Hell on Wheels - 104 - Jamais je ne t'oublierai
2011. november 29. írta: enbee

Hell on Wheels - 104 - Jamais je ne t'oublierai

Szegény Bohannan a Hell on Wheels előző részében már nagyon nyomon volt az ő személyes kis küldetésének bevégzésében, de a Jamais je ne t'oublierai-ban elillanni látszik a reménye. Az utolsó (?) áldozata meglóg, amitől Cullen elveszíti a fonalat, és ez az egész "városra" kihat. Nagyon nem jó értelemben.

Először is Lily. Az özvegy elrejtette Durant elől a férje térképeit, de éppen csak az utolsó pillanatban. A főnök hamar lecsapott rá érdek kedvességével, és mindent megtesz, hogy a bizalmába férkőzzön. Gyanús a dolog, hogy nem csak az iratok kellenek az öregnek, hanem a szép szőke asszony is. Ebben valószínűleg lesz konkurenciája, mert hát az egész telepen Lily az egyetlen tisztességes nő (amint arra a tetovált állú prosti, Eva fel is hívja "munkatársai" figyelmét). Ráadásul az epizód végén volt Bohannannal egy összenézésük, úgyhogy Durant felkötheti a gatyáját.

Ha már Eva szóba került. Természetesen Elam és ők összeteszik, amijük van, de csakis titokban, hogy a fehér kuncsaftok meg ne tudják a dolgot, mert az tönkretenné Evának a bizniszt. Ezt pedig ugye nem akarjuk. Viszont nagyon aranyosak ők ketten, és a lány még a tetoválásának körülményeit, jelentését is megosztja a pasival, ami elég nagy dolog

Az első évad negyedik része elég lassan haladt, de nem volt unalmas. Inkább csak olyan vihar előtti csend hangulata volt, és meglepő módon a mennydörgés még a rész végén megkezdődött. A másnapos (harmad-negyed-ötöd-sokadnapos) Bohannant álmából verte fel a robbanás, ami felemészti az újonnan érkezett lőpor állomány egy részét. A bajban azonban van valami jó is: a közösség olyan összetartást mutat, amire még a tiszteletes is büszke lehet.

Az epizód tanulsága, hogy a Lily-Cullen-Eva-Elam kvartett megindult az összekovácsolódás útján. Mondjuk azt nem tudom, hogy az alapsztorit mivel fogják feldobni a bosszú-téma kiesésével, mert a térkép körüli herce-hurca kevés lesz egymagában, és egy jó westernhez a szerelmi szál nem lesz elég. De ez majd kiderül.

A Hell on Wheels-hez nem szoktam videót tenni, de most jön a kivétel :] A vonaton, a vacsora után, Henri énekelni kezd Durantnak és Lily-nek. Az előadott dal címe À la claire fontaine, és hallhattuk már például a Színes fátyolban is, de a szerzemény története ennél sokkal régebbre nyúlik vissza. A sanzon Új-Franciaország első himnusza volt, és a francia wiki szerint több, mint 500 változata van. A ma már gyerekdalként ismert À la claire fontaine-nel a videó tanulsága szerint tavaly Rufus Wainwright Lyonban bepróbálkozott be

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr253423193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása