Csontdaráló - The Longest Yard [2005]
2012. február 05. írta: redbandita

Csontdaráló - The Longest Yard [2005]

Én is szeretnék hozzájárulni Enbee amerikai focis hétvégéjéhez, nem túl sok ilyen témájú filmet láttam, de a Csontdarálót nagyon szeretem, így gondoltam, erről írnék Nektek. A film főszereplője Adam Sandler, de most nem a megszokott kicsit gusztustalan humorával tündököl, most egy kicsit más oldalát mutatja be.

Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott

A lecsúszott egykori futball sztár, Paul Crewe éppen egy bulira készülődik, amit a barátnője (Courtney Cox) szervezett. A maga sajátos módján teszi mindezt, miközben a vendégek már megérkeztek, ő chips-el, sörrel az ágyban meccset néz. A kicsit(?) hárpia barátnő patáliázni kezd, Paul ezt megunva fogja a nő kocsikulcsait és lelép. Neki már tökmindegy alapon hajt (ittasan) amikor a rendőrök megállítják. Részeg ember, őszinte, így a mi Paul-unk elkezdi a törpenövésű, nagy fülű rendőrt szekálni, majd elhajt.

A dolgok elfajulnak, Paul totálkárossá teszi a "lopott" kocsit, és több rendőr is megsérül, így több év börtön vár rá...

A texasi börtönigazgató (James Cromwell) kérésére, hozzájuk szállítják az elítéltet, nyilván okkal teszi mindezt. az igazgatónak ugyanis van egy futball csapata, és Paul segítségével szeretné őket háááát feltuningolni. Az egyik fegyőr fenyegetése miatt, Paul először nem akarja elvállalni a dolgot. Az őr egyébként a Szökésből jól ismert William Fichtner, aki ott éppen FBI ügynököt alakított, mellesleg az én kedvenc szereplőm is volt :)

Crewe végül azt a tanácsot adja az igazgatónak, hogy először egy kisebb csapattal mérkőztesse meg a fegyőröket. Állítása szerint a profi ligában is ezt teszik. Az igazgató emiatt azt a feladatot adja a rabok között népszerűtlen srácnak, hogy toborozzon és eddzen egy csapatot.

Így tehát Paul egy kis segítséggel, a nagydumás Intézővel (Chris Rock) kezd a csapat toborzásába.Ami higgyétek el, hogy nagyon nem könnyű, mert senki nem volt tagja korábban semmilyen csapatnak, sőt talán életükben nem is játszottak még.A szedett-vedett tagok mellé nem árt néhány nagyágyú sem, így az a terv, hogy a "rosszfiúk" közül is toborozzanak. Mert, hogy ebben a börtönben "osztályozva" vannak a rabok. Egy és öt csillag között, attól függően, hogy mennyire veszélyesek.

Szóval miután nagyjából összeáll a csapat, megkezdődnek az edzések. Szerencsére az egykori sztárjátékos, is éppen itt tölti a büntetését, így tapasztalt edző (Burt Reynolds) kezdi felkészíteni a csapatot. Egyre közeledik a nagy meccs, ám egy szörnyű dolog történik, nem sokkal a mérkőzés előtt.

A Csontdarálók több nehézséget legyőzve végül pályára lépnek, és felveszik a harcot a nem túl szabályosan játszó fegyőrökkel. Az igazgató utolsó elkeseredésében egy tisztességtelen ajánlattal küldi kispadra Pault. Ekkor már szinte biztosnak tűnik a meccs kimenetele...

A Csontdaráló egy nagyon jó film, amit nemcsak fiúknak, férfiaknak ajánlók. A filmet átitató humor miatt biztos, hogy nők is szeretni fogják. Az Adam Sandler rajongóknak, pedig kötelező darab...

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr474068534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

károgó varjú 2012.02.06. 15:41:48

valójában azért irtál pont erről mert csak ez jutott ugye?
ez a film egy bárgyu fos. 1szer meg lehet nézni, bár inkább csak összehasonlitásként,
hogy na tessék az eredeti mennyivel kurvára sokkal jobb. hm na ja vinnie jones az nem adam sandler.
süti beállítások módosítása