Verdák 2 - Cars 2 [2011]
2011. július 30. írta: redbandita

Verdák 2 - Cars 2 [2011]

A Disney és a Pixar ezúttal egy régi ismerőshöz nyúltak vissza. Szerintem senkinek sem kell bemutatni a piros versenyautót 95-ös számmal: a gyerekeket megfertőzte, mi felnőttek, pedig elkerülhetetlenül ütközünk bele, ha kiskorú fiú rokonaink, ismerőseink vannak. Villám McQueen az, akit azok is ismernek, akik évek/évtizedek óta nem néznek meséket, hiszen mindenhol ott van: a ruhaboltokban, a papír-írószerüzletekben, a játékboltokban, és mostmár a közértben is. Elképesztő karriert futott be az elmúlt években, és most folytatódnak a a kalandjai...

Fórum Hungary

A Disney azt hiszem nem bízta a véletlenre, megcélozták a nagyobb gyerekeket is, és a felnőtteket is. A Verdák 2 története ugyanis sokkal inkább szól a 6-8 év felettieknek, mint a kiskorúaknak. Szinte igazi akciófilmmé változott: robbantás, maffia, titkosügynökök, kivégzés... Van itt minden, ami egy akciófilmhez kell. Persze nem hiányozhatnak a versenyek sem, hiszen, mint tudjuk: "Jól van, mehet, koncentrálj. Sebesség. Én a sebesség. Egy győztes, 41 vesztes... Sebesség, gyorsabb a hangnál, a fénynél, villám vagyok..." Ez Villám McQueen jelmondata, ami az első részben és itt is felhangzik.

Fórum Hungary

A történet elején rögtön egy kémtörténetbe csöppenünk, ahol egy ügynök bajban van. Vészhívásokat küldd főnökének, Flynn McKémbridgenek, aki azonnal a segítségére indul, de sajnos már nem tudja megmenteni: bezúzták. Egy gonosz professzor, a maffia és a magát fel nem fedő Főnök végzett a kémautóval. De ki lehet ez a Főnök? Na ezt akarja kideríteni Flynn, ebben segít neki egy csodaszép kisautólány, Holly.

Fórum Hungary

Eközben Villám McQueen visszatér Kipufogó Falvába, ahol legjobb barátja Matuka már nagyon várta. Csupa pasiprogramot tervez vele, ám Villám Sallyvel is szeretne időt tölteni. Egy este vacsorázni viszi szíve hölgyét, de Matuka (ahogy szokott) merő jószándékból, de galibát okoz. Ennek eredményeképpen kell Villámnak résztvenni a Földgolyó Futamon, ahová a világ minden tájáról jönnek versenyzők, és mindenkinek egy új gyártású bioüzemanyaggal kell versenyeznie. Itt ismerjük meg a másik új szereplőt, a nagyképű olasz "macsót", Francescot, akinek minden vágya legyőzni McQueent.

A versenyzők országról-országra járnak, miközben nem is sejtik, hogy milyen kém-maffia ügyek zajlanak a háttérben. Az események akkor kapcsolódnak össze mikor Matukát egy félreértés miatt ügynöknek hiszik, és magukkal viszik a titkos kémállomásra. Matuka hiába magyarázza, hogy ő csak egy vontató, nem hisznek neki, és egyre veszélyesebb kihívások elé állítják. Ezalatt McQueen csak versenyez, és utazgat, ám a versenyen titkos balesetek történnek, minden jel szerint az új üzemanyag hibája miatt... vagy mégsem!?

Fórum Hungary

Járnak Angliában, Japánban és Olaszországban is. Itt szeretném felhívnia  figyelmeteket néhány londoni vendégre, pl. a Királynőre és Vilmos Hercegre, de a japán nagyszemű kisautók is nagyon édesek.

Fórum Hungary

Az események addig gabalyodnak, hogy McQueen élete kerül veszélybe, és nagyon úgy tűnik, hogy csak Matuka segíthet rajta! Így a mi jó öreg kissé rozsdás, ütött-kopott vontatóautónkon van a sor, hogy megmentse a Földgolyó Futamot, a barátját Villámot és magát a királyi családot. Mivel ez mégiscsak egy gyerekfilm nyilván egyértelmű a happy end, de higgyétek el, hogy a Verdák 2 felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt tetszeni fog! Mindenkinek csak ajánlani tudom!

A Verdák 2 már 3D-ben készült, így szerintem érdemes úgy megnézni, a versenyek és az akciójelenetek is remekül vannak megcsinálva! A film vetítése előtt megnézhettük a Hawaii Vakáció rövidfilmet, amiről már én is beszámoltam Nektek itt. Ez a Toy Story című film sorozata lesz majd a későbbiekben.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr793111911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pajtás 2011.08.01. 15:17:25

én a 3 éves fiammal ültem be, de a 20-ik perc után kijöttünk...

redbandita 2011.08.02. 21:41:40

@Pajtás: hát igen az első fél óra elég félelmetes kicsiknek. Az én unokaöcsém 4 éves és nagyon szeretné megnézni moziban, de szerintem elég félelmetes lenne még neki.
süti beállítások módosítása