Trónok harca - 201 - The North Remembers
2012. április 10. írta: enbee

Trónok harca - 201 - The North Remembers

Ahogyan azt RedBandita decemberben beharangozta, április elsején megkezdődött a Trónok harcának második évada. A sorozatot természetesen a magyar HBO is adja, elvileg kódolatlanul, az eredeti sugárzás másnapján. Aki szívesen olvasna egy kis emlékeztetőt az első évadról, az kattintson (ide, vagy) a poszt végén található trónok_harca címkére.

Az új évadokat beharangozó kis videók mellett a plakátokat szoktuk várni a legjobban, ezt az igényünket az HBO bőven ki is elégítette. Rengeteg jelmondatos és karakterplakát jelent meg, ezek közül néhányat szeretnék nektek is megmutatni. (A fent látható banner is egy plakát alapján készült, aminek a rövid kis mondanivalója igencsak árulkodó: Öt király. Egy trón.)

Egy vörös üstökös jelent meg az égen. Ahogyan az a jelekkel lenni szokott, mindenki másképpen értelmezi azt, amit lát: a jelenség egyesek szerint a Lannisterek, mások szerint Starkék győzelmét vetíti előre, de vannak, akik szerint a rengeteg kiontott vér miatt vörös a csóva, vagy pedig nem másra, mint a sárkányra utal a szín. Nagyjából maradhatunk annyiban, hogy mindenki azt olvas ki belőle, amit szeretne.

Annyit vehetünk ténynek, hogy Stannis (Stephen Dillane) is hivatalosan bejelentkezik a trónra, méghozzá eléggé gusztustalan módon: levelet ír minden nemesnek arról, hogy a trónt bitorló Joffrey nem a király fia, hanem a Lannisterek vérfertőző viszonyának gyümölcse, ezért törvényes utód híján a vastrón neki, Robert Baratheon öccsének jár. Persze nem ő az egyetlen, aki királynak vallja magát, nagyjából minden területre akad valaki koronával a fején. Ilyen Robb Stark is, aki három csatát már megnyert Lannisterék ellen, és Jaime is a fogságában van, de ettől még Királyvárban lévő húgait nem tudja haza vinni Deresbe.

Sansa egyébként viszonylag jól van, mindenre rábólint, amit Joffrey mond, és meghúzza magát, hogy életben maradjon, Arya viszont eltűnt. Cersei persze mindent megtesz, hogy a lány nyomára bukkanjon, és így egy helyett két kártya legyen a kezében Robb ellen, de nem vennék rá mérget, hogy a király anyjának terve működni fog, mert pici Aryának segítsége is van, mégpedig nem is akárki, hanem Gendry (Joe Dempsie). Az a kovácsinas, aki miatt elszabadult a pokol, aki Robert Baratheon vér szerinti fia, és akit legalább annyian akarnak holttan látni, ahányan királynak gondolják magukat.

Daenerys egyelőre csak a sivatagban kóborol pár hűséges emberével, no meg persze a sárkánnyal, és keresi a kiutat, de nem túl kecsegtető a helyzet. Egyelőre. Jon pedig a Falon túl menetel a hollókkal, és éppen egy fura faluban táboroznak, ahol egyetlen férfi van, a vezető, egy bizonyos Craster (Robert Pugh), akinek szokása, hogy a saját lányait mind feleségül veszi. Hogy a fiúkkal mi történik, azt talán jobb is, ha nem tudjuk... Minden esetre Craster szerint a környező táborok azért üresek, mert mindenki északra ment, hogy csatlakozzon Mance Rayderhez, aki egykoron holló volt, de elárulta testvéreit, és most ő a Falon Túli Király. Még egy király... Szóval nagyon úgy tűnik, hogy Mance minden eddiginél ismertnél nagyobb sereget toboroz, hogy harcba induljon. És hogy kik ellen? Hát a legészakabbra fekvő területek számára csak egy irány létezik: a dél.

Mance Rayder tűnik nagyobb problémának, de Stannis tűnik az égetőbbnek. A pasas nem túl okos, viszont gőgös és kompromisszumra képtelen. Hiába van mellette a nála bölcsebb és megfontoltabb Ser Davos (Liam Cunningham), a király csak és kizárólag (a boszorkány?) Melisandrére (Carice van Houten) hallgat. Egyik Baratheont egy másik Baratheon segítségével elintézni - ez Robb célja. Ezért küldi anyját Viharföldre, hogy tárgyaljon Renly-vel, aki egykor Ned Stark ellen harcolt. Ja, és nem mellesleg ő is királynak hívatja magát.

Megvan akkor az öt királyunk? Robb Stark, Joffrey, Stannis és Renly Baratheon, valamint a sárkány, Daenerys Targaryen. Ők öten, egymás ellen, a vastrónért. Én legalábbis erre számítok a Trónok harca második évadában.

A következő rész tartalmából:

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr374373998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása