Programajánló- Magashegyi Underground a Müpában
2011. október 26. írta: redbandita

Programajánló- Magashegyi Underground a Müpában

Eddig nem hallott hangszerelésben, szimfonikusokkal, ütőhangszeresekkel és egy kórussal adja elő a legnagyobb slágereit a Magashegyi Underground; a népszerű alternatív csapat november 2-án a fővárosi Művészetek Palotája (Müpa) Fesztivál Színházában játszik.

A Bocskor Bíborka énekesnő által vezetett zenekar Ezer Nap című koncertjén több mint negyven zenész áll színpadra, köztük lesz a Talamba Ütőegyüttes, valamint egy harminctagú szimfonikus zenekar és egy tíztagú kórus Grünwald László, Talamba művészeti vezetője vezényletével.


"A koncert ötlete egy éve vetődött fel, amikor vonósnégyessel és fúvósokkal kísérleteztünk az Ezer erdő című lemezünket bemutató koncertre. Egyértelmű volt, mennyire izgalmas, új arcot lehet így adni dalainknak. A Művészetek Palotájában tizenöt slágerünket adjuk elő szimfonikus zenészekkel és kórussal, de lesz olyan szám, amelyet csak ütőhangszerek, és olyan is, amelyet egyetlen hárfa kísér. Vendégül látjuk Szabó T. Anna költőnőt, a Kocka rap című dalunk szerzőjét is" - mondta Bocskor Bíborka.

A Magashegyi Underground közkedvelt dalait Subicz Gábor hangszerelte át, aki korábban szintén szimfonikusokra dolgozta át a Pannonia Allstars Ska Orchestra számait, valamint egyedi zenei hangzást készített a Modern Art Orchestra, Harcsa Veronika és az Erik Sumo Band koncertjeire.

A zenekar első teljes stúdióalbuma a tavaly év végi Ezer erdő volt, ezt követte idén januárban ennek tükörlemeze, a remixeket, B-oldalakat tartalmazó Ezer város, majd áprilisban az ingyenesen letölthetővé tett EP, a Ragyogás.
A Magashegyi (jelenlegi felállás: Bocskor Bíborka - ének, Fodor Máriusz - billentyűs hangszerek, Szepesi Mátyás - gitár, Fűrész Gábor - basszusgitár, Toldi Miklós - dob; állandó közreműködő: Tariska Szabolcs - ének) első dalával, a Szeplős vállal lett igazán ismert 2007-ben, elsősorban a számhoz Gróf Balázs által készített animációs klip miatt.


 

MTI

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr203331217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása