Született feleségek - Desperate Housewives 7X10-7X13
2011. augusztus 30. írta: redbandita

Született feleségek - Desperate Housewives 7X10-7X13

Holnap estétől folytatódik a sorozat a 14. résztől, gondoltam itt az ideje, hogy én is felzárkózzak. Innentől kezdve megpróbálom majd hetente írni az epizódokról szóló észrevételeimet. Nagyon remélem, hogy ehhez tudom majd tartani magam és nemcsak egy könnyelmű ígéret lesz belőle. Nos ezekben a részekben is titkok derülnek, ahogy ez már lenni szokott Széplakon... De lesz itt lövöldözés, baleset, zavargás, családi dráma stb. Na nézzük!

7X10 Zavargás a Lila Akác közben (Down the Block There is a Riot)

Susan nem igazán tud mit kezdeni azzal az információval, amit Renee rá bízott, túl nagy titok ez ahhoz, hogy ne ossza meg másokkal. A legrosszabb, hogy sem a távol levő Mike-al, sem barátnőivel nem tudja megbeszélni. Arra kéri Reneet, hogy ő maga tárja fel a titkot, de neki ehhez nem igazán fűlik a foga. Renee figyelmezteti Tomot, hogy Susan tud a titokról. A férfi megpróbálja rávenni Susant, hogy ne mondja el Lynette-nek az igazat...

Eközben zavargások törnek ki a békés kertvárosban. Paul Young éppen a börtönből szabadultak otthonát kívánja átadni a polgármesterrel együtt. A sajtó is jelen van, így a terv az, hogy Lynette és a többi dühös lakó tüntetéssel zavarja meg az átadást. A baj az, hogy Lynette előzőleg szövetséget kötött egy társasággal, de ő maga sem gondolta akkor, hogy a dolgok így elfognak fajulni. A társaság tagjai összeverekszenek a frissen szabadultakkal, sőt Keith is bűnözőnek hiszik.

Bree úgy dönt megfékezi az elszabadult és tömegverekedő embereket, ezért lead egy figyelmeztető lövést a levegőbe. Ahogy várható ez nem jól sül el.. Kitör a pánik, és mindenki menekülni kezd. Bob és Lee menekülni próbálnak (mivel Lee-re mindenki haragszik az eladott házak miatt). A két férfi későn veszi észre, hogy Juanita is (aki éppen rájött, hogy ki valójában Grace) elbújt a kocsiban. A dühös tömeg ütni-verni kezdi Leet, aki szó szerint a testével védi Juanitat. A tömeg eközben elsodorja Susant, aki elveszti az egyensúlyát. Maradjunk annyiban, hogy nem szerencsés elesni egy ilyen helyzetben... Ezzel még nincs vége, mert valaki rálő Paul Youngra.

7X11 Merénylők (Assassians)

Az előző izgalmas és drámai rész után, ebben az epizódban inkább a humor van jelen. Szerencsére, mert én pont ezt kedvelem a Született feleségekben. Szóval Susan (Terry Hatcher) még mindig rossz állapotban, mondhatni életveszélyben. Nagyon úgy fest, hogy veseátültetésre lesz szüksége.

Renee-nek (Vanessa Williams) lelkiismeret furdalása van, hogy elmondja-e Lynettnek (Felicity Huffmann) az igazságot vagy se? Nem könnyű a döntés, mert nagyon fél, hogy elveszíti a barátnőjét.

Bree (Marcia Cross) ráveszi keith-t, hogy költözzenek össze, annak ellenére is, hogy ő még nem akar házasodni. Egész jól alakulnak a dolgok, ám ekkor Orson (Kyle MacLachan) visszaköltözik a házba. Mivel még szerelmes Bree-be, ezért folyamatosan piszkálja Keith-t (Brian Austin Green). Kettőjük viaskodása is számtalan vicces pillanat forrása lesz.

Gaby (Eva Longoria) eközben próbálja elfelejteni Gracet (Cecilia Balagot), annak érdekében, hogy Juanita (Madison de la Garza) ne szenvedjen többet emiatt. Egy elég furcsa dolgot eszel ki a kislány pótlására.

A rendőrök Beth-t (Emily Bergl) gyanúsítják azzal, hogy rálőtt Paulra (Mark Moses).

7X12 Hová tartozom? (Where do I belong)

Miután Renee úgy dönt elmondja Lynette-nek az igazságot, Lynette bosszút esküszik, de csak a maga módján és inkább csak a férjének. Gyerekes, de rendkívül vicces csínyekkel próbálja megbüntetni Tomot, ami rendszerint be is válik. Amíg Tom (Doug Savant) rá nem jön, és színt nem vall. De vajon megmenthető-e a házasság egy ilyen titok kiderülése után?

Susan lánya, Julie (Andrea Bowen) felhívja nagymamáját, mert úgy fest, hogy a nő tudna vesét adni Susannak. Susan teljesen ellene van az egésznek, mert nagyon rossz a kapcsolata a nővel (Lesley Ann Warren). De mivel sem Mike (James Denton), sem Julie nem adhat neki vesét, MJ-ét (Mason Vale Cotton) pedig nem akarja, így ez az egyetlen megoldás. A nő azonban nem akarja odaadni. Később persze kiderül, hogy miért nem és azt hiszem, így már érthetővé válik.

A rendőrök eközben nyomoznak azután, hogy vajon ki lőtt rá, Paulra. A fegyver már megvan. Feltehetőleg. A feleségek Beth-t gyanúsítják, ő pedig őket. Később nekünk megmutatják, hogy ki lehet még lehetséges gyanúsított. Mondjuk úgy, hogy egy rési visszatérő.

Lee (Kevin Rahm) és Bob (Tuc Watkins) örökbe fogadnak egy kislányt, Lisat, ez aztán teljesen felkavarja Gabyt. Egyre szorosabb "kapcsolatot" kezd kialakítani a babájával.

7X13 Még mindig itt vagyok! (I'm still here)

Ezzel a résszel zárta a TV2 az évadot, ezután az izgalmas és kérdésekkel teli rész után küldte nyaralni a felségeket. Ami egyáltalán nem volt szép dolog...

Paul elhatározza, hogy bosszút esküszik Bethen, azért mert az szerinte (és egyébként szerintem is) csak Felicia kedvéért van együtt Paullal. "légy közel a barátaidhoz, és mégközelebb az ellenségeidhez" hogy egy régi közhellyel éljek...

Breehez beállít egy Arlene nevű fiatal, csinos nő, aki Keitht keresi, miután Bree elmondja, hogy ők élettársak, a nő sietve távozik. Ám Breet nem hagyja nyugodni a dolog, így kikérdezi Keitht a nőről, kiderül, hogy régen egy párt alkottak, aztán a nő elhagyta Keith-t. Bree felkeresi a nőt, hogy megtudja: mi járatban van Széplakon? Amikor kiderül a nő titka, Bree úgy érzi, hogy ez örökre elválasztaná Keithtől, ezért hazudik a nőnek, Keith elől pedig elhallgatja, amit megtudott. Úgy hiszem ebből lesznek még bonyodalmak...

Susan dialízisre jár. Amíg nem kap vesét, addig ezzel tud "egészségesen" élni, vagy élni egyáltalán. Itt mindenkivel összebarátkozik a hosszú kezelések alatt, de egy idős bácsival nehezen megy az ismerkedés, de később kiderül, hogy a férfi miért ilyen barátságtalan...

Lynette anyja beállít, méghozzá azzal a hírrel, hogy férjhez megy. Lynette-t kéri fel, hogy legyen a tanúja, de Lynette egy-két találkozás után rájön, hogy a férfi nem lenne jó férj. Sőt! Lehet, hogy dúsgazdag, de a stílusa borzalmas... Vajon mi lesz így az esküvővel? A férfit egyébként az a Larry Hagman játssza, akit némileg fiatalabban a Dallas című sorozat Jockey-jaként ismertünk meg.

Bob és Lee felkérik Renee-t a kislányuk szobájának berendezésére, és megismerjük Lisat. Carlos (Ricardo Chavira) rájön Gaby titkára, ami nagyon felkavarja, aggódni kezd Gaby miatt...

Kérdések szerda estére:

  • Vajon mikor és hogyan gyógyul meg Susan? Kap-e vesét időben és kitől?
  • Milyen galibát okoz még a régi szereplő visszatérése?
  • Mi lesz Beth és Paul története?
  • Gaby megőrül?
  • Rájön-e Keith arra, hogy mit titkolt el előle Bree? Ha igen mi lesz a következménye?

Valószínűleg nem kapunk ma minden kérdésre választ, de előbb utóbb biztosan...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr313190976

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Fosztogató gazdagok 2011.09.03. 22:55:40

A mérsékelt Anglia, a gentlemenek országa az utóbbi napokban randalírozástól hangos. A hírekből értesülhetünk róla, hogy a boltok kifosztói között akadnak kifejezetten jól szituált fiatalok, olyanok, akik nincsenek rászorulva, hogy így szerezzék meg a ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása