Premierfilmek a 21. héten
2011. május 26. írta: redbandita

Premierfilmek a 21. héten

A héten sokféle filmet bemutatnak, mégis talán a legtöbben a Másnaposok 2-re kíváncsiak. De nem csak a kultfilm folytatása kerül a héten a mozikba, hanem:

  • A sasvadász fia
  • Ne engedj el
  • Attenberg
  • Enter the Void
  • Hangtükör
  • Másnaposok 2.

A sasvadász fia (Eagle Hunter's Son)

Mongóliában játszódik a film, ahol egy férfi sasvadászként dolgozik. Már nagyon idős, ezért szeretné fiainak átadni a mesterséget. Csakhogy a fiúk sokkal inkább vágynak nagyvárosi éltre, mint a nomád körülményekre. A férfi idősebb fia megszökik a mongol fővárosba. A kisebb gyermek, a 12 éves Bazarbai ettől teljesen elkeseredik, hiszen úgy volt együtt mennek majd. Az apa azt találja ki elviszi fiát a Sasfesztiválra, hogy jobb kedvre derítse. Ám egy véletlen folytán a fiú elveszíti apja legértékesebb madarát. Útnak indul, hogy megtalálja...

Másnaposok 2. (The Hangover Part 2)

A gyakornoki helyemnek köszönhetően már láttam, úgyhogy hamarosan jelentkezek a részletes kritikával. Nekem tetszett, annak ellenére, hogy rossz kritikákat kapott. Tény, hogy több helyen ugyanazok a poénok vannak, mint az első részben, de ez engem nem zavart. Én végig jókat nevettem, és a majom, akit Enbee már bemutatott Nektek tényleg nagyon jó figura a filmben. Ezúttal Stu készül megnősülni, de nem a sztriptíztáncost veszi el újra, hanem egy gyönyörű lányt. Az esküvő Thaiföldön van, így mind odautaznak. Stu nem akar legénybúcsút, de ez a sors nem így akarja...

Ne engedj el! (Never Let Me Go)

A főbb szerepekben olyan sztárok, mint Keira Knightley (Karib tenger kalózai, A szerelem határai, A hercegnő), Carrey Mulligan (Büszkeség és balítélet, A klastrom titka, Egy lányról) és Andrew Garfield (Social Network-A közösségi háló). Ez már ígéretessé teszi a filmet. A sztori szerint Kathy, Tommy és Ruth gyerekkorukat Hailshamben, egy angol bentlakásos iskolában töltötték. A látszólagos idill mögött a jövőjüket érintő sötét titokra bukkannak. Amint elhagyják az iskolát, és egyre közelebb kerülnek elkerülhetetlen végzetükhöz, mely felnőttként vár rájuk, barátságukat olyan kínzó érzelmek árnyékolják be, mint a szerelem, a féltékenység és az árulás.

Attenberg

Ebben a görög filmdrámában egy húszas évei elején járó, az élet realitásával még ismerkedő, érzékeny lány a főszereplő. Marina (Ariane Labed) épp csak elkezdi bontogatni szárnyait, mikor az addig biztonságosnak hitt védőburok visszafordíthatatlanul felreped.

Enter The Void

Francia-német-olasz filmdráma, amiben van gyilkosság, drogproblémák és határtalan szeretet. Miután a kábítószereket árusító kamaszt meggyilkolják, szellemként visszatér, hogy vigyázzon nővérére. A Japánban már egy ideje kallódó, majd dílerként állást találó Oscar a húgának üzen, hogy már van elég pénze ahhoz, hogy kiköltözzön hozzá Japánba és együtt éljen vele. A történet folyamán ezt a testvérpárt látjuk, és lehetünk titkos harmadikok az intim pillanataikban.

Hangtükör (Sonic Mirror)

Az ismert dokumentumfilm rendező, Mika Kaurismaki, ezúttal a zene emberekre gyakorolt pozitív hatásáról készített filmet.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr452934621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása