Hell on Wheels - 105 - Bread and Circuses
2011. december 07. írta: enbee

Hell on Wheels - 105 - Bread and Circuses

Jelentem: végre megjelentek az indiánok! Na nem úgy, mint szegény Robert Bell idejében, de azért alakul a dolog. Ettől függetlenül a Hell on Wheels ötödik része a csalódások epizódja volt.

Kezdjük azzal, hogy megjelent Cole tiszteletes (Tom Noonan) lánya! A férfi nem éppen a boldogság mintaképe, amikor meglátja Ruth-t (Kasha Kropinski), viszont Joseph-nek megakad rajta a szeme. Bár lehet ezt csak én beszélem be magamnak. Minden esetre a lány magára marad a táborban, mert a tiszteletes és Joseph az indiánokhoz lovagolnak, hogy tárgyaljanak velük. Katonák érkeztek ugyanis Hell on Wheels-be, de az előörsöt valószínűleg egy nagyobb csapat fogja követni, hogy kisöpörjék az indiánokat a földjeikről. A tiszteletes arra próbálja rábeszélni Many Horses főnököt (Wes Studi), hogy menjenek vissza velük a városba, és kössenek békét, mert csak így előzhetik meg a vérontást. Many Horses bele megy, de csak azzal a feltétellel, ha a fia kéri meg rá. Aki pedig nem más, mint Joseph.

Hell on Wheelsben minden a pénz körül forog ebben a részben. Egyrészt ott vannak az írek, Sean és Mickey, akik nem tudják a Svédnek fizetni a "lakbért". Aztán minden pénzügyi nehézség forrása, a nagyfőnök Duc Durant, akinek meg a bank nem hajlandó többet kölcsönözni, így az öreg nem tud fizetni a munkásoknak. Ennek köszönhetően Elam és Bohannan össze is verekednek, aminek Durant és Lily is szemtanúi. Ravasz róka ez a Durant, mert a helyett, hogy büntetést szabna ki a rosszalkodókra, inkább szabályos kereteket biztosít a folytatásnak. Tehát: este a kocsmában box mérkőzést rendeznek Elam és Bohannan között. Cirkuszt és kenyeret a népnek!

Evának gyorsan vág az esze, szóval fel hívja Elam figyelmét, hogy ő ebből a helyzetből nem kerülhet ki győztesen - értsd élve. Ha megnyeri az összecsapást, azért a fehérek megölik. Ha pedig elveszíti, akkor a fehérek azért ölik meg, mert azt hitte, hogy nyerhet. Ez talán kicsit fejbe is vágta Elamot, mármint képletesen, mert a meccs elején a védekezésen kívül semmit sem csinál, de "hála" az egyik munkás buzdító beszédének, Elam elég komolyan belelendül. Ahhoz azonban, hogy nyerjen, talán még ez sem elég. Itt jön a képbe Sean, aki csilivel megbűvölt bandázst juttat Elam sarkába. Hogy miért? Mert harminc az egyhez a fekete győzelmére fogadott!

Azzal indítottam, hogy a Bread and Circuses a csalódások része volt. Na nem a történetben csalódtam, hanem pár szereplőben. Seannal kapcsolatban ugye nem is kérdés, hogy miért. Az egy dolog, hogy Bohannan ellen fogadott, de meg is bundázta a meccset, ráadásul az egyetlen barátjának a kárára - hát nagyon nem szép dolog. És ezt az epizód végén Mickey is így gondolta, pedig ugye az ő hátra hagyott családja ugyan abban a helyzetben van, mint Seané. A másik, akiben csalódtam, az Durant. Én komolyan azt hittem, hogy érdekli őt Lily, de most nagyon úgy tűnik, hogy kicsit túl sok érzést képzeltem az öregbe, mert az üzleten kívül más egyáltalán nem izgatja. Még a semmi közepén a csinos, fiatal özvegyasszony sem. Na jó, ez azért nem teljesen igaz. Izgatja őt Lily, de csakis az apja miatt... Három a magyar igazság, szóval kell még valaki a listámra. Ez pedig legyen Lily. Az oké, hogy vizet vitt a kiütött Bohannannak, erre kábé számítottam. De hogy elárulta Durantnak, hogy nála vannak Robert tervei... Nyilván célja volt ezzel, amit az epizód végén el is árult Docnak, de akkor is! Az időzítés miatt olyan, mintha Durant nyert volna. Azt pedig nem akarjuk. Mármint én tutira nem!

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr73446971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása