One Tree Hill - Tuti gimi 4. évad
2012. április 14. írta: redbandita

One Tree Hill - Tuti gimi 4. évad

Jó sok idő eltelt mióta nem foglalkoztam a Tuti Gimivel, mert annyi sorozat van, hogy nem győzöm őket megnézni. Pedig ez az évad tetszett eddig a legjobban, végre nemcsak szerelmi drámákkal van tele, hanem valódi izgalmakkal: gyilkosságokkal, pszichopatákkal (bár az azért eddig is volt). Persze vannak szerelmi drámák és többen életveszélybe is kerülnek. Megint vannak új szereplők is, akik felforgatják a kisváros és a végzősök életét, mert hát ez is elérkezett. A főszereplőink búcsút intenek a giminek és kilépnek a nagybetűs életbe.

A harmadik évad elég izgalmasan zárult, mert többen is életveszélybe kerültek pl. a másodszorra is házasságot kötő Nathan és Hailey, valamint Cooper (Nathan nagybátyja) és Rachel, úgyhogy a negyedik évad ezzel kezdődik. Az is kérdéses volt, hogy ki terhes, nos igaziból ketten is azok és az évad végére mindkét kismama egészséges kisbabának ad életet. Az előző évadban feltűnő titokzatos testvér is sok fejtörést fog okozni Peyton-nek, sőt többször az életére is tör. A szerelmi szálak is egyre keszekuszábbak, főleg a Lucas-Brooke-Peyton hármasnál. Én amúgy sokáig azon szurkoltam, hogy a személyes kedvencem, azaz Brooke és az ő választottja, Lucas találjanak egymásra, de egyre biztosabb vagyok benne, hogy Brooke sokkal jobban járna egy másik fiúval. Szerintem Lucas Peyton-nal illik össze, mert mindketten vonzzák a bajt és rendkívül szeretik sajnálni magukat. Hailey és Nathan most nem drámáznak, nekik inkább anyagi gondjaik vannak, ami Nathant nagyon rossz döntésekhez vezeti. Dan eközben küzd a gondolattal, hogy megölte a testvérét, és az évad végén végre döntést hoz. Szerelmi drámák, gyilkossági kísérletek, tragédiák mellett vajon hányan tudnak majd leérettségizni és egyetemre/főiskolára menni? Mert ez is elérkezett! Lucas, Hailey, Brooke, Peyton, Nate és a többiek megkezdik az utolsó gimis félévüket.
Mivel egy egész évadot nehéz röviden leírni, ezért (ahogy szoktam) inkább a karakterekkel történő főbb eseményeket írom le.

Lucas Scott (Chad Michael Murray):

Lucas még meg sem emészti, hogy Brooke szakított vele, máris azzal kell szembesülnie, hogy a lány talán terhes. Eközben egyre közelebb kerül Peyton-höz, bár jó sokáig nem veszi észre, hogy a szöszke belé szeretett. Pedig ezt még a hülye is láthatja, és ezt most szó szerint kell érteni, de erről majd Peyton-nél írok. Lukenak azzal is szembesülnie kell, hogy kistestvére fog születni, az egyik kismama ugyanis, Karen, aki a szegény megboldogult Keith gyerekét várja. Nem meglepő módon Lucas ebben az évadban is életveszélybe kerül, és ekkor "találkozik" Keith szellemével, aki megsúgja neki, hogy talán mégsem Jimmy Edwards lőtte le őt. Nagyon sok rész telik el, mire Lucas összerakja a darabkákat és rájön, hogy ki a gyilkos. Mivel senki nem hisz neki, ezért megpróbálja saját kezébe venni a dolgot és fegyvert fog a tettesre, ám ezzel valaki mást sodor veszélybe...

Nathan Scott (James Lafferty)

A fiú szereplők közül továbbra is a kedvencem, és nemcsak a külsőségek miatt :P Egyszerűen imádnivaló, hogy mennyire szereti Haileyt és mennyi mindent megtenne érte, főleg most, hogy kiderül Hailey terhes. Nos igen, Hailey a másik kismama az évadban. Nate először elég rosszul reagál a hírre, mivel úgy véli, hogy ez még túl korai. Szeretne a Duke-ra menni, és kosarazni, hiszen gyerekkora óta erre vágyik. Ám végül felülkerekedik rajta a Hailey iránt érzett szerelme és mindenben támogatja őt. Túlságosan is megpróbálja egyedül irányítani a dolgot és amikor anyagi problémáik lesznek, akkor két uzsorástól vesz fel kölcsönt(?). Nos ez a lehető legrosszabb megoldás, mert amikor Nate nem tudja megadni a kölcsönt, akkor a két fickó megfenyegeti, majd arra kérik, hogy adja el a Ravens következő meccsét. Nem kell veszteni, csupán nem szabad 10 pontnál többel nyerni. Ez még olyasmi, amibe Nathan kénytelen kelletlen, de belemegy. De amikor a Ravens bejut a döntőbe, akkor azt kérik a rosszfiúk, hogy Nathan veszítse el a bajnokságot, és erre már képtelen. Ám ez újabb bonyodalmakat szül és Nathan mindent elveszíthet...

Peyton Sawyer (Hilarie Burton)

Na én még mindig nem tudtam megkedvelni Peytont, sőt igazából egyre jobban idegesít. Még sajnálni se igazán tudtam, amikor kiderült, hogy igazam van és a furcsa tekintetű szőke srác, aki Peyton tesójának adta ki magát, valójában egy pszichopata és többször is a lány életére tör. Szokás szerint Lucas menti meg, és úgy fest, hogy a két szőke végre egymásra talál. Feltűnik Peyton igazi testvére is, és a lány nagyon nehezen, és rnegeteg vita, összetűzés után, de végre kibékül Brooke-al.

Brooke Davis (Sophia Bush)

Brooke kezd túl lenni Lucason, bár elég sajátos terápiába fog. Rachel-el egyre szorosabb a barátsága, ám a zűrös lány egyre több hülyeségre ráveszi Brooke-ot, pl. internetes társkeresés, matekvizsga eredmények ellopása stb. Brooke két pasival kerül ebben az évadban komolyabb kapcsolatba, de az egyiknek gyorsan vége lesz. A másik kaland egy új fiú, Chase Adams (Stephen Coletti), akivel kisebb nagyobb zökkenők után, végre sínre kerülnek. Brooke karrierje is egyre fényesebben ragyog, a ruhái iránti óriási divatcégek érdeklődnek, így a lány nem engedheti meg magának, hogy megbukjon az érettségin, ezért hagyja magát rábeszélni Rachel őrült ötletére, ami miatt majdnem kicsapják. Brooke múltja továbbra sem makulátlan, minek következtében több szereplőt is magára haragít pl. Chaset, Haileyt és Peytont is.

Hailey James Scott (Bethany Joy Galeotti)

Hova tűnt már az egykor híres zenésznek készülő Hailey!? A kis kitérő után visszatérő lány beleveti magát a munkába, a tanulásba és persze a házas életbe. Sőt! Hailey James Scott gyermeket vár. Ennek NAthan először nem igazán örül, mert mi lesz így a kosaras karrierrel, de kis idő múlva teljes mellszélességgel kiáll Hailey mellett. De ez így is van jól, hiszen még így is nagyon nehéz helyzetben vannak, a számlák csak gyűlnek és gyűlnek Dan pedig nem akar segíteni, így Nathan-nek kétes alakoktól kell kölcsönt felvennie, ami majdnem Hailey életébe kerül...

Karen Roe (Moira Kelly)

Karen elveszíti a szerelmet, de Keith hagy hátra magából valamit... Karen ugyanis kisbabát vár, a terhesség alatt mindenben Dan segíti és már már közelebbi kapcsolatba kerülnek, ám ekkor döbben rá Lucas a lövöldözés pontos körülményeire. Lucas elhatározza, hogy megvédi anyját Dan Scott-tól, de pont ezzel sodorja életveszélybe.

Dan Scott (Paul Johannson)

Már azt is hihetnénk, hogy a rosszfiú jó útra tér, hiszen Karen iránt mutatott érzelmei teljesen igazinak tűnnek. Vélhetően azok is, de azért Dan Scott mindig megmarad undok, gonosz, gazdag (folytassam még?) üzlet(?)embernek, így nem is csodálkozunk, amikor nem ad pénzt Nathannek, vagy arra biztatja, hogy az apaság helyett válassza a Duke-ot. Deb-el is elég viharos a viszonya, és amikor kiderül, hogy a lövöldözésnek szemanúja is volt, akkor megint saját kezébe veszi a dolgokat. De az évad végén végre helyes döntést hoz.

Deb Scott (Barbara Allyn Woods)

Deb mostanra teljesen lecsúszik, alkohol és drog problémái kínosabbnál kínosabb helyzetbe sodorják. Mostanra megromlik a viszonya mindenkivel, még Karennel és Nathan-el is. Többször megpróbálják elvonóra küldeni, de Deb ellenáll, mindaddig, míg öngyilkosságba nem sodorják őt a gyógyszerek.

Whitey Durham (Barry Corbin)

Durham edző utolsó mérkőzései elé néz, és nagyon úgy fest, hogy a Ravens bajnoki címével zárja le a pályafutását. De mit tehet egy edző, ha kiderül, hogy az egyik játékosa megvesztegethető és akár egy meccset is képes eladni?!

Skills (Antwon Tanner)

Lucas betegsége miatt nem játszhat, így maga helyett beajánlja régi jó barátját, Skillst, aki mostanra a csapat oszlopos tagja. Sőt abszolút tagja lett a felsőbb köröknek, még barátnőt is a menők közül választhatott magának. De vajon milyen jövő vár Skillsre? Ugyanis, ha nem kap ösztöndíjat, akkor csak a kétkezi munka marad neki...

Marvin "Mouth" McFAdden (Lee Norris)

Egyik legjobb szereplő az egész sorozatban. Bár ebben az évadban (néhány rész erejéig) rosszfiú lesz, mert megunja, hogy mindenki csak barátnak tekinti. Pedig ebben az évadban akadnak nők körülötte, nem is kevés. Ott van pl. Gigi, aki még csak másodikos, de odáig van a fiúért, majd egy "Tiszta tinit" is bepiszkol :P a mi Mouth-unk.

Rachel Gatina (Danneel Ackles)

Olyan vegyes vagyok Rachel-el, néha undoknak tartom, néha sajnálom, néha jól felpofoznám. Elképesztően összetett lélek, és sejtjük, hogy sok rossz dolog történt vele a múltjában. Rachel nagyon megkedveli Brooke-ot mégis sokszor keresztbe tesz neki, hol szándékosan, hol véletlenül. Az évad végén búcsút mondunk a bajkeverő lánynak, de addig még elég sok bajt okoz.

Chase Adams (Stephen Coletti)

Az új fiú, aki Tiszta tiniként érkezik a suliba, és így ismeri meg Brooke Davist, akit rögtön megkedvel és ez kölcsönös is. A fiút nagyon megbántotta a régi barátnője, így Brooke-ot is arra kéri, hogy sose hazudjon neki. NA ő persze nem tudja ezt betartani :P

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr864371398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása