Dexter negyedik évad (Season 4)
2011. október 03. írta: redbandita

Dexter negyedik évad (Season 4)

Nekem ez az évad a kedvencem, legalábbis eddig. Az évad különlegessége, hogy 2009 év elején a Morgan testvérek azaz Jennifer Carpenter (Debra Morgan) és Michael C. Hall (Dexter Morgan) összeházasodtak. Az évadot 2009 szeptemberében kezdték el adni Amerikában, így ez volt az első széria amit házaspárként játszottak végig. Szerintem ez az egyik legizgalmasabb és csavarokban leggazdagabb évad, amit megkoronáz a befejező rész.

Az előző évadot annyira nem izgalmasan zárták le, Dexter (Michael C. Hall) és Rita (Julie Benz) esküvőjének képeivel zárult a történet. Ebben az évadban Dexterék már szinte egy normális kis családnak tűnnek. Dexter szeretne valamelyest (a körülményekhez képest) beilleszkedni újdonsült lakhelyéhez, mely kb. a Lila Akác közhöz hasonlítható. Mindenki kis kertes házban lakik, fehér kerítéssel, a szomszédok bájosak, összejárnak grillezni vagy a gyerekek játszani.

Dexter azonban nehezen illeszkedik újdonsült családjához, és a kisfiához, Harrisonhoz. Alig tud aludni, ami nem jön jól, ha az ember éjszakánként gyilkolni jár.Emiatt bajba is kerül, majdnem le is lebukik. Ismét.

Egy új sorozatgyilkos nyomára bukkannak Miamiban, ezért a régi jó ismerős, Frank Lundy (Keith Carradine) visszatér. Ez teljesen összezavarja Debrát (Jennifer Carpenter), ami megmérgezi Antonnal (David Ramsey) való kapcsolatát. Lundy és Debra szép lassan ismét egymás karjában kötnek ki, ami engem teljesen kiakasztott. De aztán egy lövöldözésben megsérül az egyikük, ami mindent megváltoztat. Debra eközben a családjáról és Dexter gyerekkoráról is egyre több információt szerez, amiket nehezen dolgoz fel.

A sorozatgyilkost Szentháromságnak (John Litgow) nevezik el, mert mindig három nap alatt, három embert gyilkol meg, egy nőt, egy férfit és egy gyereket. A nők gyilkosságát mindig öngyilkosságnak álcázza, általában a kádban vágja fel az ereiket. Persze Dexter is nyomozni kezd a férfi után, és hamarosan a nyomára is bukkan, sőt közeli kapcsolatba is kerül vele.A baj az, hogy a rendőrség is szorosan a nyomában van, így Dexternek még inkább igyekeznie kell, hogy megelőzze őket.

Maria Laguerta (Lauren Vélez) és Angel Batista (David Zavas) egyre közelebb kerül egymáshoz, amit megpróbálnak titokban tartani a többiek előtt, persze kevés sikerrel. Az előző évadban érkezett Quinn nyomozó most egy riporternővel szűri össze a levet. Christine Hill (Courtney Ford) többször szed ki információkat a nyomozóból, amiket rendszerint meg is ír és ezzel bajba sodorja a nyomozást többször is. Christine egyébként nagyon szeretne egy mélyinterjút készíteni Debrával.

Dexterék szomszédságában egyre többször fordulnak elő rongálások, így a lakók polgárőrséget szerveznek, ez nagyban nehezíti Dexter kiszökéseit a házból. Az egyik szomszéd pedig ráhajt Ritára, még egy csók is elcsattan, amit Masuka (C.S. Lee) pont meglát. De nagyon gyötrődik, hogy elmondja-e Dexternek? Rita és Dexter házassági terápiára kezdenek járni, mert a nő úgy véli, hogy ettől majd rendbe jön köztük minden.

Dexter és Szentháromság azaz Artur Mitchell egyre több időt töltenek együtt, Dexter kíváncsi, hogyan képes a férfi (hobbija ellenére) "normális" életet élni, azaz, hogyan neveli gyerekit és hogyan él feleségével. Dexter a kíváncsisága miatt sokáig nem öli meg a férfit, végül kiderül számára, hogy mi a férfi titka. Arthurnak kezd gyanús lenni Dexter, ezért elkezdi felkutatni igazi énjét, és rátalál...

Ezután már csak az kérdés, hogy ebben a macska-egér harcban ki fog győzedelmeskedni és mikor?

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr723275688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása