Life Unexpected - Derült égből család (103.)
2012. május 24. írta: Szilvásgombóc

Life Unexpected - Derült égből család (103.)

A reggeli műsorban az alig egy hetes anya és Ryan az anyaság örömeiről beszélgetnek, és fény derül arra, hogy „őrült” Abby (Cate tesója) nem csak Cate volt az egyetlen aki oda volt Bazeért. Mindez persze élő adásban. :) És közben halkan jegyezném meg, hogy nagyon úgy fest Cate tudott a  dologról...

Baze első apai sokkját akkor éli át amikor Luxot elviszi az iskolába, tipikus lepukkant, amerikai gettó iskola. Ahol még a bandaharcok-vér-rendőrség sem számítanak ritkaságnak, szóval ide jár Lux. De nem sokáig, Cate amint értesül az éppen aktuális háborúról, máris régi gimije, a Westmore felé veszi az irányt.

Mindeközben megtörténik a nagy találkozás. Egy idegen férfi sétál be a bárba és Bazet keresi. Ám Lux elhajtja... mondván Baze nincs itt. És hogy mégis kit tessékel ki a bárból? Hát persze, hogy a saját nagyapját. Mint az kiderül sem Baze sem Cate nem tudatta a családdal Lux érkezését. Baze apja a titkárnőjétől tudta meg, aki a rádióban hallotta. Baze mamája pedig már a férjétől értesül hogy nagymama lett. Ám Baze ebben a beszélgetésben hibát követ el, letagadja, hogy tudott Cate terhességéről. A Bazile szülőknek sok mindent fel kell dolgozniuk, emellett eltörpülni látszik, hogy Baze nem tudja megadni apjának a bár bérleti díját.

Lux első napja a Westmontban nem is tudom kinek megerőltetőbb a lánynak vagy a tanítás után az ismét sokkot kapott szükőnek, akik éppen az esti vacsi helyszínéről és részvevőiről vitatkoznak. Ekkor dübörög be az iskola elé Bug, Lux pasija. Motor, bőrszerkó, zűrös külső és póktetkó a nyakon (a szüleimnél már a motornál elvágta volna magát). Lux szüleinek sem kell több.

A fiút nem olyan könnyű lerázni. De van megoldás.
Baze szülei (vagyis inkább az apja) elrendelik, hogy másnap várják vacsorára Luxot, és Catet. Már előre sejthető, hogy nem lesz fáklyás menet. Nem csak Bazenek jut ki a hidegzuhanyból. Catenek már a ház előtt kellemetlen meglepetésben van része. Hamar kiborul a családi szennyes. Majd mindenki összefog a friss szülők ellen. Majd mindenki a másik torkának esik.

Másnap Lux túlad a pipalámpán, amit eddig nagy becsben tartott (Bazetől kapta). A pénzből pedig kiegészíti a megtakarítását. Előző este Buggal Mexikóról, Seattleről beszéltek. Lehet Lux megelégelte, hogy marakodnak felette és nem hallgatják meg mit szeretne?


 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr134515866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása