Personal Preference [2010]
2012. március 20. írta: enbee

Personal Preference [2010]

Nem tudom, emlékeztek-e még rá, de egyszer már megpróbáltam összefoglalni (nagyon lesarkítva), hogy a koreai romkomok hogyan épülnek fel. Na a most terítékre kerülő Personal Preference is ebbe a kategóriába esik, szóval ha gondoljátok, akkor fakultatív jelleggel itt fel tudjátok frissíteni a korábban megbeszélteket. Aki már ismeri a "szabályokat", vagy nem kíváncsi rá, az a tovább gombra kattintva megismerkedhet ennek a sorozatnak a szereplőivel, és az első pár rész tartalmával, csak úgy kedvcsináló gyanánt.

Először nézzük meg, kik is a legfőbb szereplők.

Park Gae In (Son Ye Jin)

Gae In többnyire az a tipikus kedves, szende, naív fiatal lány, akit az ázsiai sorozatokból többnyire megszokhattunk. Többnyire, de nem teljesen. Gae In ugyanis egy kicsit tomboy: nem szeret sminkelni, a frizurája elég ritkán foglalkoztatja, és hogy szoknyában meg magassarkúban lehessen látni, ahhoz komolyabb alkalom kell. Az apja híres építész(Kang Shin Il), aki most éppen angliában dolgozik vendégprofesszorként, így az általa tervezett és épített sanggojae-t a lánya egyedül lakja, és tartja fent. Vagyis hát nem teljesen egyedül, mert ott lakik Gae In egyik barátnője, In Hee is, legalábbis a történet legelején, kábé 10 percig. Anyu egyébként nincs a képben, mert valamikor régen meghalt, ami - nem elfelejteni - elég fontos szál lesz még később. Az alma nem esett túl messze a fájától: igaz, hogy Gae In nem építész lett, mint az apukája, de fából készített bútorokat tervez és épít.

Jeon Jin Ho (Lee Min Ho)

Jin Ho a lányos anyukák álma. Jó családból származik, udvarias, tisztelettudó, jóképű, ráadásul saját építész cége van! Ez a felszín. Mert a teljes képhez hozzá tartozik az is, hogy Jin Ho kiskorában a családja elég nagy válságon ment keresztül, és az "udvarias, tisztelettudó, jóképű" pasas nagyon is tudatában van a kvalitásának, és ettől kicsit nagyképűen viselkedik. A munkáján kívül más nem nagyon izgatja, elég hideg és távolság tartó, ráadásul ő anyuci egyetlen szeme fénye. Egyelőre otthon lakik, de lassan érlelődik benne az elköltözés gondolata, nem csak anyu, hanem Hye Min (Choi Eun Seo) miatt is, aki elvileg ilyen gyerekkori ismerős féle, gyakorlatilag Jin Ho önjelölt jövendőbelije. 

Han Chang Ryul (Kim Ji Suk)

Akármennyire is meglepő, Chang Ryul Gae In pasija. Egy igazi playboy, aki egy hónapnál tovább senki mellett nem marad meg, de Gae In úgy gondolja, hogy mellette végre megnyugszik egy kicsit Chang Ryul. Nagyobbat persze nem is tévedhetne, de erről majd még később. Egyébként CR is építész, ráadásul ő Jin Ho nagy riválisa. A múltban is keresztezték már az útjaik egymást: a fiúkák apukái "barátok" (értsd: CR maffiózó apja (Ahn Suk Hwan) kigolyózta JH-ét) voltak. 

Kim In Hee (Wang Ji Hye)

Gae Innek két barátnője van: Young Sun (Jo Eun Ji) és In Hee. Young Sun már házas, és van egy kisfia is, In Hee viszont szintúgy hajadon, és apja távollétében Gae In lakótársa. Róla egyelőre túl sokat nem tudunk, csak hogy éppen férjhez menni készül egy olyan pasihoz, akivel mindössze egy hónapja találkozgat. In Hee egyébként a végzet asszonya, aki képes bármelyik pasit meghódítani, nem csak azért, mert szép és divatos, hanem tanult és tud viselkedni is. Így bele gondolva kicsit olyan ő, mint Jin Ho, csak női kiadásban. Persze szerencsére csak első blikkre.

Na kezdjük. Gae In és Jin Ho elég fura körülmények között találkoznak. Mindketten éppen a dolgukra sietnének, és éppen ugyan arra a taxira csapnak le. Vitatkozás közben persze valaki más lenyúlja az autót, így Gae In és Jin Ho kénytelen busszal menni, amin meg elég sokan vannak, és az úton állni kell. Az első megüresedő ülésre Jin Ho, kezében egy épület makettjével gyorsan le is ül, Gae In meg a nagy udvariasság miatt vágja a pofákat. Egy nagyot fékez a busz, és Jin Ho, hogy védje a makettet, a kezével védi azt - gyakorlatilag megmarkolja Gae In fenekét! A lány felkapja a vizet, rendőrséggel fenyegetőzik, de Jin Honak jó a dumálókája, és Gae In ellen fordítja a szituációt. Szegény csaj elég frusztrált ettől, és sajátos módon áll bosszút: ő is megtapogatja Jin Ho hátsó felét! A fickó persze leejti ettől a makettet, ami annak rendje és módja szerint össze is törik. Gae In kereket old.

Hamarosan azonban újra össze futnak, mert Jin Ho prezentációja ugyan abban az épületben van, ahol azt a vásárt rendezik, amin Gae In  is kiállít. Jin Ho és kollégája/barátja Sang Joon (Jung Sung Hwa) leszólják a lány bútorait, amin Gae In felhúzza magát, ezért amikor Chang Ryul meglátogatja őt, elég paprikás hangulatban van. Egyből jobb kedvre derül azonban, amikor a barátja félre hívja beszélgetni, elkezd matatni a belső zsebében, majd letérdel elé... és felbukkan Jin Ho. A két férfi összekap, mert mint kiderül, Chang Ryul nyerte meg azt a projektet, amire Jin Ho is pályázott. A hangulatnak persze annyi, de Gae In biztos benne, hogy Chang Ryul meg akarja kérni a kezét.

Este otthon a lányokkal is erről beszél, amikor a férfi felhívja, és arra kéri, menjen ki hozzá beszélgetni. Gae In elviharzik, In Hee és Young Sun pedig a sanggojae-ben várja a híreket. Nem sokáig, mert anyucinak haza kell mennie a gyereket az ágyba dugnia, In Hee pedig másnap megy férjhez, és még elintéznivalója van. Nem is baj, hogy a lányok nem várják meg Gae Int, mert a beszélgetés Chang Ryullal nem éppen úgy alakul, ahogyan arra Gae In számított. Jó, hát mondjuk végre ki: Chang Ryul szakít a lánnyal! Amilyen kis görény, az okot "elfelejti" közölni... Így aztán Gae In megjelenik In Hee esküvőjén, hogy azt lássa, amint a barátnője Chang Ryullal, a vőlegénnyel bevonul az anyakönyvvezető elé.

In Hee és a lányok barátsága gyorsan ellenségeskedésbe torkollik, és az esküvő is meghiúsul. Talán jobb lett volna, ha összeházasodnak, két ilyen ember megérdemelte volna egymást... Na mindegy, ugorjunk. Azt hinnénk, hogy ezzel Gae In leért a lejtő aljára, de nem. Az egyetlen bútor megrendelését visszamondják, és uzsorások kopogtatnak nála, mert a barátja/munkatársa (Won Ho - Bong Tae Kyu) nagyobb összeget vett fel a ház terhére, és most nem tudja visszafizetni. Gae In már arra gondol, hogy In Hee szobáját kiadja bérbe, hogy onnan legyen bevétele - ekkor botlik bele újra Jin Hoba.

Miután Jin Ho elbukta a legutolsó projektet Chang Ryullal szemben, valami munkát muszáj találnia, vagy csődbe megy. Volna ugyan egy mód a megmenekülésre, de eddig az ötletet elvetették, mert hatalmas lenne a munka, amit ők talán nem is tudnának kivitelezni. Most viszont nincs más választás, bele kell vágniuk ebbe a galéria projektbe. Hogy biztosra menjenek, Tae Hoon (Im Seul Ong) tippjének nyomán indulnak el. A fiú szerint az építtető nagy tisztelője volt Park Chul Hannak, és külön imádta a sanggojae-t, amit magának épített. Fel is kérte anno valami nagy munkára, de a férfi vissza utasította. Talán ha Jin Ho a sanggojae alapján készítené el a terveit, akkor nyerhetne. Ehhez azonban látnia kellene AZT a házat, ami picit túl nagy kihívásnak tűnik, lévén idegenek nem tehetik be oda a lábukat.

Először Sang Joong megy el a házhoz, és legnagyobb meglepetésére kit talál ott? Igen, Gae Int. A sanggojae-be ugyan nem jut be a pasi, de Gae Innek nagyon megörül, mert úgy gondolja, hogy ha bevetik Jin Ho-t, akkor nyert ügyük lesz. Igaz, nem úgy, ahogyan arra számított, de mégis igaza lett Sang Joongnak, mert amikor Jin Ho felbukkan, és meghallja, hogy Gae In bérlőt keres, akkor annyira kézenfekvő a megoldás, hogy Jin Ho egyből rá is ugrik. Gae In először nem akar bele menni a dologba, de Soung Sun meggyőzi, hogy egy lánnyal kevés jobb dolog történhet, mint egy meleg lakótárs. Mert hát igen, a sok félreérthető helyzetnek köszönhetően a lányokban az a tévhit alakult ki, hogy Jin Ho a férfiakat szereti. Ez a kis malőr pedig hozzá segíti Jin Hot ahhoz, hogy ne csak körbe nézzen, de be is költözzön a sangojjae-be.

Na hát finom kis bonyodalmak lesznek itt:

  • Jin Ho ugye együtt él a nagy riválisának, Chang Ryulnak az exével;
  • Ez az ex elvileg a legjobb barátnője volt Chang Ryul majdnem-nejének;
  • Jin Honak van egy önjelölt menyasszonya, Hye Min, aki egyelőre semmit sem sejt Gae In létezéséről;
  • Young Sun és Gae in azt hiszik, hogy Jin Ho és Sang Joong egy pár;
  • Gae In apukája három hónappal korábban fog érkezni a vártnál, és a jelzálogról semmit sem tud;
  • Jin Ho és Chang Ryul múltja még sok-sok titkot rejthet;


Az első két rész alapján azt hiszem még csak ennyi kérdésünk lehet, de őszintén szólva nem vagyok benne biztos, mert egyszer már végig néztem ezt a sorozatot, most csak újranézés van. De. Éppen ezért megnyugtathatok mindenkit, hogy tényleg érdemes megnézni a Personal Preference-t. Oké, hát nekünk kicsit fura lehet a koreaiak életmódja, vagy legalábbis az, ahogyan azt a tévében megjelenítik, de nekem pont azért tetszenek, mert annyira más, mint az, amihez hozzászoktunk. A sorozat magyar feliratait keressétek a d-addicts fórumában.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr544326507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása