyersnek, brutálisnak, férfiasnak se kelljen mondani. Ha Bohannan és Lily is tovább lép, az már sok lett volna, főleg így, hogy Ruth és Joseph között is enyhén szólva kialakulóban vannak a dolgok. Szóval hatalmas piros pont Gaytonéknak, amiért - szerintem - tökéletesen egyensúlyoztak ezen a téren. Viszont. Tudjátok, hogy muszáj valami rosszat is írnom, ami nem tetszett :] Igen, az indiánok. Oké, az én saram, hogy nem olvastam előre, hogy miről szól a sorozat, de én arra számítottam, hogy sokkal jelentősebb lesz az indiánok jelenléte, és nem csak egy aprócska kis mészárlás erejéig veszik őket elő. Talán majd a folytatásban. Vagy nem is tudom. De gyanítom, majd kiderül.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr23572089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása