Premierfilmek a 48. héten
2011. december 01. írta: redbandita

Premierfilmek a 48. héten

Nagyon izgalmas filmek jönnek a héten, hiszen mozikba kerül a Shrek filmek egyik mellékszereplőjének, Csizmás Kandúrnak első egész estés filmje, továbbá jön Johnny Depp és Richard Gere új filmje is!

  • Csizmás a Kandúr
  • Álcák csapdája
  • Rumnapló
  • Barney és a nők
  • Ölésre ítélve
  • Szent György lelövi a sárkányt

 premier48.jpg

Álcák csapdája (The Double)

Enbee már megnézte Richard Gere új filmjét, így hamarosan jelentkezik a filmről alkotott véleményével. Addig is néhány sor a tartalomból: Washingtonban meggyilkolnak egy szenátort, a nyomok pedig egy volt szovjet kémhez vezetnek, aki a Cassius kódnévre hallgat. De mindenki úgy tudja, már évek óta halott.  A gyilkos elfogása érdekében az FBI Ben Geary ügynököt (Topher Grace), a lelkes, fiatal nyomozót állítja rá az ügyre. Geary partnert is kap, az ügynökség egyik legdörzsöltebb veteránját, Paul Shepherdsont (Richard Gere), aki szinte egész pályáját hírhedt szovjet ellenfelének üldözésével töltötte.


Barney és a nők (Barney's Version)

Kanadai-olasz vígjáték, melyben Barney Panofsky, a mufurc filmproducer csapongó élete során talán több nőt fogyasztott el, mint szivart, nem mintha botrányos apjától különb nevelést kapott volna, és mire két balul elsült házassága után végre megtalálja a tökéletes nőt, már nem biztos, hogy képes mellette kitartani. Vagy meg tud változni egy káros szenvedélyekkel teli, lobbanékony és konok fickó, ha megérinti az igaz szerelem? Én már láttam, és nagyon vicces film, amiről hamarosan írok Nektek is.


Csizmás, a kandúr (Puss in Boots)

Nagyon sokszor jártam már úgy, hogy lelkesen vártam egy filmet és csalódás ért. Sajnos most is így van. Nagyon szeretem a Shrek filmeket (mint szinte minden animációs filmet), ám ez mégsem tetszett. Csizmás a kandúr sajnos kevésnek bizonyult ahhoz, hogy egyedül el tudjon vinni egy egész estés filmet. A sztori is elég bugyuta, de attól eltekintenék, ha legalább vicces lenne. A legtöbb poént már a trailer lelövi és nem is igazán van benne több. Talán jobb lett volna Szamárnak készíteni egy külön filmet... A film kritikájával hamarosan jelentkezek!

Ölésre ítélve (Essential Killing)

Miután Mohammed (Vincent Gallo) az amerikai hadsereg fogságába esik, Afganisztánból egy titkos európai fogolytáborba szállítják. Egy közlekedési baleset folytán váratlanul szabaddá válik, és menekülni kezd egy behavazott rengetegben, mely számára idegen környezet a megszokott sivatagi táj után. Nyomában egy hadsereg, amely hivatalosan nem is létezik. Mohammednek szembe kell néznie azzal, hogy az életben maradásért ölnie is kell.


Rumnapló (The Rum Diary)

A film Hunter S. Thompsonnak, a világ legnagyobb és leghíresebb oknyomozó újságírójának állít emléket. Tezsi ezt úgy, hogy a film Thomson azonos című regénye alapján készült. Én mondom fantasztikus film, nemcsak Johnny Depp elképesztő játéka miatt, hanem mert annak ellenére, hogy nem túl sok izgalmas esemény van benne, leköti a figyelmet. Két órán át követhetjük nyomon Paul Kemp kalandjait, amik hol viccesek, hol szomorúak, hol izgalmasak. Folyamatosan várjuk azt a pontot, ahol a történet értelmet nyer, egy csúcspontot, de ez nem következik be. De nem is baj, mert ettől olyan jó film. Nekem nagyon tetszett, de hamarosan írok róla cikket is.

Szent György lelövi a sárkányt (St. George Shoot The Dragon)

A történet 1912-ben kezdődik az első balkáni háborúval, a szerb-török csatával, majd két évre rá az I. világháborúval folytatódik, amikor is a szerbek megütköznek az Osztrák-Magyar Monarchia seregével, amelyben horvátok és csehek is harcolnak. A film három narratív szintet mozgósít, amelyekben a háború, a nemzetiség és egyén viszonyát tematizálja különböző perspektívákban. A történet középpontját egy szerelmi háromszög képezi, amelynek alakulását a hámorú által teremtett körülmények szabják meg. Gavrilo és Djordje együtt szolgálnak a balkáni háborúban. Gavrilo egy bombatámadás következtében elveszíti fél karját és öngyilkos akar lenni. Djordje, Gavrilo őrmestere menti meg a fiatal katonát. A háború végeztével együtt mennek haza, ahol Gavrilot szerelme, Katarina várja. A fiatal férfi nem tekinti már teljes embernek magát és elutasítja a nő szerelmét, ezzel együtt pedig önkéntelenül is Djordjénak adja át Katarinat. Djordje el is veszi feleségül a nőt lévén, hogy a családja meghalt. A két háború közt e három ember szerelme reménytelenül összekuszálódik, nyugvó pontra sohasem ér: mind Gavrilo, mind Djordje szereti a nőt, Katarina pedig mindkettőt szereti: egyiket heves szerelemmel, a másikat pedig tisztelettel és szeretettel. A két férfi rivalizálását az első háború okozta, a második pedig feloldja.


A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr823448044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása