Hell on Wheels - 106 - Pride, Pomp and Circumstance
2011. december 13. írta: enbee

Hell on Wheels - 106 - Pride, Pomp and Circumstance

Ha tényleg tíz részes a sorozat, akkor a Pride, Pomp and Circumstance című résszel átlépünk a második félidőbe. Aztán majd meglátjuk, lesz-e folytatás? De találgatás és pletykák helyett egyelőre nézzük meg, mi történt a hatodik részben.

hell_on_wheels.jpg

Az Illinois-i szenátor, Jordan Crane (James D. Hopkin ) megérkezett Hell on Wheelsbe, hogy tárgyaljon az indiánokkal. Persze más célja is van: megszorongatni picikét Durant-ot. A spiclijének (aki egyébként a Svéd) hála megtudta Crane, hogy Durant sikkasztott a Union Pacific pénzéből a spekulációs üzleteihez, és a szenátor most azzal fenyegeti Doc-ot, hogy ráküldi a nyomozókat. Az öregnek az az egyetlen esélye, hogy elkerülje a börtönt, ha eljuttatja a vasutat a Sziklás-hegységig, és azon keresztül egészen a nyugati partig. Ehhez kellenének neki Robert tervei, amit ugye Lily eldugott.

Az indiánokkal való tárgyalás egyébként nem ment túl jól. Durant segítség helyett inkább csak provokálja a "vendégeket", és Crane sem éppen nyitott a tárgyalásokra. Oké, a másik fél képviselői sem a kompromisszum készségükkel hívják fel magukra a figyelmet, de hát lehet őket hibáztatni? A tárgyalást egy versennyel zárják le a felek, amit az indiánok elveszítenek, és ezzel mintha meg is lenne oldva a probléma - mármint Durant-ék szerint.

Bohannan megígérte a tiszteletesnek, hogy kordában tartja az embereit, és nem hagyja, hogy azok az indiánokra támadjanak. Ez az egyetlen oka, hogy a vendégek épségben távozhattak. Az egyik csoportvezető ugyan le akarta mészárolni a sájeneket, de ezért cserébe elveszítette a munkáját. Fel is húzta magát ezen rendesen, és jobb célpont nem lévén Elamon és Eván vezette le a feszültségét. Azt egyelőre nem tudni, hogy mi lett a gerlepárral, mert nagyszerű időzítéssel úgy lett vége a résznek, hogy Evát leütötték, Elamot pedig elhurcolták. Ennyit a cliffhangerekről.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr413458573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása