Hogyan ötvözhető a régi az újjal?
2012. március 07. írta: redbandita

Hogyan ötvözhető a régi az újjal?

A Burn Studios és a német Gomma Records együttműködésével idén látott napvilágot a Casablanca Reworks elnevezésű remix EP, melynek érdekessége, hogy a legendás Casablanca Records katalógusának darabjait értelmezték újra a kiadó művészei.

 

Casablanca Reworks Remix Contest from Burn on Vimeo.

A kiadónál korábban olyan sztárok adtak ki lemezt, mint a Kiss, a Village People, vagy Donna Summers. A Casablanca Reworks EP-t név szerint Telonius, Munk, Moullinex, és a The Phenomenal Handclap Band készítette, akik ötvözték a 70-es évek diszkóját a mai elektronikus zenei hangzásokkal. A remixek további különlegessége, hogy elkészítésükben énekhangjával közreműködött a Peaches énekesnője is.

Casablanca Reworks - Peaches Interview from Burn on Vimeo.

A Casablanca Rewoks EP- n szereplő trackek:

  • Donna Summer’s “Our Love” –jának új verziója Telonius-tól (közreműködik: Harold Faltermeyer)
  • egy 90-es éveket megidéző pop-verzió Stephanie Mills "You Can't Run From My Love" című slágeréből, Munk átértelmezésében
  • A Flashdance című film Maniac Moullinex átdolgozása
  • egy Skatt Bros’ “Walk The Night” – cover a The Phenomenal Handclap Band -től

500 ingyenes letöltés elérhető itt.

Matthias Modica azaz Munk arról, hogyan tették fogyaszthatóbbá a régi slágert:

Casablanca Reworks - Producer Portrait Munk from Burn on Vimeo.

 

A Burn studios emellett remixversenyt is hirdet: A vállalkozó kedvű producerek elkészíthetik saját verziójukat The Phenomenal Handclap Band "Walk the Night"- című trackjéhez. A nyertesnek remix hivatalos megjelenést kap a Gomma Records-nál (határidő: Március 5, ám elképzelhető, hogy ezt meghosszabbítják a szervezők!) A győztes jutalma egy a kiadó által megjelentett lemez! A részleteket tekintsd meg itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr744294309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása