Teen Wolf 102-103
2011. június 17. írta: enbee

Teen Wolf 102-103

A Teen Wolf második és harmadik része megmutatja nekünk, hogy szegény kis kezdő vérfarkasoknak mennyire nehéz az élete. Mert ugye az lenne a fő feladatuk, hogy megtanuljanak uralkodni az érzelmeiken (nehogy úton-útfélen átváltozzanak), viszont annyi új inger éri őket, ami lehetetlenné teszi számukra, hogy ne menjenek át extrémbe minden ötödik percben. Ezt nevezem én ördögi körnek!

Magánélet terén jól megy Scott szekere. Úgy tűnik, hogy az új lány, Allison gyakorlatilag lekoptathatatlan, aminek Scott természetesen nagyon örül. A lány apja (J.R. Bourne), aki mint kiderült, vérfarkasokra vadászik, egyelőre nem tudja, hogy a szeme fénye egy "vérszomjas fenevaddal" randizgat, de gyanítom ez nem marad így sokáig. Meglepő módon aput a találkozgatások egyáltalán nem zavaják, de lesz ez még így se! Az Allison-Scott duónak leginkább Lydiától (Holland Roden) kell tartania, aki igaz, hogy Jackson (Colton Haynes) barátnője, de ez nem zavarja abban, hogy nyíltan flörtölgessen Scottal. Mert ugye most McCall a lacrosse csapat sztárja... Meg egyébként is minden olyan jól megy a fiúnak mostanában, ami nem csak Lydia figyelmét kelti fel, hanem Jacksonét is. Meg is esküszik a fiúka, hogy bármit is szed vagy csinál titokban Scott, azt ő ki fogja deríteni, és lebuktatja.

Na és a vérfarkas biznisz. Megvan a halott lány másik fele! Scott és Stiles találja meg Derek Hale háza mellett elásva... Ráadásul most, hogy megvan a felsőtest is, már azonosítani is lehet az áldozatot, aki nem más, mint Derek eltűnt testvére, Lauren! Egyébként Scott továbbra is mindenért Dereket hibáztatja, ha lehetne, még a rossz időjárást is az ő nyakába varrná. Csakhogy valami történik! Scott álmában, farkas alakban megtámadja Allisont, de felébred, mielőtt kiderülne, mi lett az akció vége. Másnap a suliban viszont azt kell hogy lássa, a támadás tényleg megtörtént, csak nem a barátnője, hanem egy férfi az áldozat. Derek segítségével deríti ki Scott, hogy mi is történt: egy másik farkas támadta meg az áldozatot, Scott pedig azért volt a helyszínen, mert segíteni akart. Ez megint Derekre tereli a gyanút, de a harmadik rész végére (egy kis kakaskodás farkaskodás) után megtudunk picivel többet a Teen Wolf vérfarkas mítoszáról.

Derek testvére azért volt Beacon Hill környéként, hogy a (gondolom én) rossz, gonosz, megfékezhetetlen alfát elkapja. Csakhogy történt valami gigszer, a lány eltűnt, ezért megjelent Derek, hogy befejezze a munkát. Aki, Scott elképzelésével ellentétben, nem harapta meg a fiút azon az első estén, a csócsáló farkas az alfa volt. Derek és Scott tehát béták, gyengébbek és lassabbak, mint a csúnya, nagy farkas, akit el kellene kapni. Mivel Scottot az alfa harapta meg, ezért ő az alfa falkájához tartozik - az ellenségből mentorrá avanzsált Derek, Scott segítségét kéri a "küldetés" kivitelezéséhez. Ezen túl gyanítom erről fognak szólni a farkasos részek: edzésről, és nyomozásról. Gyerünk író-gárda, mindent bele!

Scott nekem még mindig nem tetszik, nagyon túljátssza a szerepét. Értem én, hogy neki intenzívnek kell lennie, de akkor sem élvezhető a játéka, és ez eléggé elrontja az összképet. Stilest (akit még mindig imádok) továbbra is idióta, és olyan beszólásai vannak, ami az egyetlen épkézláb vígjáték vonalat képviseli az egész sorozatban! Allison és Jackson olyan kis semmilyen, bár ez utóbbi a flipperes "vallomásával" már megcsillant egy picit. Lydiával megint csak az a gondom, ami a gonoszokkal általában: nem elég rossz. Az, hogy (b)illegeti magát Scott előtt, egyszerűen csak unszimpatikussá teszi, ami nem elég egy negatív karakternek, sokkal nagyobb hatást kellene kiváltania. Talán majd legközelebb.

Az epizódok (egy kis ügyeskedés után) továbbra is megtekinthetőek teljes hosszúságban az MTV honlapján, ezért csak a 104. rész előzetesét illesztem be a poszt végére. Ez a részlet egyébként a 103. végéről való.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr252993130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása