Transformers – Kesztyűből mókus 8 lépésben
2012. április 26. írta: .loretta

Transformers – Kesztyűből mókus 8 lépésben

 Most, hogy tényleg tényleg itt a tavasz, az esernyővel szemben, kesztyűre már nem nagyon van szükségünk, jövőre meg úgyis más lesz a divat, meg mindenkinek van egy-két felesleges kesztyűje elfekvőben. Nem baj, ha párja sincs, nem baj, ha lyukas, nem baj, ha foltos. Szeretni fogod! ;-)

 
 
 
1. lépés: gyűjtsd össze a következő eszközöket (a legtöbb háztartásban megtalálhatóak, úgyhogy még egy kreatív boltba sem kell leszaladnod!)
 
  • egy (barna) kesztyű – csak mert a mókusok amúgy általában barnák, de egy pöttyös móki még viccesebb lesz ;-)
  • egy olló
  • egy fából készült gyöngy
  • egy alkoholos filc
  • két vékony üvegmosó, csőtisztító szál – vagy vékony drót J (kb 10 cm-es)
  • egy nagy maréknyi vatta
  • hímzőfonal (barna, narancs, fekete, fehér)
  • egy adag türelem és egy kis szeretet
 
 
2. lépés: Fordítsd ki a kesztyűt, rajzold fel, majd vágd ki a mintákat, amikből majd a mókus feje, teste, fülei, kezei, és farka lesz. A szétvágott részeket varrd össze a szaggatott vonalak mentén – kb. 3 mm-rel beljebb a szélétől.
 
 
3. lépés: Fordítsd vissza a részeket. Az egyik drótot vágd félbe, majd mind a három szálat hajtogasd U alakba és tedd a kisebbeket a lábak, a nagyobbat a farok részbe. A füleken kívül minden részt tömj ki vattával.
 
 
4.lépés: Gyors öltésekkel varrd fel a kezeket és a farkat, illetve varrd be a test tetejét.
 
 
 
5.lépés: Fogd meg a fejet és kövesd a következő lépéseket: balról és jobbról is hajtsd be az anyagot, majd alulról és végül hajtsd rá a felső részt, majd varrd rá.
 
 
 
6. lépés: A füleket kicsi félkörbe hajtva helyezd be az előbb lehajtott és levarrt fej hátsó részébe és varrd oda őket, majd a fejet is varrd a testhez.
 
 
7. lépés: Ha szeretnél, ölthetsz a színes fonalakkal néhány csíkot a farokra. Így mókusosabb lesz, meg mókásabb is! ;-)
 
 
 
8. lépés: Fekete fonallal és néhány öltéssel készíthetsz neki szemeket, illetve varrd fel a fagyöngyöt az orr helyére. A lábakat és a farkat hajlítsd meg kicsit, adj neki egy kedves nevet, és kész van Mókus Peti. Vagy Gyuri. Vagy akárki.
 
 
Ha valaki elkészítette, mindenképpen töltsön fel képet róla a facebook oldalunkra ;-)

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr744472805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása