Hell on Wheels - 109 - Timshel
2012. január 12. írta: enbee

Hell on Wheels - 109 - Timshel

Szeretném egy videóval indítani a posztot, de azt a törés elé nem igazán tenném ki, szóval gyorsan kattintsatok a tovább gombra, és nézzétek meg, hogyan is fejeződött be a legutóbb elkezdődött összecsapás.

hell_on_wheels.jpg

Na hát a csata után a katonák egyből tovább is állnak, hogy a nőket és a gyerekeket is levadásszák, de Joseph, Elam és Bohannan nem csatlakoznak a mókához. Joseph az apja segítségével a folyóparton eltemeti a bátyját, Elam pedig begyűjti a skalpokat, hogy az értük járó pénzzel huzamosabb időre "kibérelje" magának Evát.

Durantnak nem áll valami jól a szénája. Az egyik híd az eső miatt megrongálódott, és Robert volt az egyetlen földmérő, aki képes lett volna ezt a helyzetet megoldani. Csak hogy itt van nekünk az özvegye, aki szintén ért a műszerekhez, úgyhogy elvállalja az újra tervezést azzal a feltétellel, ha Robert eredeti terveinek megfelelően, egy kisebb kitérővel építik meg a vonalat. Durant belemegy, és Lily elkezd dolgozni.

Bohannan fura felkérést ad. Hell on Wheels vállalkozói összedobták a pénzüket, és az összejött 100 dolláron Sean közvetítésével Cullent akarják felbérelni, hogy nyírja ki a Svédet. Bohannan persze nem vállalja el a megbízatást, de használható tippet ad az ír fiúnak: buktassa le a Svédet Durantnek, és a főnök maga fogja elkergetni a norvégot - ingyen. Furcsa mód egyébként nem csak Bohannan kap bérgyilkos megbízást az indiános ügy után, hanem Elam is. Őt Durant szeretné megnyerni magának, bár Doc-nak egyelőre konkrét célpontja nincsen.

Míg Bohannan és Elam a csata után zökkenőmentesen folytatják az életüket, addig Joseph-nek elég komoly érzelmi dolgokkal kell megbirkóznia. Egyrészt az a kis folyóparti beszélgetés viselte meg az apjával, aztán meg a városba visszaérvén Ruth-szal is szembe kell néznie. Őt, mármint Joseph-et keresi Griggs is a tiszteletes sátrában. Eléggé fel van paprikázva a katona ahhoz, hogy nyíltan az ott lévő Cole szemébe mondja, hogy mit akar. Csak hát rossz pillanatában (napján, hetén, hónapjában?) kapta el az öreget, mert az levágja a fejét! Na ezek után ki mire számít az évadzárótól?

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr493541406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása