The Borgias - Borgiák 103.
2011. július 09. írta: Szilvásgombóc

The Borgias - Borgiák 103.

Most, hogy Rodrigo Borgia végre elérte egyik leghőbb vágyát, pápa lett most már minden adott ahhoz, hogy innentől kezdve minden az akarat szerint történjen. Minden létező eszközt megragad, hogy hatalmas vagyonra tegyen szert. Komolyan.


 
Gátlástalanul mindent megtesz. Spanyol zsidókat fogad Rómába, természetesen jó pénzért. és hogy hatalma megingathatlatan legyen, vagy legalábbis stabilabb, férjhez akarja adni Lucreziat. De esküvő nem lehet hozomány nélkül.

Épp kapóra jön (szegény) Jam, a muzulmán kedves fiú. Jamet riválisa küldi Törökországból, hogy havi fizetségért cserébe, tartsák Rómában. De ahogy láttam nem igen kellett erőszakhoz folyamodni, a török fiúnak tetszik Róma, a keresztény vallás és nem utolsó sorban Lucrezia is. Csakhogy a pápának egészen más tervei vannak, ugyanis Jam török riválisa busásan fizet azért is ha a fiú örökre eltűnik…
 
 
Miközben a pápa elintézi, vagyis elintézteti lánya hozományát Cesare bíboros (igen bíboros lett, de nem önszántából) sem tétlenkedik. Ugyanis Della Rovere bíboros Nápolyban keres szövetségest, hogy letaszíthassa VI. Sándort a pápai trónról. Cesare ezt megtudva orgyilkost küld utána.

És még mindig tartom, hogy Cesare és Lucrezia kapcsolatában van valami furcsa, valami nem testvéri.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr303053045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása