Life Unexpected - Derült égből család (104 - 106.)
2012. július 28. írta: Szilvásgombóc

Life Unexpected - Derült égből család (104 - 106.)

A cseppet sem mindennapi család élete tovább folytatódik és persze bonyolódik. 

S1-life-unexpected.jpg

104. rész

A friss szülők kézhez kapják gyermekük aktáját, ami tele van sok gyerekrajzzal, kézkoszorúval, Mikulásnak írt levelekkel és Lux orvosi kartonjából. Utóbbiból kiderült, hogy Luxot miért is nem akarták örökbe fogadni, lyukas volt szíve, így folyamatos műtétekre volt szükség. Beteg gyerek pedig nem kell senkinek... A kitaszítottság érzése pedig mély nyomokat hagy a lányon, aki nem enged magához igazán közel senkit, képtelen felfogni, hogy most végre igazán kell valakinek, valakiknek...  

Lux segített Bazenek, hogy megtartsa a bárt, ám így ő keveredett bajba. Nem bölcs dolog vizipipából készített lámpát eladni az iskolatársunknak. Felfüggesztés jár érte, ám Cate igyekszik rendezni a problémát, de csak még nagyobb gubanc lesz belőle. 

A magán élet mellett ott van a munka is ami eddig viszonylag zökkenőmentesen ment. És igen, itt a múlt időn van a hangsúly. A K100 rádióállomás ivórandit szervez Catetel és Ryannel, a helyszín pedig Baze bárja. Na persze ez igényelt némi szervezést a bártulajdonos részéről, de kikaparta magának a gesztenyét.

Ismét bizonyosságot nyer a tény, hogy a munkát és a magánéletet nehéz különválasztani. Ez a két rádiós műsorvezető esetében duplán igaz, sőt triplán. Egy: Baze bárjában tartják az estét. Kettő: Lux és Cate fasirtban vannak az iskolai incidens miatt, Lux Bazehez menekült, hogy ne kelljen Catetel találkoznia. Három: A nem is annyira szingli műsorvezetők titkára fény derül, egy dühös tini segítségével. Ennek a harmadiknak komoly következményei lehetnek nem csak a rádiós műsorra és a kezdődő anya-lánya kapcsolatra.

Lux-outs-Cate-and-Ryan-425x227.png 

105. rész

Lux minden erejével azon van, hogy a suliban rendezze a dolgokat. Ennek pedig az az ára, hogy bulit szervez Jonesnak és pár "havernak". Csakhogy Lux nagy igyekezetében elfelejti, Bug nagy meglepetését, ennek folyományaként előkerül a jó öreg betegség duma, a hozzá tartozó következményekkel. Bug és Tasa zokon veszik, hogy Lux hazudott nekik és kihagyta őket a buliból. Bug dühében és persze féltékenységében (ami szerintem cseppet sem alaptalan, ugyan is nekem úgy tűnik, Lux kezd rádöbbenni, hogy jobbat is kaphat) ellopja Jones kocsiját.

Clipboard01.png

Cate minden erejével próbál laza anya lenni, hogy Lux kedvébe járjon. Csakhogy a nagy kepesztésben figyelmen kívül hagy pár dolgot. Például azt, hogy ha nem hívnak meg egy buliba, akkor ne jelenj meg hívatlanul, főleg ne a  lányod buliján és főleg ne vegyülj a lányod korabeliekkel a bulin. Pont ez az a pont, amikor anya kellett volna hogy legyen, hogy ne csak Baze szúrja Luxot a sör miatt. Igen, mert van sör is! Így a buli hamar véget ér és a friss szülők hamar a sitten találják magukat. A habon a cseresznye pedig nem más, mint aBaze apja, aki leteszi az óvadékot. De ki tudja, lehet ez és egy teknős futam kell ahhoz, hogy az apa-fia kapcsolat előremozduljon valami pozitív felé. 

106. rész

Ryan kezd besokkalni. Baze ott van a konyhában, a nappaliban és a fürdőszobában is. Sőt, most hogy a hallgatók össze vannak zavarodva, így a vezetőség döntése alapján hármasban kell vezetniük a műsort. Érdekes lesz. Több érzékeny pontra tapintanak rá egyetlen műsor alatt. Itt lenne a lehetőség (persze nem az élő műsorban), hogy Cate elmondja az igazat és megkönnyebbüljön, de nem teszi.

lux-and-bug_500x343.jpg

Eddig sem komáztam Bugot és most tett róla, hogy ez ne is változzon. Megkéri Luxot, hogy segítsen elkerülni a börtönt, rá kellene dumálnia Jonest, hogy vonja vissza a vádakat. Mint mindennek ennek is ára van, amit nem csak Bug fizet meg. Rendeződni látszik a helyzet, mikor is Bug kiakad Jonesra, megüti, ordibál vele, sőt Luxszal is. Olyan dolgokat mond a lánynak, amiket nagyon nem lett volna szabad. Ennek eredményeképpen megtörténik az első igazi anya-lánya beszélgetés. (Végre!) Lux megfogadja a kapott tanácsot, Cate pedig megfutamodik. Újra. Így Cate mindent megkap, Lux pedig... Végül már nem is tudom, hányadán állok Buggal.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr554676496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása