Bunheads - Pilot
2012. június 26. írta: enbee

Bunheads - Pilot

Az ABC Family új, bár alapelemeit tekintve inkább régi sorozata egy tengerparti kisvárosba kalauzol el minket, ahol a nagyvárosi, nagydumás, nagyszívű táncosnő próbál beilleszkedni a helyiek összetartó kis közösségébe. A nem éppen neki kedvező körülmények ellenére is.

bunheads_banner.jpg

Az említett táncosnőt Michelle Simmsnek (Sutton Foster) hívják, és a történet kezdetén még Las Vegasban dolgozik revütáncosként. Az élete nem egy nagy durranás, lepukkant helyen lakik, nincs pasija, és az évek előre haladtával egyre kisebb az esélye arra, hogy visszatérjen az eredeti "szakmájához", a baletthez.

Van azért Michelle-nek egy rajongója, aki havonta legalább egyszer megnézi a fellépését, és mindig virágokat, és ajándékot hoz neki. Bár a nő az esetek többségében lerázza a pasast, azért Hubbell Flowers (Alan Ruck) kitart, ami végül ki is fizetődik. Történik ugyanis, hogy egy nagyon-nagyon rossz meghallgatás után Michelle a szokásosnál is jobban maga alá kerül, és igent mond Hubbell vacsora meghívásának. Esznek, iszogatnak, Michelle becsiccsent - és igent mond Hubbell lánykérésére! Mire a lány magához tér, már úton van Hubbell otthonába, egy álmoskás kis tengerparti városba.

bunheads_hubble.jpg

Na hát persze hamar kiderül, hogy nem fenékig tejfel az új élet sem, mert Hubbell házában lakik az édesanyja, Fanny (Kelly Bishop) is! Sőt mi több, az egykori balerina a fia hátsókertjében saját tánciskolát üzemeltet, ami a helyi lányoknak kábé az egyetlen szórakozási lehetőséget nyújtja a városban egyébként... Ahogyan azt gondolni lehetett, Fanny kiakad a fia "esküvőjén", de egyből partit rendez, hogy bemutassa az ő kis menyét a többieknek. A legjobban Truly-t (Stacey Oristano) rázza meg a hír, aki egész életében szerelmes volt Hubbellbe, és semmi más vágya nem volt soha, mint hogy a férfi felesége legyen.

A parti eléggé rosszul sül el, Hubbell és Fanny összekapnak Michelle miatt a vendégek előtt, és ez Michelle-t bántja a legjobban. Elmegy magában iszogatni, de pont Fanny-val hozza össze a sors, és a két nő az alkohol és a zene mellett kezdenek összebarátkozni. Már pont eldöntenék, hogy adnak ennek a békés együttélésnek egy esélyt, amikor felbukkan Truly, és bejelenti, hogy Hubbell, miközben Michelle-t kereste, autóbalesetet szenvedett, és meghalt.

bunheads_fanny_michelle.jpg

A pilot itt véget ér, de még egy kicsit beszélnék a következő részről (For Fanny) is, mielőtt rátérnék a táncos lányokra is. Szóval Hubbell, alig 24 óra házasélet után özvegyi státuszhoz "segíti" Michelle-t. Fanny már a megemlékezést szervezi a barátnőivel, Truly átveszi otthon az irányítást, és bármennyire is szeretne Michelle segíteni, egyszerűen nincs mit tennie. Fanny persze - érthető módon - egyre inkább elveszíti a lába alól a talajt, és az egyszerű buddhista szertartásból már olyan extravagáns és abszolute kivitelezhetetlen szertartást tervez, hogy a többiek azt gyanítják, tudat alatt direkt azért csinálja, hogy ne kelljen Hubbelltől elbúcsúznia. Amikor már senki sem tudja, hogy mit tegyen, Michelle közbe lép, és Fanny tanítványai segítségével összehoz egy kis előadást, ami még Fanny szerint is tökéletes volt arra, hogy búcsút intsenek Hubbellnek.

Fanny és Michelle kapcsolata lassan megint ott tart, mint a pilot legvégén, és hát úgy is folytatódnak a dolgok, mint az első részben. Nem, nem hal meg senki. Csak Hubbell gyerekkori barátja és ügyvédje jelenti be, hogy a férfi mindenét, a házat és a birtokot is Michelle-re hagyta! Na így már érthető, hogy miért fog Michelle a városkában maradni, és együtt dolgozni Fanny-val. Vagyis Fanny miért fog Michelle stúdiójában tanítani, ha pontosak akarunk lenni.

Na hát nem annyira főszereplők, de a mellékszereplők közül a legfontosabbak az a négy fiatal lány, akik Fanny-nál tanulnak táncolni. Ők Sasha (Julia Goldani Telles), Ginny (Bailey Buntain), Melanie (Emma Dumont) és Boo (Kaitlyn Jenkins). A két szélső lány, Sasha és Boo azok, akikre eddig nagyobb figyelem esett, Ginny és Melanie inkább csak azért kellettek, hogy növeljék a létszámot. Bár lehet, hogy ez változni fog. Szóval Sasha a gazdag, tehetséges, akaratos, kissé sznob lányka, aki az érzelmekkel enyhén szólva is hadilábon áll. Michelle azzal lophatja be magát a szívébe, ha a tánc mellett magánemberként is elkezd vele foglalkozni, és egy ilyen nagyobb testvér/nagynéni szerepet vállal az életében. Boo pont Sasha ellentéte. Imád balettozni, de az alkata miatt még Fanny sem bízik abban, hogy bármire is vihetné táncosként. A lány kitartása és akaratereje azonban hatalmas, és Michelle keze alatt bizony ő lép a reflektorfénybe, és Sasha kerül kissé hátra a kórusba. Michelle már az első találkozásukkor megnyeri Boo barátságát azzal, hogy egy egyszerű kis technikai segítséget nyújt neki a táncban.

bunheads_girls.jpg

Őszintén szólva fogalmam sincsen, hogy mennyire lesz komoly szerepük a lányoknak a sorozatban, de ha saját promó képeket kaptak, akkor azért csak nem lesznek folyamatosan a háttérben. Az a baj, hogy a táncon kívül maximum csak egy kis szülő-lánya kapcsolattal tudnak hozzátenni bármit is a Bunheads sztorijához, mert a pasis témához még nagyon fiatalkának tűnnek.

Az előző bekezdésből nagyjából ki is derül, mi a legnagyobb problémám ezzel a sorozattal: nem nagyon látom benne a több évadon át húzódó történetet. Fanny meg Michelle mondjuk szkanderozhat kicsit a hatalomért, pláne ha Hubbell végrendeletében van valami csavar, de hogy ez sokáig érdekessé tegye a sorozatot, abban azért kételkedem. Ha Boo-ék kicsit idősebbek lennének, akkor az ő magánéletük sokat hozzá tehetne az izgalmakhoz, és nem csak a pasizás miatt, hanem mert Michelle-hez is közelebb állnának korban, de a készítők biztos okkal kerestek általános iskolás lányokat.

Ami viszont tetszik a Bunheads-ben, az a humor. Michelle alapból nagydumás, Fanny meg látszólag imádja a szarkazmust, úgyhogy az ember, ha nem is állandóan kapkodja a fejét, de azért várja, hogy a két nő valamelyike felbukkanjon, és kinyissa a száját. A többiek azért elég unalmasak, még Truly az, akin lehet mosolyogni, de az ő nagy szerelme elég hamar átválthat viccesből idegesítőbe. Bár hozzá teszem, hogy a Bunheads Amy Sherman-Palladino agyszüleménye, és a Gilmore Girls éppen elég jó ajánlólevél ahhoz, hogy az ember adjon még pár részre esélyt a sorozatnak. Addigra talán Sutton Foster is belejön Michelle karakterébe, és a lánykák is kiharcolnak maguknak valami hangsúlyosabb szerepet, hogy tényleg legyen értelme a folytatásnak. Jelen állapotában a Bunheads nálam ilyen unaloműzőnek megy el meleg nyári estéken, amikor az ember nem bír aludni. Nem mondom, hogy ez az utolsó sorozat, ami felé nyúlok ínséges időkben, de tűkön sem ülők várakozás közben, hogy jajj csak jöjjön már a folytatás.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr204614754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása