Premierfilmek a 19. héten
2011. május 12. írta: redbandita

Premierfilmek a 19. héten

Az eredetihez képest néhány héttel később, de bemutatják a Paul című filmet. Emellett még két másik film kerül a hazai mozikba:

Férfit látok álmaidban (We Will Meet a Tall Dark Stanger)

Woody Allen új rendezésében olyan sztárok kaptak szerepet, mint Antonio Banderas vagy Sir Anthony Hopkins. A film két házaspár, Alfie (Sir Anthony Hopkins) és Helena (Gemma Jones) valamint lányuk, Sally (Naomi Watts) és férje, Roy (Josh Brolin) történetét meséli el. A szereplők mindegyikét szép sorjában beszippantja vagy éppen bajba sodorja szenvedélyük, vágyuk és félelmük örvénye. Mind a négyen elveszítik józan eszüket. Miután az elvesztett ifjúságát visszakapni vágyó Alfie egy call girl, Charmaine (Lucy Punch) miatt elhagyja feleségét, Helena megszűnik racionális lénynek lenni, és egy sarlatán jós gyanús tanácsai szerint kezd élni. A boldogtalan házasságban élő Sally egyre jobban odavan a jóképű galériatulajdonos Gregért (Antonio Banderas); a legutóbbi, gyatrán sikerült kéziratára választ váró Roy pedig a szomszéd ablakban megpillantott rejtélyes nő, Dia  (Freida Pinto) megszállottjává válik.

Paul

Néhányszor elhalasztották a magyar premiert, néha már úgy tűnt, semmi se lesz a bemutatóból. De aztán mégis bemutatásra kerül ez a sci-fi. Az UFÓ-s téma és a vígjáték keverése elsőre furcsának tűnik nekem, de az is lehet, hogy jól sül majd el.
Egy Paul nevű földönkívüli az elmúlt 60 évben egy titkos katonai bázison múlatta az időt. Az űrutazó úgy dönt, hogy elhagyja a létesítményt, és felugrik az első arra tévedő járműre. Ez pedig egy lakóbusz, mellyel Graeme Willy (Simon Pegg) és Clive Collins (Kristen Wiig) utazik éppen.
Miközben üldözik őket a szövetségi ügynökök, és egy véletlenül elrabolt lány felbőszült apja, Graemme és Clive egy tervet ötlenek ki: hogyan juttassák vissza Pault az anyahajójára.

 

Team Building

Ez egy magyar-német film, melyben olyan magyar színészek tűnnek fel, mint Kamarás Iván, Fullajtár Andrea, Elek Ferenc, Nagy Zsolt vagy Blaskó Péter. A 2010-es Magyar Filmszemlén a rendezőnő, Almási Réka és a producer, Puszati Ferenc is díjat kaptak. A sztori arról szól, hogy mennyiben segíti a mindennapokban való eligazodást a manapság oly népszerű, team buildingnek nevezett agymosás? Mennyire képes egy volt kommunista ország embere elsajátítani a "szép új világ" diktálta értékrendet?
Péter (Nagy Péter) operatőrként dolgozik egy vidéki csapatépítő tréningen. A fiatalember munkája abból áll, hogy felveszi a hétvégén történteket: rögzíti a résztvevők emlékezetes pillanatait, megaláztatásait, a csapatépítést, a külföldi tréner időnként kegyetlen, ám hatásos módszereit. Péter vállalja, hogy elkészít egy összegző filmet a hétvégéről. A műsoros esten be is mutatják, azonban senki nem azt kapja, amire számított. Társadalomrajz egy országról, amely kivívta a szabadságát.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr832897977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása