Premierfilmek a 42. héten
2011. október 21. írta: redbandita

Premierfilmek a 42. héten

A héten is rengeteg filmből tudtok válogatni:

  • Delfines kaland
  • Kaland
  • Egy nap
  • Parajelenségek 3
  • Submarine
  • Room 304

 

Delfines Kaland (Dolphin Tale)

A film igaz történet alapján készült: Winter, a delfinborjú belegabalyodik egy mélytengeri csapdába, amit a halászok rákoknak szántak. Az életét egy partonsétáló fiú (Nathan Gamble) menti meg. Azonban az uszonyán a kiérkező orvosok sem tudnak segíteni: a közeli állatkórház medencéjében amputálni kell a végtagot.
Megmentője nem feledkezik meg róla és hamarosan kettőjük között őszinte kapcsolat alakul ki, és a fiú mindent elkövet, hogy valóra válhasson terve: meggyőz egy háborús sérülteket kezelő orvost (Morgan Freeman), készítsen műuszonyt a delfinnek, és egyre nagyobb számú segítőivel együtt visszavezeti Wintert az egészséges életbe.
Winter, a delfin, aki saját magát alakítja a moziváltozatban egész Amerikában a bátorság, az erő és remény szimbóluma lett a fogyatékkal élők és az egészségesek számára egyaránt.

Egy nap (One Day)

A Neveletlen hercegnő, Anne Hathaway ezúttal egy romantikus dráma főszereplőjeként tér vissza a vászonra. Miután együtt töltik egyetemi diplomaosztójuk napját - 1988. július 15-ét -, Emma Morley és Dexter Mayhew (Jim Sturgess) között olyan barátság szövődik, amely élethosszig tart. Emma arról álmodozik, hogy jobb hellyé alakítja a világot. Dexter arról álmodozik, hogy a világ az ő játszótere lesz.
Kapcsolatuk kulcsfontosságú pillanatait a következő két évtized július 15-ei napjainak bemutatásából ismerhetjük meg. Legyenek éppen együtt vagy külön, láthatjuk, amint elfoglalják magukat saját dolgaikkal; megismerjük baráti viszonyaikat és különböző vitáikat, reményeiket és elszalasztott lehetőségeiket. Valahol az utazás során a két embernek rá kell jönnie, hogy amit annyi ideig kerestek, és amire olyan régóta vágynak, valójában végig az orruk előtt volt.

Kaland

Egy újabb Márai Sándor darab kerül a hazai mozik vásznára. Aki nem ismerné a regényt, annak néhány gondolat a tartalomból: Dr. Kádár Péter professzor (Gerd Böckmann) minden tekintetben sikeres. Karrierje szárnyal, fiatal felesége, Anna (Marozsán Erika) pedig irigylésre méltóan gyönyörű. Tökéletes élete épp azon a napon hullik darabjaira, amikor kinevezik a legnevesebb klinika vezetőjévé. A professzor nem is sejti, hogy amíg őt ünneplik, addig hűségesnek hitt kollégája, fogadott fia Zoltán doktor (Csányi Sándor), szökésre készül Annával. Az ígéretes kaland azonban váratlan fordulatot vesz. A professzor súlyos alkut köt Zoltánnal, amely mind a három ember életét végérvényesen megváltoztatja. A magyar film olyan színészeket vonultat fel, mint Törőcsik Mari, Eperjes Károly, Nagy-Kálózy Eszter, Szilágyi Tibor, Kautzky Armand, Pogány Judit és még sokan mások...

Parajelenségek 3 (Paranormal Activity 3)

Az első két rész előzményfilmje, mely Katie és Kristi sokat emlegetett gyermekkorát dolgozza fel. Újabb paranormális jelenségeket kapott lencsevégre Henry Joost kamerája. Hideglelős horror a szomszéd házból.

Room 304

Dán filmdráma, ahol különböző sorsok keresztezik egymást, balesetek sora vagy épp csak a véletlen kapcsán. Egy koppenhágai szálloda egyik szobájából lövés hallatszik egy másikból vad nyögések. Egy stewardess kétségbeesetten keresi az intimitást, vágyik nőiességének átélésére. Egy bevándorló megszállottan bosszúra esküszik. A hotel vezetője elveszve érzi magát férje és szeretője közötti kétségbeesett küzdelmében. Egy feleséget elhagy a férje. A recepciósnak vér borítja a kezét. Emberek jönnek, ember mennek el egymás mellett, szállodai szobák titkai tárulnak fel.

Submarine

Ezt a tinikről szóló filmet Retrogirl már megnézte, így hamarosan jelentkezik a filmről szóló kritikájával. Addig is a tartalomból: Oliver Tate egy átlagos tinisrác, aki néha szerelmi és családi problémáit is megdöbbentő módon reagálja le. Ettől lesz a film egyszerre humoros és nagyon is átélhető.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr13330912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása